Je vhodné používať jednu sonickú kefku pre celú rodinu?
Ahojte. Postupne som kúpila celej rodine sonicke zubné kefky. Prišla na to reč pri našej zubarke, a tá sa divila, že načo som kupovala 4 kefky, že ona ma doma jednu a menia si nadstavce. Že každý má svoj. A že aj kopa jej známych to takto robí, lebo že kefky zase nevydržia až tak dlho, a zbytočne je kupovať ich veľa. Baby, som ja divná, že sa mi to zdá zvláštne? Ako to máte vy?
Je to bezne, vacsi problem pri tomto nastaveni je ked uz je domacnost rozbehana, a treba chodit kade tade. To aj tak musia riesit kefky inak. ja som mala roky spolocnu detsku s dcerou, potom som si kupila drahu, uz bolo vidiet na tej detskej ze ma svoj vek :D
Ono ak si niekto pamata, ked elektricke kefky prisli pred tisic rokmi, tak mali aj drziak na stenu a tam boli nastavce, zvacsa kazdy v inej farbe alebo oznacene, cize bolo to robene tak, ze sa menili. Teraz som to nevidela, napr. ja mam soniccare a tie nastavce bez nejakeho rozlisenia mi vadia.
@kavasmliekom v kupelni vobec nie je miesto. Nemame tam ani pracku 🥲
Mame ich v zrkadlovej skrinke nad umyvadlom a nabijame ked sa vybije, nemame ich stale na cystave v tom adapteri 😃 a nabijacku pouzivame len jednu, druha je niekde, asi v krabici
Moj muz vie ist aj na zachod "s kefkou v hube", ha na to nemam zaludok a skusenost 😆 az so sonickou som sa naucila, ze mi pasta netecie az po brade
my mame tiez kazdy svoju - dospelacke som kupila ako dvojbalenie a dcerke samostatne. Akoze neviem si predstavit umyvat si vsetci s tou jednou a zrazu sa vybije baterka.... Mame aj klasicke kefky pre taketo pripady, ale aj tak. Radsej kazdy svoju - ja mam bielu, muz ciernu, dcerka tiez bielu ale detsku 🙂
@kavasmliekom my ako zubári si zasadne nečistíme zuby v kúpeľni, učíme tak aj pacientov 😃 vzdycky pri seriáli, tak by sme veru tiež mali problém s jednou kefkou
@kavasmliekom lebo v kúpeľni to človeka nebaví a má tendenciu čistenie skrátiť. Za 3 minuty sa zuby vyčistiť nedajú, za 5 možno, s medzizubných priestormi je to určite viac. A za ten čas si radšej pustíme seriál a človek ani nevie ako, zrazu 15 minút čistí 😂
Ja to celkom nechapem akoze to kolki si umyvaju zuby a kedy😂akoze doktorka si umyje zavola muza un umyje a potom deti? 🙄😂
@kaca222 tak to je riadna blbosť. Veď snáď si potrebujem odkontrolovať v zrkadle, či mám riadne vyčistené zuby, neviem si predstaviť čistiť si zuby a priniesť všetky potreby k tomu do obývačky a rozložiť sa tam s tým, nech to kvapká a fŕka na všetky strany. Myslim, že dospelý človek nepotrebuje mať zábavu ešte aj pri tejto činnosti.
@a_alexandra_a no ja teda nekvapkám a nefŕkam, pasta potrebná nie je, čistíme bez pasty. A hlavne si neviem predstaviť kontrolu vyčistenia pohľadom v zrkadle, to nič neskontrolujete. Už lepšie to odkontrolujete jazykom, či sú plôšky hladké. Podstatné je žiadnu ploskz nevynechať, vyčistiť zuby naozaj poctivo a precízne a to chce čas
@a_alexandra_a pouzivam, ale za pol minútky prebehnem zuby s pastou pre dobrý pocit v ústach a potom už cistim poriadne bez pasty. Podstatné je, ako človek narába s kefkou, pasta je len doplnok a vôbec nie je potrebná

Neviem si predstaviť, že 4 ľudia používajú jednu kefku a menia si len hlavice. Čo ak je jeden chorý? Predsa veď po tej kefke niečo aj stečie a podobne. To čo ju potom hneď dezinfikujú? Mne to príde nehygienické.