icon

Mala doktorka právo na hovorenie o mojej diagnóze?

27. apr 2020

Ahojte, rodila som vo februári v novej nemocnici Košice.Boli tam mladučké lekárky, ktoré sa zaučali... Liečim sa na panicku poruchu.No ked bola vizita tak stále mladá lekárka začala vravieť pani sa lieči na panicku poruchu, vravela to pri sestričkách aj pri praktikantkách.Neplatí aj tu zákon o ochrane osobných údajov?Načo a prečo to pri vizite spomínala?Stretli ste sa s niečím takým?

Strana
z3
sfialka
28. apr 2020

@sara07 každý má na to svoj názor...ak som po pôrode tak toto by ma najmenej zaujímalo...som rada,že mám za tým. Iné by bolo keby sa bavili za prítomnosti návštev to beriem...horšie veci sa stávajú ako toto..

sara07
28. apr 2020

@sfialka pokial nemáš nejaku takúto alebo nejaký háklivejšiu diagnozu tak to nepochopoíš,
jednoducho mohli to riešit citlivejšie , tá pacientka čo bola na izbe vieš komu čo povedala/ nepovedala , kam sa to až posunie ten drb
možno by to tak tá baba neriešila keby nevedela aká užasná spoločnost tu na sk je , ja to vidím na mamičkách čo maju postihnuté deti, ako im dokáže spoločnost a okolie naložit, podrazit nohy atd dat ta totálne dole
reaguje takto lebo si zrejme ohladne drbov odžila svoje , to pochopí len ten čo ta zažil alebo zažíva
taký tlak alebo problém so srdcom to je niečo iné ale su diagnozy čo by ako malo byt fakt citlivejšie podané

autor
29. apr 2020

Dakujem dievčatá za názory a na inej izbe ležala žena s tou istou diagnozou a jej to na vizite nikdy nespomenuli.. viem to preto, lebo teraz som ju stretla a vravela mi že ma panicku poruchu a že od liekov priberá a hned som sa jej pýtala či lekárky to spomínali na vizite tak že nie a to sme ležali v tie isté dni len v iných izbách. Inač ja mam aj uceloznu kolitidu, aj sedý zákal, aj astmu a to mam tiež v karte a to nespomenuli že na to sa liečím tiež lebo beriem na to lieky.Jedine čo spomínala a s úsmevom že sa liečím na panicku poruchu.

sara07
29. apr 2020

možno do buducna ked pôjdeš niekde ležat požiadat aby to na vizite nepretriasali, pripadne pri podpise gpdr tam to pripísat

nika3136
30. apr 2020

Nechcem ta urazit, ale myslis si, ze to hovorili s usmevom akoze "haha, pozrite, ona ma tuto diagnozu"?
Nie su to deti v skolke, ako niekto pisal, nemysli si, ze sa na teba zamerali a si taka dolezita, nikto to neriesi, existuju ovela zavaznejsie ochorenia, nie si raritou.
Spominali to podla mna najma preto, ze je to psychickeho razu.
Ale ci na to mali/nemali pravo ti fundovane odpovie pravnik

maciatkolulu
30. apr 2020

Co ti na to napísať, chod sa sťažovať, súdiť, alebo co ja viem....

stanulienkat
30. apr 2020

Podľa mňa si to namýšľas, že to hovorila s úsmevom na perách. Toto je úplne bežná diagnóza, nič hrozné, ani nič čo by sa oplatilo robiť z toho klebety. Ver mi, že poznám iné príbehy na klebety. Ver mi, že sú oveľa horšie prípady na to, aby sa klebetilo a zdravotnícky personál je zvyknutí na akékoľvek diagnózy.Myslím že tam preberajú oveľa horšie a oveľa možno aj úsmevnejšie príhody zo zdravotníckeho prostredia ,ako to, čo máš ty. a určite to Nikoho nenapadlo nejak ďalej rozširovať a ani to možno nikoho nezaujímalo z profesného hľadiska.

Strana
z3