Máte skúsenosti s ťažším priebehom covidu u mladého človeka?
Prosím o skúsenosť s ťažším priebehom covidu u mladého človeka (36r)
Uz 7.den ma horúčky 38-38,5. Na paralen, medipyrin, novalgin,....reaguje rôzne. Raz záberu až po 2 h. Inokedy záberu hneď ale po 2 hodinách stúpne teplota opäť.
Od dnes nasadené ATB na 7 dni. Tlak na hrudi, občasné suché dusive kašľanie. Sem tam vykasle aj hnedé hlieny.
Na to dúfam zaberú tie ATB ale čo s teplotou???
Mali ste to niekto tak dlho? Je to bežné?
Včera som to konzultovala s Dr. Ta ma z toho strach, vraj mám volať záchranku aby mu pichli niečo od horúčky. A nesmie mu vyjsť na 39. Muž odmieta lebo pred 2t.mali rovnako horúčky aj 2 susedy a záchranka k nim odmietla prísť kým sa nedusia ale mňa mudr.vystrasila. Bojím sa o neho.☹️Kedy ti skončí?
Užívame dlhodobo C, D, zinok. Teraz som zvýšila davky. Od Dr.dostal ešte fraxiparine, solmucol a isoprinosine ale od toho mu je zle od žalúdka keďže je minimum jedla...
@mucuinka veru asi áno 😀niekedy sa treba zatnut a postaviť a trénovať, lebo keď človek dlho len leží ma blby tlak a keď si sadne nemôže dýchať a točí sa hlava, treba len postupne sadnúť si, trocha pochodit po byte, pridržať sa a tak, poznam to aj ja po cisárskom som to tak mala, musela som nasilu chodiť a premôcť sa, to iste syn po operácii slepaku, týždeň sa nemohol pozviechať z postele, stále bol v nemocnici, len ležať a keď sa postavil grcal , nasilu som ho nútila vstať a prechádzať sa a sedieť, inak by sme nešli domov 😀to iste musí muž urobit
@veronika33 vraj prišiel 5 min po 12. Poškodené pľúca na 62%. Teraz sa už cíti dobre . uvidíme o týždeň aké bude CT. Či sa pľúca obnovujú.
Z liekov co bral v nemocnici mal zle pečeňové testy. Tsk uvidíme aj tam ci je zlepšenie...
A nesmie to teraz opäť dostať....

@mucuinka dakujem Vám všetkým za povzbudenie, muž rano odmietol ísť na röntgen, naštvala som sa na neho a nakricala som, že si neváži svoje zdravie a svoje deti o ktoré sa už dva týždne nestará , lebo nevládze a nechce urobit nič preto aby mu bolo lepšie, ja sa ru starám o všetko , plačem , strachujem sa o neho a on takto,, povedala som mu že už sa starať o neho nebudem , nech si robí čo chce nech sa aj udusí,buchla som s dverami a išla do inej izby, potom sa zrazu vzchopil , trocha pomohol s deťmi, obliekol menšieho, vysmazil mäso na obed a už trocha ožil, teplotu už nemá tak dúfam že to pôjde k lepšiemu 😀niekedy treba asi nakricat , aby sa niekto uvedomil