Môže byť tlak 176/141 nebezpečný?
Zdravím , móže byť tlak 176/141?
@jennifer235 ja reálne s tlakom problém mám, aj užívam lieky už dosť rokov. Ale v tých začiatkoch som si to vedela parádne zhoršiť strachom a priveľkým sledovaním samej seba. Takže odporúčam odložiť tlakomer, pri ataku si opakovať, že si zdravá,že srdcu nič nieje a mne sa osvedčilo vravieť si v duchu recepty, nasobilku, texty piesní, čokoľvek co pomôže odpútať myseľ. Držím palce
@jennifer235 aj u mna to zvalovali na psychiku. Citila som sa hrozne, ze mi nik neveri.. zaplatila som si testy v medirexe na histamin a laktozu, vysli obe, vylucila som potraviny s vysokym histaminom, s laktozou a moj tlak je uz rok ukazkovy. Zo mna tiez blazna chceli spravit.. vkuse hovorili o strese, vycerpanosti.. bo uz nevedeli, ze co. Nikoho z tolkych mudr.ych histamin nenapadol. Musela som si to VYGOOGLIT sama!
@jennifer235 a aj citis, ze ho mas zvyseny? Mne buchalo srdce v usiach.. malo to suvis s jedlom, bylinkami, ktore zvysili histamin a ten mi zvysil tep, tlak..
@jennifer235 v tom prípade to bude zrejme psychosomatický problém.
Zdá sa, že u teba vysoký tlak bude dôsledkom niečoho iného. A ak máš stres z toho, aký vysoký tlak budeš zase mať, tak ver, že ten vysoký tlak budeš mať. Stres a vnútorná nervozita sú spoľahlivým zdrojom vysokého tlaku. A to príde ani nevieš ako a vôbec si to nemusíš ani uvedomovať. Ja som si tým prešiel.
@mariynka citala si, ze autorka ma psychicke problemy? Uzkost a paniku? Doststocny dovod na akukolvek vymyslenu chorobu. Apropo-histaminove problemy ma kazdy druhy clovek a tiez moze suvisiet so psychikou.
@mariynka ahoj ano cítim to ze mám ten tlak zvýšený točí sa mi hlava búcha srdce je mi na odpadnutie a myšlienky aj mám a hlavne na ten tlak ze sú ho proste musím zmerať a je naozaj potom zvýšený … ja to reálne na sebe pociťujem nerobím to len tak z nudy ale cítim to na sebe
@stanulienkat a tiež zomna robia blázna lebo už neviedia co … len lieky na ukľudnenie mi dávajú
@jennifer235 tetaniu máš potvrdenú?
@koniarova nemám ju potvrdenu ale píšu mi ju do papierov ze mám panicku poruchu a tetaniu tiež … ale testy mi nerobili tak neviem ako mi to tam môžu napisat
@jennifer235 máš potvrdenú panicku poruchu a berieš aj antidepresíva?
@jennifer235 tak zrejme vychadzaju z tvojho spravania, popisu priznakov, zneuzivania pohotovosti, frekvencie navstev lekara atd. To co stvaras jednoducho nie je normalne.
@koniarova ja neverím ze to mám.. alebo mala som to ale nemám to uz teraz to sú panické záchvaty a ja som to mala na začiatku ale teraz mám niake problémy stym tlakom a oni doktory hovoria že nie …
@jennifer235 ale to čo si popísala v aute je ukážkový panicky atak.
@koniarova ja neviem čo to bolo zrazu mi začalo bit srdce a ten tlak tak vyskočil o 3 min bolo pohode
@jennifer235 veď atak. Presne takto vyzerá.
@koniarova asi máš pravdu a keby to nemeriam ani neviem a prejde to same
@stanulienkat tak keď už neviem čo mám robiť úplne som zúfalá 😭
@jennifer235 akoze nevies co mas robit? V kazdej teme tinto tu vsetky pisu. Psychiater. Nic ine. Nie zakladas stale tie iste temy s rovnakym vysledkom-neriesis psychiatra.
@stanulienkat 🤦♀️
Máte pravdu
@sevrin ano presne takto to mám ako píšete … už mám dopredu myšlienky ze aký bude …
pozri, robim na psychiatrii a teraz budem asi krutá, ale chcem ti dobre, buď sa nad sebou zamysliš, alebo ti naozaj prepne a daleko k tomu nemáš nato čo tu čítam hlavne tie tvoje reakcie a to nechci vedieť ako taki ľudia skončia , tlak si prestaň merať a ked pride na teba zlá chvíľka tak kľud, nádych výdych a prejde to, prestaň sa báť každej blbosti, nestresuj, spomal, vždy zastav a s kľudom rieš všetko, povedz si vduchu ... dievča kľud... buď alebo, niečo nevyjde idem ďalej....naozaj pracuj na sebe namiesto merania tlaku, lebo sa zblázniš a uvidíš, že sa to dá, liečba psychiatrom nieje na hanbu, by si sa divila s čím tam ľudia chodia a aki a tvoj problém je naozaj psychika, čím skôr nato prídeš tým lepšie, držím palce
@jennifer235 to je z úzkosti.Aj ja to mám tak.Najprv mi stúpne tlak a potom keď si dám neurol tak mi klesne.Ale tep poväčšine okolo 100.

@jennifer235 všetci tí hovoria, že je to psychika, my ti všetky napíšeme ze je to psychika, ale ty nie, ty si budeš volať záchranku a človek co je naozaj v tiesni sa záchranky nedočká.
Rieš psychológa