Ischias
Ahojte , možno by ste mi vedeli poradiť totiž stala sa mi taká vec, od štvrtku som obmedzená v pohybe. Začal ma bolieť akoby zadok, na pravej strane aj vzadu ide to od krížovej oblasti do pravej nohy. Boli ma celé stehno, mravčia mi prsty na pravej nohe- hlavne večer. Asi to bude zápal sedacieho nervu. Ako mám postupovať? Žijem mimo SK ale v auguste ideme domov - je potrebné ist k všeobecnému a potom ma pošle kde treba ? Máte nejaké skúsenosti so súkromnými klinikách, kde mi zistia čo mi je ? Prvé dni to bola strašná bolesť, tetaz si dokážem sadnut , ľahnúť no nie nadlho. Na noc si dávam lieky aby som zaspala. Robim fyzio cviky na ischias 3krat do dňa. Cítim zlepšenie. Už preložím nohu cez nohu… len neviem, či to nechať tak a počkať cca dva týždne a keď to neprejde riešiť ďalej, či sú to náhodou neni platničky alebo čo ďalej. Ja som dosť aktívny človek, fitko, bike… teraz ma noha na bicykli bolí a pred fitkom mám rešpekt, keďže sa mi to pravdepodobne stalo tam. Inak celý život práca na nohách, mám miernu skoliozu, bolesti sa sem tam ozvali, ale nebrala som to nejak vážne(sem tam stŕpla noha, pri šoférovaní bolesti v pravej nohe atď… , hovorila som si, však cvičím, som mladá (mám 32). Po pôrode som tiež cítila určité zmeny v pohybe. Normálne som v riti z toho s prepáčením, nikdy som nebola vyslovene že obmedzená v pohybe neviem čo robiť. Vedeli by ste mi poradiť ? Dr v rámci ZA alebo kľudne aj Trenčín Bratislava. Ďakujem vám za každú radu !
@enya00 vieš na rongene také veci nevidno. Až ct alebo mri. Mala si k nej ísť opäť a nech ti napíše odporucanie. Masáž opatrne akú, aby si si neublížila viac. Keby si mala výsledky sú aj masaze, ktorými pomáhajú napravat. Nájdi si inštruktora sm systému, naozaj sú tie cviky skvele. Keď budeš vedieť, že je to platnička odporúčam aj ortopeda Mekynu v ziline. Je to súkromná ambulancia, robí aj Chiropraktika, ale výsledky ma výborne.
No a nemôžeš hlavne upadať, že už 2 mesiace ta to drží, bohužiaľ toto je na dlho. Ja to mam už 7 rokov, tiež mávam akoby seknutia v stehne pri dvíhani sa, točeni do boku, ale naučila som sa, čo pomáha, ako sa hýbať, aby nebolo horsie a časom sa to dá dat doporiqdku, len to vyžaduje stále cvičenie a vhodný pohyb (žiadny beh a skakanie).
@nataliik ja som skúšala len fyzio cviky a zatiaľ pomohli citim sa oveľa lepšie. Len keď citam , že keď sa toto raz stane a čo sa potom môže diať, tak asi ozaj pôjdem na fyzio, začnem ccicit sm sústavu a zmením celkovo asi všetko. Nechcem aby sa mi to ešte zhoršilo. Lebo dnes sa citim tak na 80% fit som aj v praci , sedieť môžem, chodiť toez, sem tam zabolí, iba vecer to býva nanič ale nič strašne už… tak neviem…. Tak ako to strašne bolelo vo štvrtok, tak sa dnes citim oveľa oveľa lepšie. Ale do fitka nejdem kým nepojdem k odborníkovi a neporadí mi.
@ivka67 do fitka isto nie. Keď chceš posilňovať, tak len ruky, pripadne nohy, ale bez použitia chrbta, aby si si neposkodila viac, kým nevieš čo to presne je.
Ak ti pomáhajú fyzio cviky, tak hlavne neprestan aj keď ti je už lepšie. Toto je najhoršie, že už sa dostaneš do v pohode stavu, nepocvicis deň dva a si o týždeň späť.
@nataliik mozno zmením fitko za plávanie. Alebo aspoň niečo, lebo má porazí. O dva týždne mám termín na magnetickú a potom fyzio. Ale čo keď za dva týždne má to prestane bolieť ? Budem za idiota :D ale je oravda zasa je vecer a musela som dať tabletku inak by som nezaspala ako to boli. Už nespavam v posteli ale na gauči lebo je tvrdší …
Ahojte mám strašne bolest v oblasti krízou a tlaky na konecnik až do posvy trpnu mi nohy obe hlavne na ľavej strane dneska som bola gynekológii preto že mam aj myomi ale doktor hovorili že nemysli si že sú to myomy tak neviem čo mám robiť. Vystreľuje mo to hore do ľadviny a dole krize až do brucha do predu. Jasne že chodím po doktoroch zajtra asi smer neurológ alebo sama už neviem ale mám ukrutne bolesty. Ďakujem za každú radu
@janka2007i fuha tak to má mrzí... mne keď sa to stalo ja som "len" necítila nohu a ťahala ju sa sebou pár dni potom mi pomohli cviky ale to som len na YouTube pozerala na ischias cviky bola som zúfalá a ibuprofen a flektor naplašte ... inak ja mám platničku poškodenú a trápim sa s tým dodnes ale určite treba toto riesir čím skôr u dr ešteže ides na neuro... držím palce
@janka2007i ako sa cítiš teraz... Zistili ti niečo, pomohlo ti nieco
Zdravím vospolok, chcem sa opýtať či má/ mal niekto podobné symptómy: Už asi 10 dní mi vystreľuje bolesť z lumbálnej časti / zadku smerom nadol do nohy až po chodidlo ale výhradne keď ležím / spím teda celú noc a keď sedím na mäkkom podklade. Cez deň chodím a dokonca cvičím úplne v pohode a dokonca mi to pomáha. Mám podozrenie na ischias a som aj objednaná na neuro, žiaľ čakacie doby sú dnes šialené.

@enya00 akurát pozerám že v Bratislave je klinika profy tam urobia vyšetrenie a keď treba dajú aj výmenný lístok na mri. Alebo by som sla najorv na mr a potom s tým rovno tam neviem som z toho jelen v živote som nič take neriešila. Tak jvidime. Ja mám každým dnom tu bolesť lepšiu sem tam citim taký “sek” niekedy raz niekedy aj 5 krát za deň. Sedieť môžem. Ale ten nerv to asi nebude. Len to chcem riešiť aby nebolo horšie. Dva týždne ešte musím vydržať…. Dúfam že sa nepojorsi. Potom daj vedieť ako si dopadla na tej mr to som zvedava. Ono s tým asi keď ides k dr je to lepšie keď máš už bejake výsledky a oni sa podľa toho môžu ďalej orientovať či ?