Kto pociťuje nedostatok súkromia v záhrade?
Ahojte,bývame v dome,kde z každej strany záhrady je stále niekto,oproti obchod s krčmou,ľudia sedia vonku,vedľa prefajňamame murovanýy to a kde tu kovanie,cez ktoré vidno,jasne,tiež.
@tinusch ďakujem 😊
Normálne keď vám to vadí - ja tiež nemám rada keď sa na mňa ľudia pozerajú tak buď betónový plot spredu nech nevidno, alebo nejaký stromčeky, alebo ako píše
@tinusch tie neopodave , lebo my kým sme mali plot nebolo vôbec vidno na nás oproti cez cestu a keď opadali stromy som si pripadala jak vo výklade 😂😂 ...my máme napr spredu betónový, zozadu a jedného boku les a z druhého fajn susedov tam mi nevadí ten kúsok čo si kyvame keď sa vidíme ..za nimi je suseda taká extrém že tá sa ani bepozdravi nikomu, tá si spravila pevnosť okolo fakt zo všetkých strán aj odnlesa, ale jej vec keď má lepší pocit 🙂 každý sa môže oplotiť ako chce, určite nájdete spôsob či lacnejší či drahší ako zakryť výhľad
@1mina ďakujem 😊
Aj mne by vadilo keby na mňa čumeli susedia
Aj mne to vadí, ale viac ako to že má vidia mi vadí to, že sa počujeme. Neviem ani na terase v kľude sedieť a rozprávať sa s návštevou, lebo stále mám ten paranoidný pocit, že má počujú čo hovorím.
@pralinka25 a ty kde žiješ? Tam kde ja rieši každý každého, obzvlášť takého ,ktorý nemá záujem riešiť druhého.
@zuzubb007 aké tuje,ako sa o ne staráš.Pripadne tie ciprusteky
Tuje nijak nasadis a čakáš na zázrak kým vyrastú, raz za rok nahnojis to je všetko, po 7 rokoch sú presne také aké som vždy chcela 2 metrové tie rastú pomalšie, ale tie ciprusteky to máš zarastené za chvíľu aj keď tie sa mi tak nepáčia ako tuje
Ale na tuje zase pozor, mozu chytit pleseň a uz da toho nezbavis, budu vysychat. Popozeraj sa po okoli, ci niekto tuje ma a v ako stave. Ak su take polosuché, chytia to aj tvoje. Moj otec riesil tento problem, bolo u neho niekolko záhradníkov a proste pleseň. Dokonca z Rakúska doniesol nejaky postrek a zial stale schnu. Je ich skoda, lebo uz maju cez 2metre. A presne nam potom ukazal jeden záhradník, ze pozrite aj susedia maju. Sused dal potom vavrínovec ci ako sa to vola a krasny plot je z toho. Uz je to skoro take vysoke ako ocinove tuje.
@sickynickyobsadene v meste ale mne je taketo nieco tak srdecne jedno ze aj keby niekto nieco riesi mam to silno u prdele.
@zuzubb007 jasne,no ja by som to mala najradšej už budúce leto vysoké aspoň 2 a pol metra😄,no neviem,či by mi to nebolo príliš drahé sadiť také veľké kry.
Autorka počítaj s tým, že keď posadíš rýchlo rastúce, tak áno rýchlo budú mať 2 metre, ale aj 4 pokiaľ to nebudeš strihať. A strihať minimálne raz možno aj 2x za rok. Máme vavrinovec, super narástol, priebežne listy padajú, ale je nutné ho u nás 2x za rok strihať, pretože za sezónu narastie cca 1m 😄

rýchlo rastúci je turkestánsky brest, ale ten je opadavý. neopadavá je červienka a vavrínovec 😉