Možnosti hospitalizácie bez psychiatrického oddelenia
Ahojte. Rozvadzam sa, som psychicky na dne. NIe som psychiatricky pacient, nikdy som sa na nic neliecila, pretoze netrpim depresiami ani nicim inym. Ale teraz mi je zle. Takze uvazujem nad navstevou lekara a citim, ze si potrebujem od tejto situacie odpocinut. Mozno by mi lekarka cosi aj vypisala, avsak nechcem ist do psychiatrickeho oddelenia, nakolko si myslim, ze by mi to mohlo na sude pri urcovani starostlivosti o deti poskodit.
Zdravotnicky co ste tu, existuje este nejaka moznost ako sa da hospitalizovat pacient? Prosim, nechapte ma zle, v zivote som nezneuzivala system, ale tentokrat potrebujem nejake riesenie. Uvazovala som nad dovolenkou, ale viete si asi predstacit, ako to vyzera v celkovom kontexte, ked sa hadate s muzom o rozvodovych veciach, vratane penazi a vyzivneho. Nesmie to vyzerat ani, ze od toho utekam. Dakujem za pochopenie a rady.
Burn out na ceste... podla mna ti hospitalizacia nepomoze, dovolenka ano, aj keby len 3-4 dni odviezt deti k rodicom a ty sama niekam... chapem, ze si vycerpana, ze je to velmi narocne obdobie, ale musis vydrzat. Pomoc pohladaj u rodiny, kamaratky, doma skus co najmenej hadok, ak sa da co najskor oddelene byvanie... nerobi to dobre ani jednemu ani druhemu a ani detom... lekar ta vie vypisat par dni tiez, ale PN je vacsinou viazana na miesto bydliska a to prave nechces...
A je normálne že sa cítiš zle. Život je aj o tom že sa občas cítime zle. V tvojej situácii je omnoho jednoduchšie si priznať, že sa cítiš zle a cítiť sa proste zle. A radšej sa ísť prejsť, alebo porozprávať s kamoškou, do prírody, ku knihe a prísť na iné myšlienky. Lebo v nemocnici popravde sa budeš cítiť zle a do toho sa ani nevyspíš a budeš furt myslieť len na to ako sa cítiš zle. A ešte raz - JE NORMÁLNE, ŽE SA CÍTIŠ ZLE. Si cítiaci človek. Za seba, radšej sa choď vyvetrať do prírody ako do nemocnice.
Je to normálne, že si zo všetkého vyčerpaná, ale hospitalizácia ti nepomôže, akurát budes ešte viac prepnuta z toho prostredia a ľudí čo budes vidieť na liekoch no toto ozaj nepotrebuješ, však vezmi si voľno chod si dakde užiť, kúpať sa atď... Žiadny chlap nestojí za zosypanie sa, daj si dáky cieľ, napríklad denne prejsť 10 000 krokov alebo cvičenie človeka brutálne odbúra
@anonym_autor mozes ist max do kupelov ako samoplatca
V nemocniciach nie je oddelenie, aby si tam ludia odychli. Podla popisu by si sa asi ani na tu psychiatriu nedostala, lebo su to preplnene oddelenia urcene pre naozaj tazke stavy. Nepomohli by ti sedenia so psychologom?
@anonym_autor išla by som na psychiatriu po lieky, a vybavila si kúpele.... Pomôžeš celému telu a psychike..... drž sa 👍
@anonym_autor preboha, a to máš zakázané ísť na dovolenku? Choď si oddýchnuť, či popri rozvode, či starostlivosti o domácnosť, detí, každý má nárok sa zregenerovať...týždeň niekde v kúpeľoch s procedurami, vychádzku do prírody, alebo len tak ležať sama bez všetkého. Netreba sa hanbiť, ani báť.
Také oddelenia v nemocnici neexistuje ktoré chceš. A v nemocnici si moc neoddýchneš. Ležala som na gynekológii,internom aj na infekčnom a tam je nonstop hluk. Začína ráno sestrička, pokračuje upratovačka,vizita a zase sestrička a tak ďalej.
Jedlo príšerné a si skôr hladná ako sýta.
To už radšej dovolenka.
Tie kúpele by boli fajn, oddýchneš si, máš nejaké procedúry. Inak, síce nechceš, ale skus psychiatrické oddelenie Svidník, toto celkom chvália, treba výmenný lístok a asi je tam čakacia doba.
@anonym_autor hlavne si tiez treba uvedomit, ze unik od reality tiez nic nevyriesi, vsetky problemy len odsunies na neskor a pridu intenzivnejsie, treba najst sposob ako tu situaciu zvladnut, a najlepsie by na to bola kombinacia:
- ak mas dostatok penazi, zaplat si pravnika a nech vsetky otazky k rozvodu, vyzivnemu riesi s tvojim manzelom on, ak je to pre teba vycerpavajuce a znicujuce. Aspon sa vyhnes tazkym konfrontaciam, priamemu stresu a pod.
- na regeneraciu tela a duse- idealne kamaratky, s ktorymi vies vybehnut teraz aj castejsie von, alebo k nim domov, sem tam si zaplat aj psychoterapiu (velmi pomaha, ti ludia take situacie poznaju, su skuseni a vedia pomoct), plus sport, velmi dolezity na uvolnenie tela aj mysle - napr.take plavanie, ale cokolvek co ta bavi, v krajom pripade vies vybehnut na par dnovy wellness, pripadne na dlhsie dofca, ale tu uz by som bola opatrna, aby to neposobilo, ze sa naozaj vyhybas a aby to nebolo pouzite proti tebe, koniec koncov mas aj dieta a musis tu byt aj prenho.
Skus najst nejake kompromisne riesenie, nie 100% unik, lebo ten nic neriesi. Najdi si take "zbrane", aby si ten boj vyhrala=zvladla. DRZIM PALCE
@anonym_autor ach, držím Ti silno palce, všetko zvládneš 💪❤️
najst si dobreho psychologa a riesit to. a urcite niekde vypadnut mimo domacnost.
a toho psychologa mozno bude aj detom treba aby to malo co najmensi dopad to ledorado na nich. drzim palce
Tie kúpele by boli fajn, oddýchneš si, máš nejaké procedúry. Inak, síce nechceš, ale skus psychiatrické oddelenie Svidník, toto celkom chvália, treba výmenný lístok a asi je tam čakacia doba.
@anonym_f5cc51 nechapes že ma obavu ze keby mala od psychiatra navstevu- pobyt v nemocnici, že by to uskodilo pri zverovani dietata ?
na psychiatriu chodia vazne stavy od zavislosti, schizofrenie, pokusy o samovrazdu,... nie si nohy vylozit a izolovat sa. to si moze niekde byt zaplatit alebo chatu a moze tam tyzden alebo dva relaxovat. otazne je ze ci to nebude mat negativny vplyv.
@anonym_f5cc51 nechapes že ma obavu ze keby mala od psychiatra navstevu- pobyt v nemocnici, že by to uskodilo pri zverovani dietata ?
na psychiatriu chodia vazne stavy od zavislosti, schizofrenie, pokusy o samovrazdu,... nie si nohy vylozit a izolovat sa. to si moze niekde byt zaplatit alebo chatu a moze tam tyzden alebo dva relaxovat. otazne je ze ci to nebude mat negativny vplyv.
@bykaterina chápem, ake treba jej aj pomôcť, toto som napísala len ak by...majú dobré recenzie a ľudia dobre skúsenosti.
ak si na FB tak odporúčam blog https://www.facebook.com/search/top?q=nevyléčit... ona veľmi pekne píše ako spracovať traumu z rozvodu, chodí aj k terapeutke ak jej napíšeš tak ti určite poradí (žije síce v ČR, ale myslím, že to máme aj na Slovensku podobné), veľmi vám držím palce!
Dakujem zeny, pomohlo mi to utriast si myslienky. Pekny den
@anonym_autor nemocnica neslúži na oddych, ale na liečbu. Na oddych sú kúpele alebo wellness.
@anonym_autor Mysli v prvom rade na seba a chod na dovolenku. Uzi si ju a pokracuj kde si skoncila. Hospitalizacia v nemocnici fakt nie je oddych. Ani na tej psychiatrii by si si neoddychla. Aspon teda v BA je to peklo, pokial si mentalne uplne funkcna.

A čo očakávaš od hospitalizácie? Že si tam akože oddýchneš? To možno fakt len na tej psychiatrii. Ja som bola hospitalizovaná na internom oddelení JIS 11 dní a odchádzala som doslova traumatizovaná. DOSLOVA, reálne rozbehnuté znaky PTSD - nočné desy, paralýzy, fyzické príznaky, ktoré som ale so psychiatričkou neriešila lebo som vedela že ďalší pobyt v nemocnici nedám, že to rovno ostanem na psychiatrii. Pípanie prístrojov, spolupacientka celú noc tlakomer a monitory, sestričky buchotali, svietili lebo kontrolovali pacientov počas celej noci, mne nechali zapálenú kanylu skoro celú noc ktorú som si po 5 proseniach nech mi ju vytiahnu vytiahla sama, nevyspatá, hladná (obedy boli super ale nie vždy som kvôli vyšetreniam stihla a raňajky a večere úplne zle, ovocie len 1 ks denne keby mi muž nenosil vlastné ovocie a balík chlorely tak som ešte aj bez vitamínov)...
Takže ak si myslíš že pobyt na inom oddelení je ako pobyt na hoteli s výrivkou, tak veľa šťastia.