Mám veľké brucho
13. jún 2022
Všetko čo zjem mi ide do brucha, nie som stihla ale to brucho je extrém, ráno ešte ako tak ale ku večeru jak tehotná, ja viem ze aj nadváha ale je to možné že mám také velke brucho 5 rokov po pôrode, dosť ma aj nafukuje
Predošlá
Strana
z2
Skus zdravu stravu, posilku, brusaky. Menej soli. Syry su velmi tucne.
@alofinka skusila si tie probotika?
Predošlá
Strana
z2

@oliolijanka na SIBO existuje test a ked ti ho potvrdia, az potom nastupuje liecba - mozno aj ATB. Tak, ako ked mas zapal pluc ci infekciu koze 🤷♀️ A co sa tyka priznakov - hodia sa na vselico, napr aj na rakovinu hrubeho creva. Tie testy a vysetrenia u gastroenterologa maju svoj vyznam. A vedlajsie ucinky? Tie maju vypisane vsetky lieky, aj obycajny acylpyrin. Dokonca aj bylinky maju vedlajsie ucinky. Za seba mozem povedat, ze mne pomohli pri SIBO prave tie tebou zatracovane ATB. Vyrazne. Ale kym som ten test absolvovala, skusala som vsetko mozne aj nemozne, aj dodrziavala FODMAP diet, co sa pri SIBO odporuca a rozdiel som nevidela - niektore dni lepsie, ine horsie (aj z vody) a najhorsia bola ta neuveritelna unava, ledva dom fungovala. Krv ok, sz relativne v norme… pripisali to bliziacej sa menopauze. A 4 dni po zacati ATB bol zo mna iny clovek. Ale toto je moj pripad, u ineho to moze byt inak. ATB nie su jed, zachranili mnoho zivotov - no samozrejme, netreva ich pouzivat bezhlavo. Ale aj tak si myslim, ze urobit vysetrenia je potrebne - lebo az potom moze s istotou vediet, kde je problem. A vylucia zavaznejsie ochorenia.