icon

Kedy sa začnem cítiť lepšie po infúzii železa?

mirrrka15
26. nov 2025

Od mojej infúzii prešlo len týždeň a netuším kedy mám očakávať nejaké zlepšenie. Môj hemoglobín bol dobrý, ale železo bolo 5,6 a feritín 8,6. A aké ste mali symptómy?

zuzana76
26. nov 2025

Ja uz po tyzdni urcite, ja mavam aj hemoglobin nizky - 100, 90 a niekedy len 80, naleju do mna 1-2-3 flase zeleza a potom je polroka dobre

mirrrka15
autor
29. nov 2025
@zuzana76

Ja uz po tyzdni urcite, ja mavam aj hemoglobin nizky - 100, 90 a niekedy len 80, naleju do mna 1-2-3 flase zeleza a potom je polroka dobre

@zuzana76 a mávate aj nejaké 'nežiaduce' symptómy po infúzii? A môžem sa spýtať ako sa cítite, keď máte všetko nízke? Ďakujem.

zuzana76
29. nov 2025
@mirrrka15

@zuzana76 a mávate aj nejaké 'nežiaduce' symptómy po infúzii? A môžem sa spýtať ako sa cítite, keď máte všetko nízke? Ďakujem.

@mirrrka15 citim sa slaba, zle, bolieva ma obcas hlava, oci, som spava, po infuziach som nemala neziaduce ucinky

zuzana76
29. nov 2025
@mirrrka15

@mirrrka15 padaju mi vlasy, mam suche, blede sliznice v ustach, zodraty bolestivy jazyk

zuwa78
24. jan 2026
@zuzana76

@mirrrka15 padaju mi vlasy, mam suche, blede sliznice v ustach, zodraty bolestivy jazyk

@zuzana76 Ahoj, ako si na tom zo sliznicou na jazyku???......mne tiež padaju vlasy.....ta zodrata sliznica sa ti aj zahoji???....pomáha ti niečo????
Ozvi sa mi prosím.....

zuzana76
24. jan 2026
@zuwa78

@zuzana76 Ahoj, ako si na tom zo sliznicou na jazyku???......mne tiež padaju vlasy.....ta zodrata sliznica sa ti aj zahoji???....pomáha ti niečo????
Ozvi sa mi prosím.....

@zuwa78 zahoji, momentalne mam sliznicu ok, ale vlasy padaju ako sialene, vo stvrtok idem na hematologiu, asi bude nizke zelezo. Ta sliznica je hned po prvej infuzke ok.

luciar260
Dnes o 13:45
@zuzana76

@zuzana76 dobry den, chcem sa opytat ako zvladate takto nizke zelezo? Ja mam momentalne 81 a je dost divne, lekar nasasil liecbu o tyzden idem na kontrolu, z coho vam takto klesne? U mna pravdepodobne silna menstruacia, no nikdy pred tym som ho az tak nizke nemala

zuzana76
Dnes o 14:01
@luciar260

@zuzana76 dobry den, chcem sa opytat ako zvladate takto nizke zelezo? Ja mam momentalne 81 a je dost divne, lekar nasasil liecbu o tyzden idem na kontrolu, z coho vam takto klesne? U mna pravdepodobne silna menstruacia, no nikdy pred tym som ho az tak nizke nemala

@luciar260 aj moj dovod je mensatruacia, je to hemoglobin - krvne farbivo tych 80, nie zelezo, zvladam to tak, ze chodim do prace, poobede si obcas pospim, padaju mi vlasy a mam citlivy jazyk. Ked dostanem infuziu, za lar dni sa mi polepsi, ale pri hemoglobine 80 mi misia dat aj tri flase ferinjectu

luciar260
Dnes o 15:31

@zuzana76 ano hemoglobin mam 81, tak mne nasadil dr sorbifer a o tyzden kontrola, mavate aj v noci divne stavy? Potenie, dusenie?

zuzana76
Dnes o 15:32
@luciar260

@zuzana76 ano hemoglobin mam 81, tak mne nasadil dr sorbifer a o tyzden kontrola, mavate aj v noci divne stavy? Potenie, dusenie?

@luciar260 To nie