Očkovanie proti Covid-19 a dojčenie
Dobre ráno všetkým 🙂 chcem vedieť len váš názor. Posledné týždne uvažujem nad očkovaním Covid 19 no mám 4 mesačnú dcérku ktorú dojčím... čítala som rôzne články na túto tému no napriek tomu sa neviem rozhodnúť či áno alebo nie. Zevraj do MM prechádzajú len protilátky.
@veronikaaa97 sesterka je teraz strasne chora, aj muz, obe deti, jedno ma 11 mesiacov a dojci, su neockovani a maju vsetci uz vyse tyzdna 39 hoducky. Dalsie ani nevravim, co im je. Ja keby som mohla, tak sa idem ockovat hned, tiez mam 11 mesacne dojcene. Len mi neodporucaju sa ockovat zatial. Mam uz strach riadny, ked mi place do telefonu, uz tyzden nespi, no ona nedopadne dobre, ked skace okolo 3 ludi chora ako pes...😪
Som očkovana ako dojčiaca a som rada že malý má protilátky počas dojčenia. Do mlieka prechádzajú iba protilátky. Odporúčajú to pediatricky a laktacne.
@veronikaaa97 mam 3.5 mesacne, plne dojcim a dala som sa zaockovat, nam to pediater odporucil
@veronikaaa97 píšeš, že citujem čítala som rôzne články. Moja otázka s pediatrom si sa radila? Či inými lekármi?
my máme 6m, očkovať som sa dala po skončení 600nedelia, a dojčím bez problémov . A mám menší strach o syna, už bol 2x v kontakte s pozitívnou osobou a zatiaľ mu nič nieje
Tiez som bola v 6 tyzdnoch sa nechat zaockovat prvou davkov a takto ma cez materske mlieko syn protilatky. Nez ho odstavim, este chcem ist az to pojde na 3 davku
...tvrdit mozme hocico ale pravda je ze nikto nepozna dlhodobe ucinky vakciny, cize mysliet si mozme jedno a realita sa ukaze az casom.ucinkuje/neucinkuje, prechadza do mlieka/neprechadza. Nikto ti neda zaruku, kazdy pise len to co si mysli, ved ani odbornici, ktori sa tym zaoberaju nie su jednotni. Jedni odporucaju, druhi nie....kazdy podla seba
Kamaratka sa dala ockovat, doktorka detska len chcela, aby to nekolidovalo s ockovanim dietata.
@veronikaaa97 dala som sa očkovať keď mala dcérka 14 mesiacov. Bude mať 2 a stále dojcim,žiadnu zmenu som nepostrehla.
@janinah primar z endokrinologickeho ustavu z Lubochne, mam hypertyreozu, akutny atak po porode. Trochi sa to ukludnuje, ale nic moc, mam vysoky tlak, pulz z toho a dalsie veci, co patria ku Gravesovej chorobe. Ked sa mi to skludni a nebude to aktivne, tak sa mozem dat zaockovat. Neviem, co mam spravit.
Mna by cisto zo zvedavosti zaujimalo, ze tie dievky ktore dojcite a dali se sa ockovat ci ste davali robit potom rozbor krvi babatka na protilatky. A ze ake hodnoty mali. Lebo to ze mi to niekto povie neznamena ze to tak musi byt.
@nevenka riešim to s mladou ženou z rodiny.nekoji.ale nie je očkovanie kvôli chróm.autoimunnemu ochoreniu dosť raritné prejavy choroby to sú..a teraz jej dcéra pozitívna a ona sa boji čo teraz...tak testujeme čakáme čo bude..a zisťujem podrobnosti ohľadom podávania hotových protilatok
@janinah da sa to uz niekde a ambulantne nejak? Boze, lebo ta sesterka mi teraz pise, ze jej na pohotovosti predpisala antibiotika, ale jasne jej povedala, ze je alergicka na penicilin a ona jej predpisala to! No asi lebo koji...ale nemoze si to dat predsa, co ma skoncit s covidom a este anafylaxiou na JIS-ke ci co??? Tak som bezradna, neviem, co jej viac a inak poradit.
@veronikaaa97 som zaočkovana a dojčila som vtedy, odporučila mi pediatricka. Dúfam, že sa nejaké protilátky k dcérke dostali.isla by som do toho.
@nevenka aké presne ATB jej dali? Pnc nemôže brať.dava sa azitromycin... protilatky sa dávajú okamžite na začiatku choroby a len chrón.chorym.ktori sa nesmeli očkovať....nedávajú sa ľuďom.ktori sa očkovať mohli zo zdrav dôvodov a nedávajú sa u rozbehnutého covidu...teda aspoň čo ja viem...nech zas volá na covid amb.vo svojom bydlisku
Ja som sa dala a všetko ok aj so mnou, aj so synom.bol dojceny, ale už nie plne dojceny, ale aj tak
@veronikaaa97 ja som sa dala ocko počas kojenia,kamarátka prvá dávka v tehu druhá po,koji ... U sme cca polroka po ocko
@veronikaaa97 ja som bola pfizer ako kojaca a vsetko ok, ci mal maly protilatky z toho neviem. Zatial sa na covid vyhol. Vraj mozu aj nemusia prejst do mlieka. Ale ciste mne ani dietatu sa ockovanim nic nestalo. Mala som tiez bezne priznaky po ockovani ( bolest v tom mieste vpichu a po druhej davke miernu zimnicu a bolest hlavy. Na druhy den uz mi nic nebolo. Vsade uvazdzali ze kojim a ako je dieta stare
Ja som sa šla zaočkovať po šestonedelí. Odporučila mi to pediatrička a aj gynekolog. Len prvé dve noci po ockovani dcéra spala vkuse až 6,5 hodiny. Neviem, či to mohlo mat súvis.

@veronikaaa97 kamoska teraz bola ockovana druhou davkou koji 7mes. Dieta tiez jej lekarka aj detska odporučila ze babo dostane protilátky v mliecku akoby dostalo vakciu ;) bez chemie