Má vyššia hladina estrogénu vplyv na postavu?
Po tom ako mi odstranili polyp v maternici si chcem dat vysetrit hladinu estrogenu. Uz dlhsie riesim svoje priberanie resp. skor nechudnutie, lebo viem preco asi som pribrala cca 5 kil. Ale napriek tomu, ze stravovanie som upravila a cvicim v podstate uz 5 rokov aspon 3x tyzdenne, aj tak uz asi 2 roky priberam do oblasti spodneho brucha, stehien a zadku. A hoci som k cviceniu pridala od januara aj 30 min. chodze 5x tyzdenne, vaha sa mi nepohla smerom dole. Nedavno mi gynekologicka na preventivke objavila polyp v maternici. A ked som si citala co ho mohlo sposobit, jednou z pricin bola aj vyssia hladina estrogenu. Popri tom som sa docitala aj to, ze estrogen sposobuje ukladanie tuku presne do tych partii, ktore mam problemove. K tomu sposobuje aj silnejsie menstruacie, co je presne problem ktory som gynekologicke popisovala predtym, nez nasla polyp. O tu vahu mi teraz az tak nejde, aj sa uz celkom zmierujem so svojou postavou. Ale rada by som sa vyhla dalsim polypom a ich odstranovaniu.
A teda zaujima ma, ci ste niektora mala vyssie hladiny estrogenu, ako sa to prejavovalo a ako ste to riesili a ci sa to podarilo vyriesit.
Dakujem.
@anonym_autor polyp sa vie aj sám vstrebať alebo pukne
nemusia ho vždy odstranovat, on sa aj tak odstranuje až od určitej velkosti
mne gyn povedal že ked mi nastupi už menopauza tak sa upravi vaha ak budem cvičit a stravovat sa ako teraz , pri perinomenopauze je to ako na hojdačke

@anonym_autor nemyslím si..rast polypov a myomov neovplyvnis majú ho skoro všetky ženy po 40 tke niektorym robia zle iné ani nevedia.Estrogenovy ženský typ bude mať vždy väčšie boky, stehná.Ak si chces byť istá daj si spraviť hormonálny profil.Kolko máš rokov?telo si na ten pohyb zvyklo musíš ho zmeniť.