icon

Môže mi lekár napísať do karty informáciu, aj keď si to neželám?

7. okt 2022

Ahojte,bola som prednedavnom u psychiatricky,ktorej som prezradila dovernu informaciu,ktoru som ju ale prosila,nech nepise nikam,ze si to nezelam.Vo ec som jej tonemusela hpvorit,nic by to nezmenilo na mojej diagnostike,nebolo to nic take dolezite.No ona mi to tam aj tak zapisala.Nic take dolezite to nebolo naozaj.Moze si to dovolit?Prosim nespochybnujte moj nazor o nedolezitosti tej zaznzmenanej veci,som si tym ista.Dakujem za rady.

Strana
z2
autor
7. okt 2022

@dskjhfdlkdjhl ja aj bez emocii viem,ze tato informacia tam byt vobec nemusi a moja anamneza o nic neochudobni.No ale ok.Nenapisala som nic blizsie,tak chapem reakcie na moj prispevok.

pribinak
7. okt 2022

Zmeň lekárku

autor
7. okt 2022
evica17
7. okt 2022

Už je to jedno. Nabudúce nevrav čo nechceš. A ty nie si lekár, nevieš to posúdiť či je alebo nie je relevantná informácia. Ale podľa toho ako to riešiš je to niečo neštandardné, keď nechceš aby o Tom vedeli

autor
7. okt 2022

Diky za vsetky reakcie,na nikoho sa nehnevam,len na seba.Beriem to ako ponaucenie.

0silvia0
7. okt 2022

Neboj sa, dnes to nie je ako kedysi, ze do karty mohol nahliadnut kazdy zdravotnik len tak zo zvedavosti. Dnes kazde otvorenie karty je zaznamenane, prave kvoli ochrane osobnych udajov. Cize nikto nepovolany si nebude pri kave citat z nudy tvoje zaznamy. A ak sa to stane, moze byt sankcionovany.

akbara77
7. okt 2022

Nemyslím si,že si kompetentná zhodnotiť,čo sa.ma a nemá do karty písať. Na to je lekar

luccija
7. okt 2022

Ako vies, ze to zapisala?ja, ked som bola u psychiatricky co napisala vytlacila nalepila do karty a kym som sa podpisala nestihala som si precitat co tam bolo.Pokial viem zaznamy sa pacientovi nedavaju citat

oskorusa
7. okt 2022

Nález od psychiatra si okrem psychiatra, ktorý nález písal a teba nemôže prečítať nikto, len ten komu udelis súhlas, pokojne si to over u svojej psychiatricky

autor
7. okt 2022

@luccija zapisala,lebo to citala odtial pri dalsej navsteve

h2
7. okt 2022

No ale keď to odtiaľ dokonca čítala pri ďalšej návšteve, tak tá informácia musela mať pre ňu nejaký význam.

gertrudaosem
7. okt 2022

Môj muž (priateľ) chodí tiež niekde, kde ma roky napísané že je rozvedený... Tak ako mu lekár vytlačí papiere, správu z vyšetrenia tak tam figuruje tento údaj, vždy. Mne osobne sa to nepáči, v živote som sa s tým nikde nestretla, čo koho do toho, ale tak keď podporuje túto spoločnosť ročnými nie malými poplatkami tak asi môžu aj toto chciet. Mňa to jednoducho zarazilo.

autor
7. okt 2022

@h2 ano,len mi dala k tomu doplnujuce otazky,asi si tym vlastne len overila,ze to nemanejaku dolezitost podla mna.

autor
7. okt 2022

@h2 lebo vsak za ten mesiac si to nepamata,co jenormalne.

sonoio
7. okt 2022

No al si si to nezelala,nemoze.aspon tu v zahranici to tak funguje,ale na sk neviem.

mogaa
7. okt 2022

Karta nie je majetkom pacienta....psychiater má založenú svoju kartu kde si dáva potrebné údaje a zrejme usúdil že podaná informácia súvisí s aktuálnym stavom, takže je prirodzené že si ju zaznačil aby pri ďaľšej návšteve ak nenastane zlepšenie pri liekoch vedel ako ďalej pracovať.....je logické že si nemôže pamätať čo mu ktorý pacient povie, lekárske správy sú predmetom lekárskeho tajomstva....

autor
7. okt 2022

Ale tak ako pisem...moja chyba.Moje ponaucenie.No este jej to spomeniem.

autor
7. okt 2022

Baby,neberte si ziadna osobne,ak som prudsie reagovala,naozaj si vazim vsetky Vase rady a nazory aj v inych diskusiach,poznam Vas podla nickov.Len ked nemohla som to blizsie upresnit,takze tak.Pekny vecer vsetkym.

koniarova
7. okt 2022

Ale veď ona si to zapísala len u seba? Či nerozumiem správne?

ali08
7. okt 2022

@trgypadl keď slusne sa opýta tak by nemusel byť problem, sú doktori keď I'm povieš toto mi tam napíšte a toto nie vedia vyjst v ustrety.

24mirka
7. okt 2022

Nemusí to písať do karty. Pokiaľ neberieš lieky..

trgypadl
7. okt 2022

@ali08 Tebe nieco hovori, ze zdravotna dokumentacia sa nema prepisovat ak uz raz bola napisana,? To nie je trhaci kalendár, ze si odtiaľ vytrhnes co sa ti nehodi

Strana
z2