icon

Ktoré voľnopredajné doplnky pomáhajú pri vysokom tlaku a cholesterole?

30. mar 2026

Ahojte, nevedeli by ste mi poradit niečo dobré z lekárne na tieto problémy s čím máte naozaj skúsenosť že aj zabera?
Ďakujem velmi pekne 🙂

anonym_ca3f29
30. mar 2026

Zmena životného štýlu a do tej doby len lieky od lekára.

anonym_870b6e
30. mar 2026

Spravny Slovak sa napcha slaninou, reznami, zapije colou a da si tabletku na cholesterol🫣😏🙄

3009
30. mar 2026

@anonym_autor na cholesterol je Atherocontrol na 2 mes. Cca 30 eur.

adri266
30. mar 2026
@anonym_870b6e

Spravny Slovak sa napcha slaninou, reznami, zapije colou a da si tabletku na cholesterol🫣😏🙄

@anonym_870b6e Drahy anonym, zabudas na to, ze zvyseny cholesterol vobec nemusi byt sposobeny zlou zivotospravou, nadvahou, alebo nedostatkom pohybu, ale byva aj dedicny.

PS: Nemas za co 😎

veselo_neveselo
30. mar 2026
@adri266

@anonym_870b6e Drahy anonym, zabudas na to, ze zvyseny cholesterol vobec nemusi byt sposobeny zlou zivotospravou, nadvahou, alebo nedostatkom pohybu, ale byva aj dedicny.

PS: Nemas za co 😎

@adri266 ano, moze byt aj dedicny, ale tych ludi nie je zas az tak vela a ti by mali byt podchyteni liecbou u lekara. Da sa teda predpokladat, ze ked sa niekto takto anonymne pyta, ze je to sposobene zivotnym stylom.

veselo_neveselo
30. mar 2026

@anonym_autor
Pomaha kombinacia viacerych veci, ale z lekarne ani nie.
Ak to este nie je hrozne, tak pomaha naozaj upravit stravu, a poriadne sa hybat, jest vela strukovin, zeleniny, salatov, neprehanat to s masom, vajcami, a nejest sunku, parky, salamy.
Este pridat koreniny, kurkumu, zazvor, cierne korenie...

viestta
30. mar 2026

pripravky z vytazkami z cervenej ryze na cholesterol, na vysoky tlak, moze, nemusi pomoct obmedzit sol na minimum. Ale toto pomaha len ked su hodnoty velmi mierne nad normu, ak je to uz na lieky, tak ich treba brat

extempore
30. mar 2026
@veselo_neveselo

@adri266 ano, moze byt aj dedicny, ale tych ludi nie je zas az tak vela a ti by mali byt podchyteni liecbou u lekara. Da sa teda predpokladat, ze ked sa niekto takto anonymne pyta, ze je to sposobene zivotnym stylom.

@veselo_neveselo to by si bola prekvapená, že koľko je takých ľudí, ktorí majú cholesterol dedične vysoký..

anonym_bd0ed1
30. mar 2026
@extempore

@veselo_neveselo to by si bola prekvapená, že koľko je takých ľudí, ktorí majú cholesterol dedične vysoký..

@extempore pozries sa na ulici na ten vysoky vyskyt tucnych ludi a povies si, ze genetika?🙂
Autorka, menej solit a schudnut. Ak tlak nejde dolu, tak normalne lieky. Ak nechces podporovat ten "hnusny farmabiznis", tak papaj cesnak a cakaj kym ta neporazi.

extempore
30. mar 2026
@anonym_bd0ed1

@extempore pozries sa na ulici na ten vysoky vyskyt tucnych ludi a povies si, ze genetika?🙂
Autorka, menej solit a schudnut. Ak tlak nejde dolu, tak normalne lieky. Ak nechces podporovat ten "hnusny farmabiznis", tak papaj cesnak a cakaj kym ta neporazi.

@anonym_bd0ed1 no vidíš.. a môj muž má normálnu postavu, zdravo sa stravuje a musí užívať lieky lebo má vysoký cholesterol po svojej mame, ktorá je rovnako štíhla a vegánka.. mastného jedla sa nedotkne. No a potom poznám ľudí, ktorí majú nadváhu a cholesterol ukážkový. Ďalší príklad - moja prateta. Celý život vyzerala ako chodiaca kostra, max. 45 kg mala.. a cholesterol mala v hodnote 25.. áno, dobre čítaš - 25.

anonym_bd0ed1
30. mar 2026
@extempore

@anonym_bd0ed1 no vidíš.. a môj muž má normálnu postavu, zdravo sa stravuje a musí užívať lieky lebo má vysoký cholesterol po svojej mame, ktorá je rovnako štíhla a vegánka.. mastného jedla sa nedotkne. No a potom poznám ľudí, ktorí majú nadváhu a cholesterol ukážkový. Ďalší príklad - moja prateta. Celý život vyzerala ako chodiaca kostra, max. 45 kg mala.. a cholesterol mala v hodnote 25.. áno, dobre čítaš - 25.

@extempore ved vsade su aj vynimky. Nikde nepisem, ze nemoze byt genetika. No vacsina ludi sa len na to vyhovyra. A riesit tlak drahymi vyzivovymi doplnkami, ked mame k dispozicii lacne lieky je uplna blbost.
25 cholesterol neverim.

bielasovicka
30. mar 2026

@anonym_autor a prečo ti lekár nedal lieky?

janinah
30. mar 2026

Aronia,ibištekový čaj a dostatok spanku mi pomohli ,ze mi stači menej mg môjho lieku na tlak ako predtým.

extempore
30. mar 2026
@anonym_bd0ed1

@extempore ved vsade su aj vynimky. Nikde nepisem, ze nemoze byt genetika. No vacsina ludi sa len na to vyhovyra. A riesit tlak drahymi vyzivovymi doplnkami, ked mame k dispozicii lacne lieky je uplna blbost.
25 cholesterol neverim.

@anonym_bd0ed1 ani ten lekár tomu neveril.. testy tete opakovali 3x po sebe..

unbeholfen
31. mar 2026
@anonym_870b6e

@anonym_870b6e jak keby ste o mne hovorili…

unbeholfen
31. mar 2026
@veselo_neveselo

@veselo_neveselo vidíš, ja to ani netajím, ale naopak ešte dávam priateľom storky ako som zase nakúpil sladkosti za 20€… Všetky civilizačne choroby mám kvôli životospráve.