Je panický záchvat za volantom normálny?
27. máj 2026
Ahojte, dnes sa mi stala nepríjemná vec, panický záchvat za volantom... (aspon myslím že to bolo to)
Chcel by som sa spýtať, či je to normálne ? že v akejkoľvek situácií sa to môže stať ?
Máte podobné skúsenosti a ako ste to riešili? :/
Ďakujem
Predošlá
Strana
z2
@anonym_3d9381
@anonym_6def78 no neviem, nikdy žiadny panický záchvat som nemala, ale ak by sa mi to stalo, určite nesadnem za volant. Strašne nezodpovedné.
@anonym_3d9381 a ak sa to stalo prvý krát tak ako má človek vedieť, že atak dostane? Ale áno ak sa to má opakovať alebo to nebolo prvý krát , tak taký človek nech za volant nesada
Predošlá
Strana
z2

Známa trpí podobnou poruchou, 2x autoškola, ani raz neskončila, pretože strach, normálne sa na kruhovom objazde s inštruktorom zasekla, stŕpla, nedalo sa jej vôbec nič robiť, povracala sa. Myslím, že je fajn, že radšej ten vodičak ani nemá. Dokonca som ju raz zažila ako spolujazdca, keď dostala asi tento spomínaný panický záchvat a normálne mi chcela vyskočiť z auta za jazdy. Čiže naozaj, psychicky labilní ľudia, radšej zs volant Nie a výhovorky typu, každému sa to môže stať sú len výhovorky.
@anonym_3d9381
@samuelprio treba sa liečiť.Mat pri sebe liek na ukludnenie, psychológ ťa naučí predýchať to, sústrediť sa na niečo iné.Nepoddat sa záchvatu on príde a odíde, ale človek spanikári, lebo nevie čo sa deje.je to práca na sebe.Signal, že si nervovo podráždený, málo minerálov magnézia a stres.Telo to ti dáva jasne najavo.An, stalo sa mi to viac krát pravidelne v lietadle, na koncerte, na miestach kde je teplo podzemná garáž...pred skúškou na škole.Telo je unavené.Aj teraz, keď to odznelo si daj liek, ak máš, ak nie daj si predpísať, lebo prvý stres a príde to znova.
@zuzana2910 ty labilna môj frajer športovec telom a dušou maratóny to dostal pri výstupe na turistike.Telo reaguje na nezvyčajné situácie.Bol u psychiatra, psychológa je zdravý len predraždený