icon

Krv v moči a bolesti: Skúsenosti a tipy?

strasko
14. máj 2024

Ahojte, viem, že nie ste lekárska poradňa ale verím, že sa nájde niekto s podobnou skúsenosťou a možno ma aspoň upokojí.
Už som mala v živote zápaly moč. ciest ale teraz prvý krát sa mi stalo, že krvácam, akoby som mala slabú menštruáciu, na papieri krv, moč červeno-hnedý. Inak klasické príznaky - bolesť v podbrušku, rezanie pri konci močenia.
Povedali mi, že si môžem dať vzorku moču do chladničky a priniesť zajtra na rozbor, a dať si zatiaľ Monural, čo mám doma. S ním som ale vydržala 4 hod než som musela ísť na WC - je to trochu lepšie ale rezanie je stále prítomné a aj to sfarbenie moču.

Samozrejme, že mne hneď nabehol strach z najhoršieho, teda nejaké onko ochorenie.

Stalo sa vám niekedy, že ste mali takto prítomnú krv a bol to len zápal?

manushka
•
14. máj 2024

Ja som síce nemala ale môj muž mal krv v moči, moč mal ako tmavoruzove víno, rezanie a pálenie po moceni, mal zápal a nasadené atb, prečo myslíš, žeby si mala okno ochorenie?

strasko
autor
•
14. máj 2024

@manushka ďakujem za ohlas! A po tych atb mu to preslo a bol ok?
Mňa vystrašila tá krv, pretože zápalov som mala už niekoľko a nikdy s krvou

feb13
•
14. máj 2024

Pravdepodobne je to zapal, aj tie bolesti k tomu svedcia.

manushka
•
14. máj 2024

@strasko áno prešlo, trvalo to trochu dlhšie kým bol celkom ok-teda to pálenie trvalo u neho pretrvávalo dlhšie, predtým mal zápal bez krvi, iba s pálením pri moceni, no druhý raz už z krvou..

cinamood_
•
14. máj 2024

Isla by som na pohotovost…

zuzanaa239
•
14. máj 2024

Ja som mala tiež taký zapal s krvou, bolesť bola najmä pri močeni, pálenie a rezanie, dr. nasadila antibiotika, mala som prítomné leukocyty a bielkoviny v moči, nie len krv.Držim palce.

strasko
autor
•
14. máj 2024

@manushka ďakujem veľmi za skúsenosť!

strasko
autor
•
14. máj 2024

@cinamood_ zvažovala som aj to, resp to bola moja prvá volba ale este predtym som sa telefonicky konzultovala so znamou z nemocnice a povedala, ze najprv mam takyto postup volit a keby bola teplota a velke bolesti tak pohotovost

strasko
autor
•
14. máj 2024

@zuzanaa239 ďakujem za skusenost. A bol to teda len zapal a po liecbe atb uz ok?

simca06022011
•
14. máj 2024

v lete som toto mala a to bola konecna, kazdu chvilku na wcku, bolesti brucha, rezanie a krv, na druhy den som uz mala horucky... ja by som s takymto zapalom mocovych ciest doma nesedela uz... isla by som na pohotovost ak este je otvorena. Inak rano k dr a nasadit antibiotika... mna to po nasadeni atb za par dni uplne preslo, dostala som napr. zakaz osvedcenych brusnic a dmanozy a pod... co som bola prekvapena. Monural tiez nezaberie len tak a pri takotmo silnom zapale, potrebuje ucinkovat....
podla mna ak mas zrazu takyto problem, inak si bola v poriadku do teraz, tak neviem preco by si sa mala bat nejakeho onkologickeho ochorenia

lucia147852
•
14. máj 2024

No silný zápal pravdepodobne mechúra. Šla by som na pohotovosť pre antb. Horúčka ti môže nabehnúť aj z minúty na minútu.

evka_28
•
14. máj 2024

@strasko Vobec sa neboj. Mas pravdepodobne bakteriu ecoli. Ja som mala uz niekolkokrat - moc ako husta krv a sli aj kusy akoby krvnych zrazenin! A to teda bola bolest to vycikat!!! Monural ti do par hodin pomoze, ale ak ecoli nebude nan citliva, treba silnejsie atb. Absolutne nestresuj. Pri ecoli je krv v moci uplne bezna… len ak by ti bolo horsie, utekaj na pohotovost, aby ti zapal nepresiel z mechura na oblicky…

zuzanaa239
•
14. máj 2024

@strasko prvé antibiotika nezabrali po 2 týždňoch sa zapal opakoval, potom to už ustálo, ale dajte si pozor na obličky, aby sa vám zapal nedostal až tam.D manozu užívajte aj brusnicovu šťavu.

taktotedanie
•
14. máj 2024

@strasko nabuduce skus skupinu zdravotnici na mi- tam su lekari aj sestricky z roznych oborov