icon

Nadmerné potenie vonku

22. aug 2023

Robím vonku,v tomto teple je to na nevydržanie.Natriem sa ráno opaľovacím krémom,no prejde pol hodina a som celá mokrá.Kedze sa hýbem robím fyzicky spotim sa.No podľa mňa až moc.Najviac v podpazuší,no brucho a chrbát mám tiež mokré.Dojdem domov a normálne voda tečie z môjho oblečenia.Dbam sa na pitný režim,minimum 2litre vody vypijem denne,max 3 až 4 litre.
Ako sa dá zabrániť nadmernému poteniu?Dosť ma to obťažuje.Mam 30r,výšku 185 a 60 kíl,som stihla no aj tak sa potim.Vzdy som si myslela že potia sa len ľudia čo majú kilá navyše.
Okrem práce idem na záhradu a po pol hodine zase mokrá dom ako myš.Alebo idem von s deťmi,rýchla chôdza a zase som mokrá.Niekedy už hambim sa za to.

Strana
z2
liusa82
22. aug 2023

tak by som takú nerobila.Už len kvôli svojmu zdraviu.Niet nad klimatizovanú miestnosť

babulkomale
22. aug 2023

@liusa82 si srandovna 😃 klima je zdrava? By ti porozpravali ludia z krajin co odrobili 40 rokov v klimatizovanych kancloch.

januska12323
22. aug 2023

Potením sa telo ochladzuje. Keď robíš na slnku môže tam byť aj 60 stupňov a tebe je divné, že sa potíš?

liusa82
22. aug 2023

@babulkomale mne zatial neuškodila.Navyše ju treba vedieť aj nastaviť. Ale tak ako zakladatelka by som sa nepreceňovala keby vidím že mi to robí zle.Okašlať aj takú robotu

beronsche
22. aug 2023

Ak mas naozaj pocit, ze je tvoje potenie neprimerane (naozaj neprimerane!) konzultuj to s lekarom a nedaj sa odbit.
Moze byt za tym zdravotny problem, ale aj nemusi a u teba je to zial tak, ako to je..

Premudrele reci tu si nevsimaj, niektore si zrejme vytocila poznamkou, ze si si myslela, ze len obezni sa potia vela (co je bezny omyl) a ine rady poucuju....

luccija
22. aug 2023

Nezdá sa mi to divné.Ja som dnes iba chvíľu skladala prádlo na terase a poliala pár kvetov v dome nemáme klímu a v kuchyni mi tiekol pot po nohách a tričko celé mokré, vlasy.Takze, ak fyzicky pracuješ vonku a je takéto teplo je to úplne normálne.A to nie som človek čo sa veľa potí okrem leta.Daj si pozrieť štítnu žľazu, ale ja si myslím, že to je prirodzené potenie.Mozno sa zle obliekas čo máš oblečené aký materiál tričko, podprsenku?

autor
22. aug 2023

@luccija Oblečenie bavlnu

adrianka2606
22. aug 2023

@liusa82 Mozno robi postarku a preto je vonku kazdy den za kazdeho pocasia. Neviem, len tipujem...

liusa82
22. aug 2023

@adrianka2606 no to neviem.Ale pokial jej to ozaj robí zle ako zdravotné problémy tak by som odišla z takej roboty a nie to robila na úkor zdravia.Iná vec by bola,keby to dobre znáša.Ja som tiež chudá teraz ked je hic jasné spotím sa aj ja ved to každý ale nie tak aby mi z vecí tieklo

sissy27
22. aug 2023

@liusa82 to je milé, keby si tak všetci, čo pracujú vonku, povedali "no toto ani náhodou, teplo je" (a v zime zima), tak neviem kto by ti nosil poštu, opravoval cesty, staral sa o verejnú zeleň, priniesol kávu či obed v reštike na terase, vytiahol topiaceho sa z bazéna, odpratal odpadky, predal ti zmrzlinu alebo kebab či iné jedlo / pitie zo stánku, policajt by sa ti tiež mohol vykašlať na tvoje nabúrané auto, lebo je teplo, záchranár sa nebude unúvať so 45minútovým oživovaním na mieste nehody v takom úpeku... a to ešte kde sú tí, čo makajú pri tavných peciach, v kuchyniach, atď.
Keby boli všetci takí fajnoví ako ty, tak nemáš pre koho pracovať v tom klimatizovanom kancli, princeznička...

liusa82
22. aug 2023

@sissy27 mala si sa lepšie učiť aj ty, tiež by si mohla mať nejaké postavenie a pracovať takto😀 a určite odpíšeš že ty tak aj pracuješ a na konte máš pomaličky miliardy ako každá tu🙂 ja žiadnu prácu nehaním ale ked vidím že mi to robí zdravotne zle tak to kašlem toť vsjo

0silvia0
22. aug 2023

Ja som tiez stihla a v lete sa potim ako prasa a mam pocit ze okolo mna sa nikto nepoti😳

sissy27
22. aug 2023

@liusa82 netrafila si, nepracujem vonku ani v žiadnych zlých podmienkach. Akurát na rozdiel od teba si uvedomujem, že niektoré profesie to jednoducho vydržať musia a som za nich vďačná. Ty máš možno 4 vysoké školy, ale rozum ti do hlavy očividne nenaliali. Lebo ešte raz - práve vďaka tým, ktorí sa podľa teba "zle učili" (toto prosím ťa povedz napr. lekárovi urgentnej medicíny) a robia v otrasných podmienkach či už vonku na slnku lejú horúci asfalt alebo niekde vo fabrike montujú auto v 12hod šichtách, si ty môžeš váľať svoju ctenú prdel v kancli. A som presvedčená o tom, že ak by hneď zajtra zanikla tvoja profesia, tak to v pohode zvládneme, ale ak nám jedného dňa nebude mať kto opraviť cesty, tak to bude problém.

liusa82
22. aug 2023

ale ty asi nevidíš sisinka že ja nikoho nehaním.Ale určite by som kvôli práci neskolabovala zdravotne.Maj sa pekne hádať sa nemienim 🙂

luccija
22. aug 2023

@liusa82 nikto nekolabuje ona sa potí a nepoznám človeka čo fyzicky pracuje vonku a nepoti sa.Dnes som bola v záhradníctve a predavacky boli mokré ako myši.Tvoj ton je vždy taký povrchný.
Autorka, keď sa v ostatných ročných obdobiach potis normálne tak to nerieš.Je iné, keď niekto pracuje v klíme, sadne do auta s klímou a ide do bytu, kde má klimu.Sedim na terase a tričko mám mokré

autor
22. aug 2023

@0silvia0 Ja presne to isté, kvôli tomuto neznášam leto.
@luccija Áno ostatné ročné obdobia sa potim normálne, len cez leto je to brutál.

lubka261
22. aug 2023

tiez robim vonku dennodenne, ci je slnko, mrzne, prsi, a som proste spotena, v tychto horucavach sa to inak ani neda, ti co robia v kancelarii nemozu chapat o com je rec... ja osobne pouzivam deodorant z mineralnej soli, nieje aromaticky, neobsahuje ziadne skodlive latky a ked sa spotim tak aspon nesmrdim 🙂 tiez nemam rada antiperspiranty, tie zabranuju prirodzenemu odburavaniu toxinov z tela, ked tak nosim pri sebe uterak a nahradne oblecenie ked skoncim v praci prezleciem sa. hlavne tie reci ze menej vody pit preboha nepocuvaj... vela vody, doma sa osprchujes a hotovo. Ak ti to pride ako velka prekazka spytaj sa obvodneho lekara, mozno by nebolo odveci skontrolovat hormony ci stitnu zlazu....

avicii18
22. aug 2023

Bez potenia by ste sa prehriali. Paradoxne horšie je na tom ten čo sa nepotí, alebo len minimálne.

kornelies
23. aug 2023

@liusa82 Ja robim v klimatizovanej miestnosti, aj titul mam a slusne peniaze, ale urcite nie som arogantna ako ty.
Verim, ze ta ludia maju radi a tesia sa z tvojej pritomnosti. 🙂

Strana
z2