icon

Koľko ste dali chirurgovi pred operáciou?

1. máj 2026

Ti , kt ste dávali úplatkoch chirurgovi pred operáciou - koľko ?
Dalujem

anonym_1c7cf8
2. máj 2026
@anonym_d43912

@anonym_e75271 keby nedala uplatok, bola by tehotna doteraz 😆
alebo by dieta vratili bocianovi.

@anonym_d43912 Akože ja chápem tie uplatky, aj moj dedko keď som bola malá daval obalky doktorom, keď mala babka rakovinu a bál sa že zomrie😔Ale za pôrod to ozaj nie…

taktotedanie
2. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_140ff5 nie

@anonym_autor nic nemusis davat
Zasekla si sa v inom storoci? Nikto lucidne zmyslajuci nevezme pred operaciou ponukany uplatok, je to trestne nielen pre lekara aj pre teba

bielasovicka
2. máj 2026
@anonym_c630ca

Kamarát mal operáciu kolena pred 2 mesiacmi, musel zaplatiť 700 alebo 900€.

@anonym_c630ca prečo musel platiť, pýtal od neho lekár, či prečo?

anonym_67b08a
2. máj 2026

Dnes sa skor plati za vyber lekara a to, zvacsa, oficialne, priamo na klinike u sukromneho, pripadne do pokladne v nemocnici.

lubkavargova1
2. máj 2026

To je to klasicke ako ked sa pytaju "a kto Vas operoval, ako ste ho vybavili"... ja som len na operacii zlcnika bola a bolo mi uplne suma-fuk kto ma bude operovat a ze ma operoval samotny pan primar lebo vtedy mal sluzbu to som sa dozvedela az po vsetkom....a kazdy je v nemom uzase ze waaaaaau a to sa mi ako podarilo vybavit a kolko som dala... :D :D

anonym_c630ca
2. máj 2026
@bielasovicka

@anonym_c630ca prečo musel platiť, pýtal od neho lekár, či prečo?

@bielasovicka bez toho by nedostal termín operácie, oficiálne sa to volalo "výber lekára" to mal aj na doklade, ale ani netušil kto ho bude operovať, nevyberal si nikoho konkrétneho

anonym_c14654
2. máj 2026

@anonym_autor
Milión 🤣🤣🤣

anonym_5f12b5
2. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_5f12b5 čomu nerozumiete

@anonym_autor ziaden uplatok som nedavala. Oni to maju riadne zaplatene poistovnami. Okrem ineho nam az tak velmi nepomohli.

anonym_2e6c76
2. máj 2026

A keď si ako vyberáte, kto vás bude operovať, koľko ste platili? A dostali ste doklad?

bielasovicka
2. máj 2026

Mne vymenili celé koleno, (Bory), a neplatila som nikomu nič. Jedine ze sestrám som dala čokolády ktoré sa o mňa starali po operácii. Ale lekárovi ani halier. Ináč moja operácia stala 6000,pozerala som v aplikácii, co samozrejme platila poisťovňa.

bielasovicka
2. máj 2026
@anonym_c630ca

@bielasovicka bez toho by nedostal termín operácie, oficiálne sa to volalo "výber lekára" to mal aj na doklade, ale ani netušil kto ho bude operovať, nevyberal si nikoho konkrétneho

@anonym_c630ca tak to bola asi súkromná klinika.

katkazatka
2. máj 2026
@anonym_c630ca

@anonym_c630ca termín operácie sa dáva cez poisťovňu cez oficiálny poradovník. Ludia zlati prečo toto učite lekárov a zdravotníkov? Majú kráľovské platy. Nezvykajte ich na to, sami sebe robíme zle.

michaela329
2. máj 2026

Dvakrát operovanara nič, absolútne nič.

anonym_05783f
2. máj 2026

Keby som sa mala trepať k lekárovi s úplatkom, tak by som sa pod zem prepadla :D ale zobrala by som aspoň 500-1000e v tom prípade ale to nič nemení na tom, že by som to nerobila.

anonym_cd5bcb
2. máj 2026

Ja som tiez v tej skupine, co sa cuduje, ze niekto este dava uplatky. ALE na rodinnej oslave sme sa rozpravali, jeden pribuzny mal zenu prakticky imobilnu, potrebovala operaciu oboch noh. Za kazdu operaciu povedal, ze dal stovky eur (nepamatam si uz presne, dokopy cez 1000 to vychadzalo). Ze inak by sa nasiel dovod, aby jej operaciu zrusili. A dalsia skusenost, znamy s rakovinou, dvakrat mu prelozili operaciu nadoru den pred terminom, druhy raz rano v den terminu. Kamaratka lekarka hned reagovala, ze ak sa to este zopakuje, je jasne, ze lekar chce uplatok. Tak mozno som aj ja trosku naivna.

anonym_a47264
2. máj 2026
@anonym_1c7cf8

@anonym_e75271 To som este ani nepocula😀😀akoze ked zaplatim tak pôrod nebude boliet alebo co??

@anonym_1c7cf8 platila som špičkového gynekologa

karolinakr
2. máj 2026

vo velkom sa chodilo sestričkam davat kavy, bonboniery, kvety - neviem načo...raz vystrojili domov mamu v nočnej košeli, teplakoch a šlapkach do zimy - normalne som stratila reč

unicornlady
2. máj 2026

Tá otázka je myslená vážne, že chceš podplatiť lekára, či je to nejaký prieskum?

Odpoveď je, že nič som nedávala lekárovi.

anonym_785f33
2. máj 2026

Ten lekár ti niečo naznačil?
Mne sa to stalo pred jednym zákrokom, keď som bola dohadovať termín. Lekár sa okúňal, stále akoby niečo hľadal, listoval v zápisničku, veľavýznamne na mňa pozeral a ja naňho zas dosť nechápavo. Potom mi posunkom naznačil vrecko na košeli. Ostala som zaskočená. Bez slova som vzala papiere zo stola a odišla s poďakovaním za ochotu. Našla som si iného. Bez vrecka na košeli.

anonym_785f33
2. máj 2026
@anonym_a47264

@anonym_1c7cf8 platila som špičkového gynekologa

@anonym_a47264 špičkový gynekológ má asi aj špičkový plat, či? je naozaj odkázaný na taký úplatok?

anonym_a47264
2. máj 2026
@anonym_785f33

@anonym_a47264 špičkový gynekológ má asi aj špičkový plat, či? je naozaj odkázaný na taký úplatok?

@anonym_785f33 v období kedy som mala rodiť mal zaplnený kalendár, tak aby sa náhodou nestalo, že by nebol available (neviem ako to napísať po slovensky). Takže som si radšej priplatila, aby ma v každom prípade uprednostnil 🙂

betulinka1
2. máj 2026

@anonym_autor nikdy som nedavala ziadny úplatok. Ked sa dal lekar zazmluvnit, tak som to spravila. Ked som chcela dat podakovanie po operacii, tak som dala. Nikdy som nezazila aby si lekar nieco pytal sam. Za mna je treba rozlišovať úplatok a podakovanie. Potom zalezi od typu operacie. Keby som si mohla zaplatit najlepšieho lekara, kde je sanca, ze zachráni zivot mne alebo mojej rodine, kludne to spravim.

anonym_785f33
2. máj 2026
@anonym_a47264

@anonym_785f33 v období kedy som mala rodiť mal zaplnený kalendár, tak aby sa náhodou nestalo, že by nebol available (neviem ako to napísať po slovensky). Takže som si radšej priplatila, aby ma v každom prípade uprednostnil 🙂

@anonym_a47264 takže si zaplatila a odrazu sa mu uvoľnili termíny, že? 🤦🏻‍♀️ a tie, ktoré objednal pred tebou a zapísal do svojho kalendára, mali smolu. Skvelé.

anonym_a47264
2. máj 2026
@anonym_785f33

@anonym_a47264 takže si zaplatila a odrazu sa mu uvoľnili termíny, že? 🤦🏻‍♀️ a tie, ktoré objednal pred tebou a zapísal do svojho kalendára, mali smolu. Skvelé.

@anonym_785f33 tak si mali zaplatiť tiež

taktotedanie
2. máj 2026
@anonym_785f33

@anonym_785f33 ale ved tato moznost si zaplatit gynekologa je uplne bezna vo vsetkych nemocniciach ako spoplatnena sluzba
Neviem co sa cudujes,nevedela si ze to takto funguje?

anonym_e75271
2. máj 2026
@taktotedanie

@anonym_785f33 ale ved tato moznost si zaplatit gynekologa je uplne bezna vo vsetkych nemocniciach ako spoplatnena sluzba

@taktotedanie Ja neviem, mne bolo pri porode 4, kto je pri mne. To pre lepsi pocit? Ja tomu stale nerozumiem.

anonym_785f33
2. máj 2026
@taktotedanie

@taktotedanie možnosť vybrať si gynekológa nestojí 2tis €

anonym_109bad
2. máj 2026
@anonym_c630ca

Kamarát mal operáciu kolena pred 2 mesiacmi, musel zaplatiť 700 alebo 900€.

@anonym_c630ca musel? To priplával nadštandard alebo niečo čo bolo v cenníku? Ak to bola obálka, tak je to jeho chýba a nemusel.

taktotedanie
2. máj 2026
@anonym_e75271

@taktotedanie Ja neviem, mne bolo pri porode 4, kto je pri mne. To pre lepsi pocit? Ja tomu stale nerozumiem.

@anonym_e75271 ked si chces vybrat svojho lekara
Niekomu to jedno nieje, doveruje jednemu lekarovi, ze tene to bolo jedno je tvoja vec, toto je v porodniciach uplne bezne

taktotedanie
2. máj 2026
@anonym_785f33

@taktotedanie možnosť vybrať si gynekológa nestojí 2tis €

@anonym_785f33 autorka komentaru je evidentne mimo slovenske zdrsvotnictbo takze niekde ano aj tolko