Môžem pred anestézou cmúľať cukrík?
6 hodín pred zákrokom nemám jesť a piť. Neviete mi prosím povedať, či cukrík na cmúľanie je tiež zakázaný? Ide o menší zákrok, v anestéze budem možno 20 minút.
@anonym_autor ani cukrik, ani zuvacka... cmulanie tvori sliny a to je potom v zaludku ako keby si sa napila... takze nie, nerob to
@anonym_autor Ahoj, zial cukrik nie. Byva ti zle, ked mas dlho prazdny zaludok? Sesterka to tak mavala, ked musela na zakrok, tak ledva vydrzala tu dobu dokym isla, velmi ju bolieval zaludok. Skus sa pripadne opytat sestricky, ak ti byva zle, ze co je prijatelne, co by si mohla. Drzim palce a aj k zakroku, nech ti dobre dopadne🍀
@anonym_autor Ahoj, zial cukrik nie. Byva ti zle, ked mas dlho prazdny zaludok? Sesterka to tak mavala, ked musela na zakrok, tak ledva vydrzala tu dobu dokym isla, velmi ju bolieval zaludok. Skus sa pripadne opytat sestricky, ak ti byva zle, ze co je prijatelne, co by si mohla. Drzim palce a aj k zakroku, nech ti dobre dopadne🍀
@motylik2559 áno, mám aj zníženú tvorbu slín, tak mi napadlo, že cukrík nebude problém. Už viem že áno.Budem si len vyplachovať čistou vodou.Vďaka ❤️
Dievčatá hovno je vás do toho,či vydržím a či mám 2 roky.Otázka znela inak, ale slepice z koníka s neschopnosťou čítať s porozumením a potrebou svojim múdrom obohatiť svet nikdy nesklamú. 😘
@anonym_autor Vieš čo Slepica nie nemože cukrik, nalačno znamená nalačno, Ty máš evidentne problém chápať ústne a pisomne podané informácie
@motylik2559 áno, mám aj zníženú tvorbu slín, tak mi napadlo, že cukrík nebude problém. Už viem že áno.Budem si len vyplachovať čistou vodou.Vďaka ❤️
@anonym_autor Za malicko🙂
@danica2711 Cukríky nejem ako je rok dlhý. Ďakujem za odpoveď .
@anonym_autor tak o čom je táto téma? Cukríky neješ, ako je rok dlhý a zaujíma ťa, či ich môžeš cmúľať akurát pred anestézou?
@billy_jean Ďakujem za slušnú a vecnú odpoveď.Včera som sa na predoperačnom zabudla opýtať a tiež som ostala prekvapená, keď mi DR povedal,že na krv nemusím prísť ani nalačno.Že je to síce zaužívané, ale že mi max cukor vybehne. Nedávno som bola na preventívke a mala som ok výsledky, tak možno preto to tak bral, neviem.
@anonym_autor je rozdiel odber krvi a anestéza. Sú aj odbery na ktoré ideš najedená, napr. na nefrológii. Záleží čo sa vyšetruje. Anestéza je ale anestéza, do budúcna budeš vedieť.
@anonym_autor tak o čom je táto téma? Cukríky neješ, ako je rok dlhý a zaujíma ťa, či ich môžeš cmúľať akurát pred anestézou?
@danica2711 Špeciálna príležitosť, kedy som si povedala- teraz je ten správny čas na cukrík. Ak nie teraz, tak nikdy. 🙏
@danica2711 Špeciálna príležitosť, kedy som si povedala- teraz je ten správny čas na cukrík. Ak nie teraz, tak nikdy. 🙏
@anonym_autor A najma vtedy, ked to zakazali😄😄
@anonym_autor A najma vtedy, ked to zakazali😄😄
@anonym_867fd2 Najmä vtedy. 😉Z odpovedí bolo zjavné, že nie som sama, ktorá nevnímala žuvačku, či tik tak ako jedlo a pitie- v tom zmysle, že zaplní žalúdok a jeho obsah môžem následne vdýchnuť. Teraz som už múdrejšia a táto diskusia môže do budúcna pomôcť podobným sprostým husiam, ktoré by sa nevedomky dopustili omylu. Vás múdrych sa to netýka, tak načo toľko vzrušenia pre jednu hlúpu otázku?❤

Cukríky aj žuvačky zvyšujú produkciu slín, ktoré prehĺtaš a zaplníš tak žalúdok, takže nemôžeš ani to. Ani ja som toto nevedela a pred gastro som si dávala Tic-Tac, tak mi to potom dr takto povedala. Nebola to ale anestéza a gastro mi spravili.