icon

Mám negatívny PCR test a mám tupú bolesť medzi lopatkami

paprska
24. feb 2021

Ahojte,Priateľ je pozitívny.Moj pcr test je negatívny,lenže dnes som bola mu odniesť veci do nemocnice....peso.Bola som udychcana myslela som že mi hruď vyskočí.Strasne som sa spojila,bolely má nohy.Teraz oddychujem ležím pozerám telku v krku mi zviera Tupá bolesť medzi lopatkami .Dr obvodnej som dnes volala,lenže mi nedvíhala.Mate s tomto skúsenosť?

klarissa25
24. feb 2021

Vsak v karantene si.. A inak existuju aj ine choroby ako covid

alison11
24. feb 2021

@paprska Horúčku nemáte? Boľavé hrdlo,kašeľ,nádchu pocit ako pri chípke? Ja mám tieto príznaky zatiaľ bez horúčok a to som v karanténe pre kontakt i infikovanou kolegyňou ktorá je pozitívna a manžel sa zas infikoval šefom ktorí je pozitívny od sobtoy sme v karanténe u muža horúčky začali včera aj kolená a hrbát medzi lipotkami bolieť dnes je slabý ako pri chrípke.zajtra mám pcr som si istá že bude pozitívny potom mám obvodnému hlásiť a aj do práce a teda bude predĺžená karanténa.

tusticka26
24. feb 2021

@paprska kamoska tak bola a bola skoro na PCR mala negativny potom o par dni sla na antigen a uz bol pozitivny. Ak ste bola skor ako na cca 8 den od vtedy ako mal priatel prve priznaky tak ste mozno bola skoro, a moze to by aj , ze je to psychika, clovek len caka kedy to pride, ja to poznam, my sme boli v karantene od soboty v stredu mal manzel prve priznaky ja az po nom presne tyzden, tak hlavne klud, dopovat vitaminy a oddychovat ak sa da. Priatel je hospitalizovany na kovid? ma taky tazky priebeh?

pribinak
24. feb 2021

Tak chod ešte raz na testy.

conta22
24. feb 2021

Treba zostať v karanténe a ísť sa testovať až neskôr ako uvádzajú, na 8 deň. Môj tatko sa nakazil vyliečil a až potom to zastihlo jeho priateľku bohužiaľ až smrtelne 😔

paprska
autor
24. feb 2021

@tusticka26 ďakujem krásne za spravu.Od 17mal antigenovy test na covid priateľ.Mal vysoké teploty po pár dňoch silný kašeľ.Jeho veľmi múdra obvodacka mu predpísala novalginc 500vku,erdomed calciovy sirup.Po pár dňoch už vykaslieval hlieny.Bol celý zoslabeny.Zlakol sa keď pri kaslani ho pychalo pri srdci.Den pred mu už obvodacka predpísala antibiotiká.Lenze neskoro.Volala som sanitku.Dr čo prišla bola rozhorčená že mu hneď nepredpisala antibiotiká.Do teraz je slabý,má kyslík na puse antibiotiká večer mu pychaju do brucha injekciu na riedenie krvy.Ja som bola včera na pcr test dnes o pol noci došla sms.Vcera bol 7denObcas mám zvýšenú teplotu iba Ráno zavolám svojej dr.

paprska
autor
24. feb 2021

@alison11 mám iba zvýšenú 37 a ťažkosti čo som písala vyššie nič viac

paprska
autor
24. feb 2021

@klarissa25 nič v zlom kým nezažijete tu chorobu neuveríš kým neuvidia trpieť človeka na vlastné oči neuveríš.

tusticka26
24. feb 2021

@paprska zavolaj obvodnej zajtra. Skus si vypytat napist isoprinosine granulat, tabletky su nedostupne ale granulat sa da bud maju alebo vedia v lekarni objednat aj my tak mame. My sme dostali tabletky enrdomed, vraj su silnejsie ako sirup, ale to len v pripade, ze kasel. Drzim palce a sla by som mozno o 2 dni znovu na test.

paprska
autor
24. feb 2021

@tusticka26 ďakujem....

klarissa25
24. feb 2021

@paprska ja som covid prave prekonala..

alison11
25. feb 2021

@paprska Ďakujem za odpoveď,Veru nie je to sranda aj muž mal 38,7 druhý deň 37,6 a už 2 deň čo hrozne šakredo kašle,kĺby ho boleli a v chrbte.U mňa zatiaľ boelsť hlavy a únava,nechutenstvo

paprska
autor
25. feb 2021

@alison11 to mi je luto

alison11
25. feb 2021

@paprska Ďakujem,nejako to zvládneme 🙂

stanulienkat
25. feb 2021

@paprska ta podla teba "mudra" doktorka postupovala spravne. Všade máš písané, že sa najprv liečia príznaky, keď nepomáha, potom sa nasadzujú antibiotiká. Keď sa vírusový zápal preklopí na bakteriálny. Keby každému pri každom pichnuti a zakaslani predpisovali antibiotiká, tak by sme do troch rokov vyhynuli na rezistenciu antibiotík. A už keď si taká mudra, aspoň píš mäkké i tam kde patrí.

paprska
autor
25. feb 2021

@stanulienkat wau dik za radu.Ak by každý dr sa takto zachoval ako aj ty múdro píšeš tak cintoríny sú plné.Moj chlap má vďaka dr obojstranný zápal pľúc.Chid sa ventilovať do inej diskusie keď nemáš poňatia!!!!!

klarissa25
25. feb 2021

@paprska ale pise spravne..dr nepredpisuje hned antibiotika.. Naco by aj ked nikdy nevie ako sa to vyvinie

paprska
autor
25. feb 2021

@klarissa25 dr ktorá prišla po priateľa povedala jasné keď jeho teploty trvalý viac ako 4dni mala predpísať antibiotiká.Ak sú teploty začínajúci kašeľ predpisujú sa ant.

stanulienkat
26. feb 2021

@paprska ked su dlhsie trvajuce teploty a kasel,tak atb ano. Ale nie po 1 dni teplot a zacinajuci kasel. 100 lekarov,100 nazorov. Malokto by mu predpisal atb hned. Hadam len alibista,co nevie luecit. Nikto dopredu nevie,ako sa to vyvinie.

paprska
autor
26. feb 2021

@stanulienkat ja som nepísala že po prvom dni mala predpísať.Niekto má iba teploty a žiadne iné komplikácie.