icon

Mám veľké brucho

alofinka
13. jún 2022

Všetko čo zjem mi ide do brucha, nie som stihla ale to brucho je extrém, ráno ešte ako tak ale ku večeru jak tehotná, ja viem ze aj nadváha ale je to možné že mám také velke brucho 5 rokov po pôrode, dosť ma aj nafukuje

Strana
z2
simsalabim
14. jún 2022

@oliolijanka na SIBO existuje test a ked ti ho potvrdia, az potom nastupuje liecba - mozno aj ATB. Tak, ako ked mas zapal pluc ci infekciu koze 🤷‍♀️ A co sa tyka priznakov - hodia sa na vselico, napr aj na rakovinu hrubeho creva. Tie testy a vysetrenia u gastroenterologa maju svoj vyznam. A vedlajsie ucinky? Tie maju vypisane vsetky lieky, aj obycajny acylpyrin. Dokonca aj bylinky maju vedlajsie ucinky. Za seba mozem povedat, ze mne pomohli pri SIBO prave tie tebou zatracovane ATB. Vyrazne. Ale kym som ten test absolvovala, skusala som vsetko mozne aj nemozne, aj dodrziavala FODMAP diet, co sa pri SIBO odporuca a rozdiel som nevidela - niektore dni lepsie, ine horsie (aj z vody) a najhorsia bola ta neuveritelna unava, ledva dom fungovala. Krv ok, sz relativne v norme… pripisali to bliziacej sa menopauze. A 4 dni po zacati ATB bol zo mna iny clovek. Ale toto je moj pripad, u ineho to moze byt inak. ATB nie su jed, zachranili mnoho zivotov - no samozrejme, netreva ich pouzivat bezhlavo. Ale aj tak si myslim, ze urobit vysetrenia je potrebne - lebo az potom moze s istotou vediet, kde je problem. A vylucia zavaznejsie ochorenia.

stanulienkat
14. jún 2022

Skus zdravu stravu, posilku, brusaky. Menej soli. Syry su velmi tucne.

zuzidzi
Odpoveď bola odstránená
kate1711
26. sep 2023

@alofinka dobrý deň. Uz ste zistili prečo ste mali aztake brucho? Ďakujem

alofinka
autor
29. sep 2023

@kate1711 nie stále ho mam také

kate1711
30. sep 2023

@alofinka aj ste boli na nejakych vysetreniach?

kittykat22
1. okt 2023

@alofinka skusila si tie probotika?

mmoni89
1. okt 2023

@alofinka kazdopadne zmena stravy ,brucho ke z vacsej casti o tom.a potom na nom pracovat,cvicit

Strana
z2