Je to normálne: Zákaz vlastného oblečenia na oddelení?
Ahojte, chcem sa opýtať akú máte skúsenost pri hospitalizácii na infekčnom oddeleni.Nedavno,keď som bola hospitalizovana kvôli teplote, musela som nosiť nejaké cudzie mužské pyžamo z oddelenia a (svoje som si nemohla zobrať) a najhoršie bolo to,ze pod ním som nemohla mať ani podprsenku a ani nohavičky, bolo to pre mňa vrcholné trápne, hlavne počas vizít ,kde chodili nie len lekári ale aj študenti.Stále som však nepochopila kvôli čomu sa to tak musí robiť.Nie je to porušovanie ľudských práv? Aké máte skúsenosti?
@1ryba presne ako píšeš, inak keby sa to týkalo inej časti tela tak nemajú ani ako zistiť či ma svoje nohavičky, alebo nie. Keď som na infekcom s covidom môže im byť jedno či mám nohavičky. Takže to je presne to, povedať A ale B už nepovie, zjavne sa hanbi a pravdepodobne by sa aj hneď vyjasnil dôvod nedovolenia mať nohavičky.
@sisaka prepáč ale v zahraničí sa vyšetruje a nedajbože operuje v spodnom prádle? Keď ich už tak ospevujes......?
@katka2602 no škoda 😄 inak až teraz mi napadlo, že keď chodia z infekčného pacienti k nám, tiež majú svoje vlastné pyžamá aj spodné prádlo...takže asi tam bude ozaj iný dôvod, prečo autorka musela nosiť erar...ale mne je to jedno, ja nemám právo nikoho súdiť, však bohvie, či tam aj ja raz neskončím 😂
@bielasovicka to zas nie, ale mas na sebe taku tu koselu a to daju potom dole nez ides na stol. Alebo to zahalia plachtou. Tam ide skor o to, ze oni to pekne vedia odkomunikovat. Na Slovensku mame v tomto inu mentalitu. Ale tak pozri, v zahranici nemozes ku kolegyni napr navstevu casto ani po 10 rokoch. Takze vsetko ma svoje pre a proti. My sme taki trosku priamejsi v tom ako sa ma pacient spravat. Vies, napr mne povedala sestra na prijme, ze tu mate nase kosele, kludne si mente ako treba, nemusite si vlastnu spinit od krvi. Podla mna vela veci je o komunikacii a ked na to neni cas a casto ani chut, tak ten pacient je nahnevany. Predsalen v jeho svete je mozno nejake velke zviera s autoritou a zrazu su veci inak. Plus kopec ludi sa nevie prisposobit a tiez je to s nimi tazke ( nezavidim personalu).
@kiki68 áno, to chápem. Ale na Slovensku je, aj bola mentalita aká je. A myslím, že lepšia ani nebude. A zdravotníctvo, tak to je už úplne niekde inde ako v zahraničí. Proste čistá katastrofa.
Ženy, ja som ale tiež nepochopila, o čo tu vlastne konkrétne išlo, zase nahá asi tam autorka nebola... Mne by sa tiež bridilo byť v obnosenom pyžame po pacientovi, evidentne ešte v pánskom (ale toto nech je moja taká úchylka, a teda môj problém, ešte beriem).
Nebude problém skôr v tej komunikácii smerom k pacientovi? Ja sa zase musím vrátiť k môjmu pôrodu, kedy som musela na sekciu a sestra mi ani posunkami nepovedala, čo mi ide robiť a tak mi strčila katéter. Tiež nechápem, prečo som musela trasu posteľ, k stolu, podpis a súhlas so spinal (po oblbovaku), potom zase presun z tej miestnosti na operačku absolvovať NAHÁ! s tým vrecuskom na moč v ruke. Opakujem, bola som slušná. Nekonfliktná. Fakt sa nedalo lepšie? Nebol čas? Ani toľko, aby sa to v priebehu tých úkonov slušne odkomunikovalo? Už nemohla tá košeľa zostať ešte chvíľu? Automaticky sa predpokladá nejaká sprostosť, dezolatstvo či neprispôsobivosť o pacienta, alebo kde je problém? My sme tiež ľudia, ktorí pracujú, prichádzame do styku s ľuďmi, klientmi, aj vystrašenými a zufalymi klientmi, a fakt si taketo správanie vo vzťahu ku nim neviem ani v najhoršom sne predstaviť. Ja neviem, ako to je v zahraničí. Ale viem, že keď idem k lekárovi u nás, tak musím sa na to proste mentálne nastaviť, a nebrať si nejaké veci v prístupe k srdcu. Možno je to štandard aj inde, neviem.
@bielasovicka odpoviem ti na tvoju otázku, aj keď nemá súvislosť s touto situáciou, nakoľko autorka ako píše je na infekčnom oddelení na pozorovaní, nie na operácii, myslím si, že jej zdravotný stav môžu monitorovať aj so spodným pradlom na tele a ak ide o nejakú intímnu časť tela, tak si hádam môže spodné prádlo vyzliecť pred vyšetrením. Ale k otázke áno u nás sa vyšetruje v spodnom prádle, ako som už písala vyššie, nikdy sa neodhaľujú intímne časti tela, ak to nie je absolútne nevyhnutné, ak je potrebné dať prádlo koli vyšetreniu dole napríklad ak ide o gynekologické vyšetrenie, tak máš stále na sebe papierovú “sukňu”, ak hrudníka, dostaneš buď látkovú vyšetrovaciu košeľu, alebo papierovú “vestu”, čo sa týka operácii u nás myslím, že nie, ale v USA môžeš mať, ak samozrejme nejde o gynekologickú operáciu, alebo operáciu brucha.
Tak ako píše
@bielasovicka ide o to, ako je to pacientovi podané, vysvetlené a či je to naozaj nevyhnutné.
@bielasovicka pardon, má tam byť ako napísala @kiki68
@1ryba pokiaľ viem, Slováci chodia na Slovensko k lekárom, lebo ich to nič nestojí, alebo je to lacnejšie, alebo si naozaj myslia, to, čo im tvrdia, aké vymakané slovenské zdravotnictvo je. Môžem ťa ubezpečiť, že dobrovoľne by som necestovala na Slovensko za ošetrením, keďže som už vyše 20 rokov mimo a odvykla som si od hulvatskeho, povyšeneckeho prístupu lekárov a zdravotníckeho personalu. Ako čítam, vám to prijde normálne, kto je zvyknutý na iný prístup by takéto zaobchádzanie nezniesol, v žiadnom prípade by som tomu nevystavila moje deti.
Takže nemusíš sa obávať, z mojej rodiny ani okruhu mojich kamarátov a známych nikto necestuje za lekármi na Slovensko a to tu tiež nemáme ideálne zdravotnictvo
Mala som vysoké teploty, žiadnu pohlavnú chorobu.
@1ryba veď to píšem, ste na to zvyknutí, príde vám to všetko ok. Ja sa správam a aj som sa vždy správala slušne, aj napriek tomu mám zážitky zo slovenského zdravotníctva aké mám a nie som jediná, moja mama vyše 70 ročná je tiež slušná a má také zážitky, že ma až trhá, keď to počujem. Kamaratkinu neter majú na svedomí slovensky zdravotníci, okrem toho, že svojou neodbornosťou zapríčinili smrť ,nebrali na vedomie, čo im matka dieťaťa hovorila (veď oni vedia najlepšie) a ešte sa pri dietati, ktoré umieralo správali nedôstojne a smiali sa. Tak vivat slovenské zdravotnictvo!
@sisaka no tak už som počula všeličo, ale žeby sa niekto smial pri umierani dieťaťa, tak tomu fakt neverím. Myslím ze trochu preháňas.
@bielasovicka tiez neverim co pise
Ludia vedia velmi priklaslovat ked sa im to hodi
@sisaka ja ti napíšem za seba. Bola som mnoho x v nemocnici. Mala som za tie roky 1 zlu skúsenosť a aj to bolo pred 19 rokmi s jednou lekárkou. Teraz nedávno som znova ležala v nemocnici. Nemôžem povedať jedno jedine zle slovo. Jedine čo by som mohla vytknúť je enormný hluk a pohyb neprispôsobvych občanov po celej nemocnici počas navstevnych hodín. No za toto nemôže nik z personálu. Nadávať na všetko a všetkých to je take slovenské.
@taktotedanie
@bielasovicka nemusíte veriť, dieťaťu už zlyhalo srdce, prevážali ho na vozíku (neviem si spomenúť na slovenské slovo - posteľ s kolieskami, na ktorej sa prevážajú pacienti) na detské ARO, ktoré bolo v inej budove, ako s ním utekali dieťa sa nadhadzovalo a toto prišlo zdravotným sestrám veľmi smiešne. Rehotali sa v prítomnosti matky dieťaťa. Lekárka bola právoplatne odsúdená, ak si dobre pamätám. A nemusíte mi veriť, ale fakt nemám najmenší dôvod si vymýšľať takéto kruté príbehy 😭
@sisaka v každom revíri sa nájdu skodne... treba jednoducho komunikovať a slušne sa ozvať. Ja keď som bola s malou v nemocnici, ma sanitárka chcela "poucovat" o mojich právach ako rodiča. Hneď som ju slusne upozornila, že svoje práva ovládam veľmi dobre a bez môjho súhlasu dieta neopustí izbu... nepovedala ani mäkké f.
@autorka s vysokou teplotou sa končí na infekcnom??? Odkedy? 🤔
@sisaka Vyše tridsaťtisíc mŕtvych, eutanázia pre bezdomovcov aj tých vo finančnej tiesni. Liberálna Kanada sa kĺže po šikmej ploche
Pre zdravotne znevýhodnených má kanadská vláda jednoduché riešenie: asistovanú smrť. Lekári ju ponúkajú ako rovnocennú možnosť liečby aj ľuďom, ktorí by pri adekvátnej paliatívnej starostlivosti dokázali žiť ešte roky......toto sa robí v tej Tvojej slávnej Kanade?
Si na smiech. Predpokladam že si ešte nerodila...to by bolo stažností.
@katka2602
1. téma je o správaní sa lekárov k pacientovi, nie o možnosti eutanazie.
2. Kanada má povolenú eutanáziu - pridám podmienky
3. Nie som zástanca eutanazie
4. Drvivá väčšina lekárov nie sú zástanci eutanazie a niekedy je problém takého zabezpečiť (skúsenosť z nemocnice kde pracujem)
5. Som odporca liberalizmu v dnešnom ponímaní, ktoré je viac menej autoritatívny socializmus, kľudne si vyhľadaj moje príspevky v politických témach, vrátane môjho názoru na J. Trudeau
6. nie som zástanca cenzúry, ľudia by mali byť schopní čítať si akékoľvek konšpirácie a názory, ale očakáva sa kritické myslenie
Podmienky, ktoré treb na eutanáziu spĺňať:

@dankabg 😂😂😂nepamätám