Nepravidelná menštruácia
ahojte baby mate niektoré problém s nepravidelnou menštruáciou a riešili ste to u lekára???
@janusa_ no ved to ze nechcem ho zmenit hned, ale povedal mi, ze ked nabehne ms mam dojst a da mi tu antiku a ked nenabehne tiez mam dojst, ja by som skor pockala na druhu mrchu, a ked skonci behnem k nemu nech ma kuk a pozrie ci sa mi nezvysila sliznica, mala som ju moc nizko v decembri len 2mm a teraz uz 3,6 cize aj to sa zlepsuje 😀
ahojte baby, tak aj ja sa môžem pridať "do klubu", do kelu, tak mávala som vždy také výkyvy, dokonca občas aj 50dní, potom som začala piť čaj gynastan, alechemilku a také rôzne bylinkové... a zlepšilo sa to asi cca tak, že sa mi striedali cykly tak okolo 28 a 35 dní, prosto jeden ten vaječník je stále dáky pomalejší. Tak som sa ale aj tak tešila, lebo je rozdiel mať 28 dňový cyklus a 49dňový, nie? No a celkom dlho to vydržalo asi tak pol roka, stále som pila tie čaje, lebo mi aj chutili a vlastne ich dodnes pijem, alchemilku ale menej. No tento cyklus ma zasa dojal, lebo mrchaňa prišla až na 42 deň. Tak neviem čo zas blbne. Tento cyklus som skúšala ovulku, testovala som na 16dc a potom 24 a na 24 deň bol ovulačný test pozitívny, takže ovula bola. Ale dáka posunutá, lebo v tých cykloch predtým som mávala hlien okolo toho 14dňa a pekný ovulačný bielkový hlien. Podľa mňa na to vplývajú stresy, lebo od nového roka bolo dosť blbé obdobie. No musím ísť s tým dokymu, lebo sa mi to nepáči, nepreberala som to s ním, lebo sa mi to vtedy celkom upravilo, ale teraz... 🙄 antiku brať nechcem, a v podstate ani iná chémia ma moc nepriťahuje.... tak neviem... chcem bábatko 😵 to by bol najlepší liek na moju mrchu 😀
awoj ja mam problem s nepravidelnou menstruciou a riesim to tym ze kazdy mesiac uzivam dupchaston po tom mi chodi presne na 28 den---...
Nepravidelnú menstruáciu mám, odkedy mi začala (aj to trocha neskôr). Lekár s tým nič nerobil, keďže som bola mladá. Na vysokej som sa mu začala sťažovať, že ju dostanem niekedy len raz za dva mesiace. Poslal ma na sono, povedal, že je všetko OK, predpísal mi (na to) antikoncepciu. Tá mi cyklus zrovnala - presne na deň, čo bolo úplne skvelé. Prestala som ju neskôr užívať- po rôznych zdrav.problémoch (kiež by som ju vtedy nikdy nezačala brať). Takže vyše roka antikoncepciu neberiem, cyklus mám zas nepravidelný, hormóny rozhodené, zväčša menzes dostanem tak po 40-50 dňoch, ako kedy, ale s veľkou búrkou (teda bolesťami). Rozhodla som sa to už riešiť, keďže onedlho možno budem rozmýšlať o dieťati a bojím sa, že budem mať problémy..........zatiaľ pijem ženské a alchemilkové čaje, beriem sarapis. A chystám sa v júni doktorke, dúfam, že mi nebude chcieť predpísať antikoncepciu alebo nejaké hormóny... ☹
Ahojte. Ja mám nepravidelnú menštruáciu len posledný pol rok, v podstate môj cyklus sa pohybuje od 16-33 dní, a krvácanie trvá od 7-9 dní. Na gynde mi doktor povedal, že to bude určite nejaká hormonálna porucha, ale že nepovažuje za potrebné to vyšetrovať, že čo konkrétne, že mi na to pomôže antikoncepcia, ktorú som rázne odmietla, lebo som v minulosti mala s ňou problémy. Tak keď som mu povedala, že ju nechcem, tak mi povedal, že potom sa budem musieť zmieriť s tým, že bude taká rozhádzaná, lebo on mi nevie inak cyklus upraviť, že nič na to nie je, a ani mi nič nedal...tak som sa rozhodla, že pôjdem s tým ku svojej obvodnej, nech mi povie za kým mám ísť, tak mi zobrala krv na štítnu žľazu a poslala na endokrinológiu, ešte som nebola...tak som zvedavá ako dopadnem a hádam mi bude vedieť niekto pomôcť, lebo predsa len uznajte, že ak máte partnera, tak by mu asi časom začalo vadiť, že v podstate krvácam polku mesiaca 😀, ak mám momentálne 16-dňové cykly.....
Dobrý večer, prosím Vás, chcela by som sa spýtať... Mám 15 rokov, a môj prvý menzes som dostala v 10.roku, a asi 3 roky som ho mávala celkom pravidelný (sem tam mi meškal 3-4 dni ale hned sa dostavil) a asi od toho 13.roku mávam strašne nepravidelný, niekedy mi mešká mesiac, niekedy 2 mesiace a je to strašne otravné pretože si neviem vypočítať kedy mi príde... Mám priatela, s ktorým som mala 2 krát nechránený pohl. styk, naposledy 13. júla a predým si už dobre nespomínam :( a menzes mi naposledy skončil 26. mája, odvtedy nič, a predtým mi zase mesiac meškal a takto stále.. Ale teraz mám obavy či náhodou niesom tehotná, veľmi vela jem, zle mi nebýva, ranné nevolnosti nemávam, dost som mávala nervy a stres v škole.. Môžem byť tehotná? Idem si robiť test, ak bude negatívny, tak čo mám spraviť? a gynekologovi ísť je u mňa veľmi zložité, prosím Vás, poraďte mi nejakú inú radu, lebo všade čítam to isté, "spravte si test ak je negatívny, treba vyhladať gynekologa) už som počula, že len antikoncepcia albo vyvolávačka ju dokáže privolať.. ale že antikoncepcia mi ju napraví určite, no tú brať ešte nechcem.. A som skúšala aj červené víno, cviklu, ale stále nič.. Neviete v čom môže byť problém? ( a tiež som sa dočítala že sa dajú antikoncepčné tabletky kúpiť bez predpisu v lekárni, ale to asi nieje dobrý nápad kupovať bez poradnia sa lekára že? ale rodičia mi to zase nieže nedovolia, ale je to tiež vec peňazí..) Ďakujem veľmi krásne za odpoveď !
Ahojte, ja mam tiez skusenosti s nepravidelnou menstruaciou. Nikdy som ju pravidelnu nemala. V 15tich mi doktor dal antikoncepciu na upravenie, Ano zabralo to ale problem sa nevyriesil. Ked som bola potom na kontrole, ze po vysadeni mi menstruacia nechodi a nechodi,nechodila 7rokov povedal len tolko, ze ci potrebujem mat menstruaciu alebo nie. Ked chcem menstruovat tak mi da Hak a ked nie tak to nechame tak. V 20tich som to uz zacala riesiet, no moj doktor ani nie. Stale ma odbil s tym ze som v poriadku a nech sa snazime ked chceme. pri poslednej navsteve mi odporucil schudnut, ze sa to vsetko vyriesi, no nevyriesilo. Pred tyzdnom som zase bola za nim, uz som tam isla nahnevana, ze bud somnou nieco spravi alebo odchadzam.Nejakym zazrakom mi menstruacia prisla v maji a odvtedy zas nic. Napocudovanie som tam dosla a bol tam novy lekar. porozpravala som mu vsetko on si vsetko precital, spravil sono urcil, ze mam nabeh na PCO pichli mi agolutin a predpisal clostil. Menstruacia mi do 7dni prisla a teraz zacnem clostil no a uvidim co sa bude diat. Ale uz iba to ma potesilo, ze lekar ktory ma videl par minut mal zaujem to riesit a moj doktor za celych 7rokov tvrdil ze som v poriadku...
Mám taký istý problém. Buď 19 alebo až okolo 40 dní. Je tu niekto kto vie poradiť lekára,ktorý to bude riešiť? Lebo môj to nerieši a všetko je stále v poriadku a bolesti v podbrušku pribúdajú. Moc ďakujem za rady 🙂
Dievčatá, ak ste ešte neskúšali, skúste Sarapis - materskou kašičkou (ja som brala obyčajný, nie ten Sarapis Soja, ani Sarapis Mensis), ktorý, ako je tam napísané, je určený pre ženy okolo prechodu, ale nielen to, viacerým pomáha aj pri riešení nepravid.cyklu.....Alebo bylinný Femigard.
Ja som teraz naposledy po vysadení HAK oba začala brať, a presne, ako píšu, lebo kedysi som napr. ten Femigard 3x denne zabúdala, ale teraz som brala poctivo, a cyklus sa mi celkom upravil, tak si myslím, že za to môžu tie prípravky...
Len to možno nie je najlacnejšie, ten Sarapis, 60 tbl. , čiže na 1mesiac stojí v lekárnach +/- 20€, a Femigard sa má uživať tri mesiace, jedna flaška (úpila som ju za 13€) mi vyšla asi tak na mesiac, asi aj viac (už si nepamatám).
Takže neviem povedať, ktoré z tých dvoch zabralo. Ale Femigard chváli viac žien.
No a medzitým som otehotnela, takže to malo asi vplyv aj na plodnosť 🙂
Ja mam tes mepravidelni ciklus
Ahojte.Chcela som da opýtať kedze doteraz som.mavala pravidelnu mentruaciu ako hodinky. No pred 3 mesiacmi mi prisla o den skor....a minulý mesiac 3 dni meškala yeraz som to mala dostat 29.6 a zasa meska.Ozaj neviem preco sa to takto zmenilo 😕
za celu dobu co mavam ms je moj interval 21-44...len jeden jediny krat som mala pravidelne, polroka, vzdy na 26ty den...potom sa to zas rozhodilo, teraz mam medzi 27 - 30...lekarka mi povedala ze nepravidelna menstruacia je ked vynechava cyklus, ze takto ako to mam je to v poriadku a upravi sa to az po porode...tak nvm
Ahojte, ja mam posledneho pol roka ms len vdaka vyvolavackam :( cykly mavam aj 80dnove a doktor ziadny problem nevidel. liecim sa na stukovatelu pecen (lagosa ursosan) Mozem mat vobec este deti? Bojim sa ze nikdy neotehotniem :( poradte
@ornicusorca Ahoj, ja som počula už aj o prípade, kedy žena nemala vôbec menštruáciu a otehotnela a doktori nechápali a ona tiež 🙂 Ja som mala nepravidelnú menštruáciu, odkedy som dostala prvýkrát. Gyn. mi stále len HAK predpisovali, aj niekoľko rokov som užívala. Keď som prestala, znova nepravidelná. Potom som začala chodievať do Ľubochne, kde mi zistili niečo s nadobličkovými hormónmi. Liečba fungovala, iba keď som brala lieky, potom nepravidelná menštruácia vrátila. Vtedy mi tam jeden Dr. povedal, že aby som nebola prekvapená, keď možno nebudem môcť mať deti. Podľa jednej knihy som si dala namiešať čajovú zmes na úpravu menštruácie. Postupovala som podľa inštrukcií a zrazu som mala menštruáciu každý mesiac na deň presne 🙂 Mám dve detičky a otehotnela som na prvú šupu 🙂 Po druhom pôrode, keď som dostala menštruáciu, som najprv mala dosť nepravidelne, aj po dvoch-troch mesiacoch. Znova som si dala namiešať čaj, ale nakoniec som nepila, lebo som potrebovala riešiť iný zdravotný problém a tak tú čajovú zmes mám nepoužitú doma a menštruácia sa mi upravila sama od seba, asi to len chcelo čas, kým sa hormóny po pôrode a z dojčenia troška ustália. Ak by si mala záujem, môžem ti tú čajovú zmes predať. Poslala by som ti na email aj prefotené strany z knihy, kde je napísané všetko, čo ako treba užívať. Napíš mi prosím správu, ak máš záujem.
Ja som od prvej menštruácie mala nepravidelnú a nikdy som to nejak extra neriešila mne vyhovuje že ju dva mesiace nemám. Otehotnela som pri oboch deťoch na prvýkrát. Tým chcem povedať ze sila mysle je silná netreba to riešiť kým to nie je nič vážne
@majusska202 Lenže ja som nemala len nepravidelnú, ale niekedy aj dva týždne len také špinenie silné, čiže som vložku nosiť aj tak musela a teda mne to znepríjemňovalo dosť život. Nemohla som si ani len dovolenku kvôli tomu naplánovať, nikdy som nevedela, že kedy to príde a keď už prišla tá normálna menštruácia, tak bola riadne silná a bolestivá. A ak s tým má žena problém, tak si myslím, že je lepšie riešiť to prírodnou cestou formou byliniek, ako do seba pchať hormóny. Vlastne aj môj nový gynekológ bol z toho prekvapený a vravel, že je super, že som si to dokázala už formou byliniek vyliečiť 🙂 Ale samozrejme je to na každej z nás. Niekomu to nevadí a niekomu áno.
Ahojte chcela by som sa opýtať, či tu ma/mal niekto problém s nepravidelnou menštruáciou. Mám 17 a už takmer rok mam nepravidelnú menštruáciu. Bolam som chudokrvna a odvtedy je úplne rozhadzana niekedy príde až o 7 dni, niekedy o 10, potom o 3, dakedy aj skôr ako by mala. Je to normálne?? (pred chudokrvnosťou som mala pravidelný cyklus)
@jolie123 Dobrý večer. Prepáčte, že Vás otravujem,v príspevku ste písali, že podľa knihy ste si robievali zmes na úpravu menštruácie. Prosím Vás nemohli by ste mi to odfotiť a poslať? Veľmi ma trápia nepravidelne cykly a už som z toho zúfalá...☹️ Bola by som Vám veľmi veľmi vďačná 🙏

@maue1 testy som robila cca od 8/9dna cyklu az kym ma to neprestalo bavit kedze doteraz som sa k pozitivnemu ovu testu nedopracovalo.
tento mesiac som brala lieky na rast folikulov, robila som testy od 9dna cyklu az po 12ty ked mi vysli krasne ciarky- tie musia byt bud rovnako silne alebo testovacia silnejsia nez kontrolna.