Je častá a zapáchajúca plynatosť normálna?
Žienky,chcem sa spýtať.
Mne sa zdá že veľmi často musím prdieť. To by až tak nevadilo ale hrozne hrozne veľmi ti smrdí.
V práci je to najhoršie, musím sa rýchlo ukryť . Doma keď muž prdne tak vôbec nič necítiť no mna ide vydusit keď ja. Je to normálne? 🙄😶
To, co spomina @vakatko, je joginska technika sankpraksalana a podobny princip ma aj priprava na kolonoskopiu (len teda bez cvikov k tomu). Nakolko ma vsak ucinok na crevny mikrobiom neviem posudit, citala som davnejsie studiu, ze priprava na kolono nema na mikrobiom vplyv, tak tu to bude asi podobne 🤷♀️ Podla mna je lepsie ist na gastro, ako tapat, v com moze byt problem.
@simsalabim problém je v stravovaní, stačí aby upravila stravu, pridala probiotické potraviny a bude OK. Píše, že konzumuje veľa cukru, mlieko, KFC, káva ... desné stravovanie, potom sa čuduje, že zaprdí celú miestnosť.
Zbytočne zaťažujú takýto ľudia lekárov, ľudia ktorí majú vážnejšie zdravotné problémy musia mesiace čakať na termín.
@vakatko tak ale ta strava kludne mohla prispiet ku vzniku napr toho Sibo. Alebo aj nie…. Ja som viac ako 3 desatrocia vegetarianka, nezeriem sprostosti a napriek tomu som Sibo mala 🤷♀️ Urcite navstevou gastroenterologie nic nepokazi - nemozes vediet, ci plynnatost nie je priznakom niecoho ineho ako zlou stravou. Tu moze upravit, kym dostane termin a uvidi.
@simsalabim ty neješ hlúposti, ona áno. Píše, že už mala problémy s črevom a vidíš ako sa stravuje. Sibo spôsobuje aj nedostatok žalúdočných štiav, enzýmov, probiotík preto som jej poradila kefír, ktorý jej pomôže s trávením. Jej rekcia bola, že jej to nechutí ako malé decko, tak nech ide lekárovi a užíva ATB, keď ich bude naozaj potrebovať pri infekcii, tak jej nemusia zabrať.
@vakatko ale ano, ja to beriem, ze ma upravit stravu, to rozhodne. Ale to neznamena, ze tam uz nevznikol problem, ktory sama nevyriesi 🤷♀️ A cim skor sa nauci rozumnejsie stravovat, tym lepsie pre jej zdravie. Inak pri Sibo (a ja netvrdim, ze ho ma, ale opisuje extremnu plynnatost a ta po dietnej chybe ustupi a nie pretrvava) sa uzivaju ATB, ktore sa nedavaju na ine bezne ochorenia.
@simsalabim my tu jej zdravotný problém nevyriešime, môžeme len poradiť čo by jej mohlo pomôcť. Dúfajme, že sa skoro vylieči 🙂
Netvrdím že sa stravujem dobre, kfc máme raz za uhorský rok , nechcelo sa mi variť.😄
No kávu si fakt neviem odpustiť a s mliekom. Dnes som už kúpila bezlaktozove tak som zvedavá. A áno sladkosti sú moja slabosť tiež.
Mala som dieru v čreve. Odstránili mi kus čreva a mala som vývod pár mesiacov
Diera v creve, cast odstranena a vyvod? To uz bolo fakt vazne. Cudujem sa, ze po takej skusenosti si si nielen nenastudovala aka by bola pre Teba najvhodnejsia dieta, ale este do seba davas pol litra mlieka denne, lebo "si ho nevies odpustit".
🤦♀️ A toto bol problém napísať už včera? Veď to si mala velmi vážne problémy, keď to bolo už až takto! Akože, prepáč, ale o tom, ako hnusne smradľavo prdíš celé dni, nám napíšeš bez problémov, ale takúto vec napísať je problém?
A po takychto zdravotnych problemoch nechodis na pravidelne gastro kontroly?! To sa mi nechce verit. Nevymyslas si tak trochu?
Áno bolo to vážne , nerada o tom hovorím.
A teraz mám iný problém. Nechcela som o tom písať.
@simsalabim nechodím,nie je dôvod. Ak by som mala bolesti brucha mám prísť. Našťastie nemám žiadne bolesti
@vler nevraveli že by som mala mať nejakú speci diétu.
Veď mlieko je vraj zdravé 🤔😔
Co ti na to povedat? Tak sa boj 🤷♀️ Alebo chod na vysetrenie a mozno to bude rychlo riesitelne.
Ako po Tom, čo ti odstránili časť čreva, mala si vývod a zas ti črevo zošili by si ozaj mala chodiť na pravidelné kontroly, aspoň raz za 5 rokov určite. A takisto!!! Ti určite museli povedať, ako sa máš po takejto operácii, ktorá je dosť vážna, stravovať a to treba aj naozaj poctivo dodržiavať, aby si zas raz neskončila na operačnom stole. Strach je oprávnený, ale hádam len nemáš 80 rokov, aby si nad tým mavla rukou...treba ísť na gastro, objednať sa minimálne na konzultáciu a lekár nech rozhodne, či a kedy treba robiť kontrolu
@dankabg bolo to cca dva roky dozadu. Ja som sa pýtala, aj hneď po operácii či treba nejakú diétu. Povedali nie, žiadny zákaz žiadneho jedla
No a po operácii nepovedali nič, že netreba ísť na kontrolu na gastro? Lebo chirurgovia/ onkológovia atď zvyknú pacientov takto posielať. K nám bežné chodia na kontroly ľudia po operáciách čreva, cca po roku a potom podľa stavu v niekoľkoročných intervaloch a tam sa rieši aj strava a prípadne problémy. Aj ľudia, ktorí sú dávno po operáciách chodia na kontrolné kolonoskopie, je to bežná vec a veľmi potrebná
@dankabg nie, žiadne kontroly. Povedali iba ak akýkoľvek problém/ bolesť mám prísť.
Dobre, tak teraz nastali problémy, takže je čas tam ísť. Aj za chirurgom a aj za gastroenterológom.
@dankabg bude to znieť hrozne čo teraz napíšem ale na kolonoskopiu má nikto a nič nedonúti ísť.
To jedine v totálnej anestéze. Ja sa hlavne preto bojím ísť. Že to bude prvé 😐😔
No tak dá sa to v súkromných centrách zaplatiť a v niektorých nemocniciach tiež.

@vakatko to znie hrozne 😬