icon

Môžem pred anestézou cmúľať cukrík?

Dnes o 03:38

6 hodín pred zákrokom nemám jesť a piť. Neviete mi prosím povedať, či cukrík na cmúľanie je tiež zakázaný? Ide o menší zákrok, v anestéze budem možno 20 minút.

Strana
z2
venom19
Dnes o 03:45

Pochybujem, ze mozes.

anonym_867fd2
Dnes o 03:56

To je take tazke vydrzat? Si male 2-rocne dieta, co potrebuje cukrik?🙄

anonym_792bd1
Dnes o 03:57

@anonym_autor keď 6 hodín nemáš prijímať jedlo a tekutiny, tak čo myslíš? Môžeš cukrík? Jasné, že nie. Nemáš snáď 3 roky, že 6 hodín nevydržíš do seba niečo nepchať.

autor
Dnes o 04:15

Dievčatá hovno je vás do toho,či vydržím a či mám 2 roky.Otázka znela inak, ale slepice z koníka s neschopnosťou čítať s porozumením a potrebou svojim múdrom obohatiť svet nikdy nesklamú. 😘

basska_b
Dnes o 04:17

Ja som si dala hroznovy cukor a sestry skoro vyskocili z koze. Podotykam, ze islo len o hypoteticku a pomerne malu pravdepodobnost, ze budem musiet ist na nejaky zakrok.
Pozri, je to kvoli tvojmu bezpeciu. Pocas anestezy si v umelom spanku a cukrik moze podrazdit zaludok, zacne sa ti vracat zaludocny obsah do ust, zacnes sa dusit, si na kontinualnom monitore tlaku a tepu a co s tebou budu robit, ak ti nastavili anestetika tak, aby si spala 30 minut?

autor
Dnes o 04:18
@basska_b

Ja som si dala hroznovy cukor a sestry skoro vyskocili z koze. Podotykam, ze islo len o hypoteticku a pomerne malu pravdepodobnost, ze budem musiet ist na nejaky zakrok.
Pozri, je to kvoli tvojmu bezpeciu. Pocas anestezy si v umelom spanku a cukrik moze podrazdit zaludok, zacne sa ti vracat zaludocny obsah do ust, zacnes sa dusit, si na kontinualnom monitore tlaku a tepu a co s tebou budu robit, ak ti nastavili anestetika tak, aby si spala 30 minut?

@basska_b Ďakujem, to znie logicky.Nedám si radšej nič.

anka2015
Dnes o 04:24

@anonym_autor Kedysi dávno si teta dala cukrík pred operáciu a povracala sa... našťastie až po nej, ale ja by som to neriskovala.

anonym_ec2447
Dnes o 04:33
@anonym_autor

@basska_b Ďakujem, to znie logicky.Nedám si radšej nič.

@anonym_autor môžeš aspirovať žalúdočný obsah ak by si náhodou zvracala, a to nechceš

anonym_2dc596
Dnes o 04:43

no neeee, ony su slepice, ale ty vyznievas ako niekto, kto si mysli že vie viac ako lekar.

dian212
Dnes o 05:06

@anonym_autor radšej by som neriskovala a nedala by som si nič

anonym_e9e0a0
Dnes o 05:09

Nie, nemôžeš

anonym_3e08fc
Dnes o 05:12

Keď nás je do toho hovno a podobne .. 🙂 tak skús použiť svoju logiku, a odpovedaj si sama

ivik4
Dnes o 05:12

Nemozes a neschopna si ty, nie my. My vieme ze nesmies a vieme aj vydrzat bez neho. Ani Ta nemusia tuto kočky nazyvat slepicou

anonym_867fd2
Dnes o 05:13
@anonym_autor

Dievčatá hovno je vás do toho,či vydržím a či mám 2 roky.Otázka znela inak, ale slepice z koníka s neschopnosťou čítať s porozumením a potrebou svojim múdrom obohatiť svet nikdy nesklamú. 😘

@anonym_autor My sme s porozumenim citali. Len ty si asi s porozumenim nepocuvala doktorov. Ked mi povedia, ze 6 hodin nic nejest a nepit, tak sa asi nepytam na cukrik. Jeeez. No neviem, kto je tu slepica🤔

anonym_33037c
Dnes o 05:16

@anonym_autor Nie nemôžeš. Dokonca ani žuvačku nie.

titla
Dnes o 05:22

Mozes si vyplachnut usta vodou. To je vsetko.

yellowunicorn
Dnes o 05:49
@anonym_autor

@anonym_autor ale hlavne že si k tým slepiciam prídeš po radu 😂😂😂

anonym_792bd1
Dnes o 06:02
@anonym_autor

@anonym_autor tak nabudúce otvor google a nemusíš písať tu, medzi nás slepice. Tiež si obohatila tento svet o jednu sprostú otázku 😊

billy_jean
Dnes o 06:19

Ak ti povedali 6 hodín nejesť a nepiť, tak ani cukríky, žuvačky, mentolky a podobne. Pri niektorých typoch anestézie býva povolená čistá voda do 2 hodín pred zákrokom, ale to musí výslovne potvrdiť anestéziológ resp. ošetrujúci lekár.

stellarstar
Dnes o 06:32
@anonym_autor

@anonym_autor ty tiež nie si boh vie jak milá, ak ti písali byť 6 h nalačno nič nejesť nepiť tak nie ani cukrík nemôžeš. Aj v cukríkoch je niečo takže vydrž

autor
Dnes o 06:32
@billy_jean

Ak ti povedali 6 hodín nejesť a nepiť, tak ani cukríky, žuvačky, mentolky a podobne. Pri niektorých typoch anestézie býva povolená čistá voda do 2 hodín pred zákrokom, ale to musí výslovne potvrdiť anestéziológ resp. ošetrujúci lekár.

@billy_jean Ďakujem za slušnú a vecnú odpoveď.Včera som sa na predoperačnom zabudla opýtať a tiež som ostala prekvapená, keď mi DR povedal,že na krv nemusím prísť ani nalačno.Že je to síce zaužívané, ale že mi max cukor vybehne. Nedávno som bola na preventívke a mala som ok výsledky, tak možno preto to tak bral, neviem.

autor
Dnes o 06:34
@stellarstar

@anonym_autor ty tiež nie si boh vie jak milá, ak ti písali byť 6 h nalačno nič nejesť nepiť tak nie ani cukrík nemôžeš. Aj v cukríkoch je niečo takže vydrž

@stellarstar Svojou otázkou som nikoho neurážala a opýtala som sa slušne.

billy_jean
Dnes o 06:54
@anonym_autor

@billy_jean Ďakujem za slušnú a vecnú odpoveď.Včera som sa na predoperačnom zabudla opýtať a tiež som ostala prekvapená, keď mi DR povedal,že na krv nemusím prísť ani nalačno.Že je to síce zaužívané, ale že mi max cukor vybehne. Nedávno som bola na preventívke a mala som ok výsledky, tak možno preto to tak bral, neviem.

@anonym_autor viem, prečo sa to pýtaš. Ja som popravde žuvala žuvačku. Bola som taká smädná, a mala som absolútne sucho v ústach. Samozrejme lekár ma zdrbal za to. Ale vyplachovala som si ústa vodou aspoň. Držím prsty. 🙂

danica2711
Dnes o 06:58
@anonym_autor

@anonym_autor ...hovorí slepica, čo nevydrží pár hodín bez cukríka...

autor
Dnes o 07:00
@billy_jean

@anonym_autor viem, prečo sa to pýtaš. Ja som popravde žuvala žuvačku. Bola som taká smädná, a mala som absolútne sucho v ústach. Samozrejme lekár ma zdrbal za to. Ale vyplachovala som si ústa vodou aspoň. Držím prsty. 🙂

@billy_jean Ďakujem. 🙂

autor
Dnes o 07:02
@danica2711

@anonym_autor ...hovorí slepica, čo nevydrží pár hodín bez cukríka...

@danica2711 Cukríky nejem ako je rok dlhý. Ďakujem za odpoveď .

anonym_8a717c
Dnes o 07:13

Bola som v nemocnici kvôli zle prosperujúcemu tehotenstvu. Hrozil potrat. V nedeľu ráno ma sestrička hnala na raňajky, že dnes aj tak výsledky nebudú. Bolo mi psychicky tak zle, že som nedokázala zjesť vôbec nič. Odhryzla som zo suchej žemle a žula ju dlhé minúty. Viac som nezjedla, napila som sa pár hltov čistej vody. O pár minút pribehol primár s výsledkami, či som jedla, že sú bohužiaľ zlé a je voľná operačka 🙁 nevzali ma, až poobede. Bola som strašne hladná, aj smädná, tak mi dali infúziu. Ja by som na tvojom mieste už nedávala do pusy vôbec nič. Toľko už vydržíš.

anonym_d1ff17
Dnes o 07:14
@anonym_autor

@anonym_autor aka otazka, take odpovede. Ked sa niekto opyta otazku na urovni osadenstva kurnika, tak aj odpovede dostane na rovnakej urovni, pretoze kazdy kto odpoveda, podla otazky u autora predpoklada mentalnu uroven osadenstva kurnika

autor
Dnes o 07:19
@anonym_8a717c

Bola som v nemocnici kvôli zle prosperujúcemu tehotenstvu. Hrozil potrat. V nedeľu ráno ma sestrička hnala na raňajky, že dnes aj tak výsledky nebudú. Bolo mi psychicky tak zle, že som nedokázala zjesť vôbec nič. Odhryzla som zo suchej žemle a žula ju dlhé minúty. Viac som nezjedla, napila som sa pár hltov čistej vody. O pár minút pribehol primár s výsledkami, či som jedla, že sú bohužiaľ zlé a je voľná operačka 🙁 nevzali ma, až poobede. Bola som strašne hladná, aj smädná, tak mi dali infúziu. Ja by som na tvojom mieste už nedávala do pusy vôbec nič. Toľko už vydržíš.

@anonym_8a717c vďaka

sticker
anonym_2d425d
Dnes o 07:35

žartuješ? Kdeže cukrík.

Strana
z2