icon

Je vhodné používať jednu sonickú kefku pre celú rodinu?

5. mar 2025

Ahojte. Postupne som kúpila celej rodine sonicke zubné kefky. Prišla na to reč pri našej zubarke, a tá sa divila, že načo som kupovala 4 kefky, že ona ma doma jednu a menia si nadstavce. Že každý má svoj. A že aj kopa jej známych to takto robí, lebo že kefky zase nevydržia až tak dlho, a zbytočne je kupovať ich veľa. Baby, som ja divná, že sa mi to zdá zvláštne? Ako to máte vy?

Strana
z2
a_alexandra_a
6. mar 2025

Neviem si predstaviť, že 4 ľudia používajú jednu kefku a menia si len hlavice. Čo ak je jeden chorý? Predsa veď po tej kefke niečo aj stečie a podobne. To čo ju potom hneď dezinfikujú? Mne to príde nehygienické.

aurora33
6. mar 2025

@a_alexandra_a ved toto. Fuj

simca06022011
6. mar 2025

Je to bezne, vacsi problem pri tomto nastaveni je ked uz je domacnost rozbehana, a treba chodit kade tade. To aj tak musia riesit kefky inak. ja som mala roky spolocnu detsku s dcerou, potom som si kupila drahu, uz bolo vidiet na tej detskej ze ma svoj vek :D

Ono ak si niekto pamata, ked elektricke kefky prisli pred tisic rokmi, tak mali aj drziak na stenu a tam boli nastavce, zvacsa kazdy v inej farbe alebo oznacene, cize bolo to robene tak, ze sa menili. Teraz som to nevidela, napr. ja mam soniccare a tie nastavce bez nejakeho rozlisenia mi vadia.

kitycat
6. mar 2025

@kavasmliekom v kupelni vobec nie je miesto. Nemame tam ani pracku 🥲

Mame ich v zrkadlovej skrinke nad umyvadlom a nabijame ked sa vybije, nemame ich stale na cystave v tom adapteri 😃 a nabijacku pouzivame len jednu, druha je niekde, asi v krabici

Moj muz vie ist aj na zachod "s kefkou v hube", ha na to nemam zaludok a skusenost 😆 az so sonickou som sa naucila, ze mi pasta netecie az po brade

majka35
6. mar 2025

muž odíde na služobku a ja si s čím umyjem zuby?

kavasmliekom
6. mar 2025

@majka35 zoberie jednorazovú

hanka_se
6. mar 2025

my mame tiez kazdy svoju - dospelacke som kupila ako dvojbalenie a dcerke samostatne. Akoze neviem si predstavit umyvat si vsetci s tou jednou a zrazu sa vybije baterka.... Mame aj klasicke kefky pre taketo pripady, ale aj tak. Radsej kazdy svoju - ja mam bielu, muz ciernu, dcerka tiez bielu ale detsku 🙂

kaca222
6. mar 2025

@kavasmliekom my ako zubári si zasadne nečistíme zuby v kúpeľni, učíme tak aj pacientov 😃 vzdycky pri seriáli, tak by sme veru tiež mali problém s jednou kefkou

kavasmliekom
6. mar 2025

@kaca222 to mi vysvetli, prečo nie v kúpeľni?

kaca222
6. mar 2025

@kavasmliekom lebo v kúpeľni to človeka nebaví a má tendenciu čistenie skrátiť. Za 3 minuty sa zuby vyčistiť nedajú, za 5 možno, s medzizubných priestormi je to určite viac. A za ten čas si radšej pustíme seriál a človek ani nevie ako, zrazu 15 minút čistí 😂

luccija
6. mar 2025

Muž a dcéru ju používajú a ja občas a dám si na dcerinu nadstavec.

klotildabazarik
6. mar 2025

Ja to celkom nechapem akoze to kolki si umyvaju zuby a kedy😂akoze doktorka si umyje zavola muza un umyje a potom deti? 🙄😂

a_alexandra_a
6. mar 2025

@kaca222 tak to je riadna blbosť. Veď snáď si potrebujem odkontrolovať v zrkadle, či mám riadne vyčistené zuby, neviem si predstaviť čistiť si zuby a priniesť všetky potreby k tomu do obývačky a rozložiť sa tam s tým, nech to kvapká a fŕka na všetky strany. Myslim, že dospelý človek nepotrebuje mať zábavu ešte aj pri tejto činnosti.

kaca222
6. mar 2025

@a_alexandra_a no ja teda nekvapkám a nefŕkam, pasta potrebná nie je, čistíme bez pasty. A hlavne si neviem predstaviť kontrolu vyčistenia pohľadom v zrkadle, to nič neskontrolujete. Už lepšie to odkontrolujete jazykom, či sú plôšky hladké. Podstatné je žiadnu ploskz nevynechať, vyčistiť zuby naozaj poctivo a precízne a to chce čas

a_alexandra_a
7. mar 2025

@kaca222 Vy nepoužívate pastu na zuby?

kaca222
7. mar 2025

@a_alexandra_a pouzivam, ale za pol minútky prebehnem zuby s pastou pre dobrý pocit v ústach a potom už cistim poriadne bez pasty. Podstatné je, ako človek narába s kefkou, pasta je len doplnok a vôbec nie je potrebná

Strana
z2