Máte skúsenosti s kvapkami Systane na suché oči?
Po celom dni pri počítači mávam suché a podráždené oči. V lekárni mi odporučili Systane, len sú drahšie ako obyčajné zvlhčujúce kvapky. Používa ich niekto? Ste s nimi spokojné? Poprípade ak by ste mi odporučili nejaké, ktoré vám zaberajú? Ďakujem.
A uz si nejake kvapky niekedy pouzivala? Kludne skús najlacnejsie to je myslim Hypromeloza. Ak ti nebudu vyhovovat skusiš iné.
@janinah Zatiaľ nie.
Áno, mám systane, sú drahšie, lebo sú bez konzervantov.
Ja používam, sú fajn, ale kvapky na suché oci striedam, obcas dávam aj gel. Používam roky, ake fakt netuším, ktoré mi robia najlepšie. Skús, systane su dobré.
Moja kamoska robi v lekárni a povedala te jedine hypeomeloza. Ze tie drahsie, tam moze vzniknúť návyk.
@anonym_autor použivam cez 20 rokov. Využivala som ich kooopu litrov. Najviac mi v začiatku vyhovovala hypromelóza na predpis, ktorú už nevyrábajú. Momentálne kvapkam tiež systane, nakolko vydržia na oku držať film na oku až 8 hodín. Neviem či to číslo je také, ale ja kvapkám aj počas spánku a ked si dám systane, stačí raz. O návykovosti neviem, ale snažím sa meniť druh kvapiek. Vizik napr ma veľmi štípe v oku.
@anonym_autor ja pouzivam systane ultra a kombinujem na noc vidisik gel a som s nimi spokojna
Moja kamoska robi v lekárni a povedala te jedine hypeomeloza. Ze tie drahsie, tam moze vzniknúť návyk.
@luciaruz to nieje spravne tvrdenie
@anonym_autor použivam cez 20 rokov. Využivala som ich kooopu litrov. Najviac mi v začiatku vyhovovala hypromelóza na predpis, ktorú už nevyrábajú. Momentálne kvapkam tiež systane, nakolko vydržia na oku držať film na oku až 8 hodín. Neviem či to číslo je také, ale ja kvapkám aj počas spánku a ked si dám systane, stačí raz. O návykovosti neviem, ale snažím sa meniť druh kvapiek. Vizik napr ma veľmi štípe v oku.
@hedviga2 na spanok si davaj gel alebo mast a nemusis kvapkat
@janinah Zatiaľ nie.
@anonym_autor skus na zaciatok hypromelozu alebo unitears alebo ocuhyl c
A pravidlo 20-20-20
Tie kvapky ako dr max a pod tie si nekupuj
A systane su fajn ale skus aj vyssie uvedene lacnejsie verzie mozno ti sadnu
Používam Systane Balance, ten vytvára lipidový film. Jediné kvapky, kde cítim, že to oko naozaj zvlhčujú.
@hedviga2 ak mas vizik s konzervacnymi latkami potom sa ani necudujem
Maju uz verziu bez mimochodom

A uz si nejake kvapky niekedy pouzivala? Kludne skús najlacnejsie to je myslim Hypromeloza. Ak ti nebudu vyhovovat skusiš iné.