Omladzujúce odkyslenie-Kurt Tepperwein, máte skúsenosť?
Budem rada ak sa budete zapajat do diskusie o odkysleni organizmu,s vasimi skusenostami,radami atd 🙂 🙂 🙂 🙂
ahojte pripajam sa tiez, bo v mojom stravovani tiez uprednostnujem kyselinotvorne a zasadotvorne potraviny, mam aj knihu, aj este peknu tabulku, nejake zaklady uz ovladam a na rozdiel od tepperwina nejem ani maso, zaradila by som sa nieco medzi vegetarianom a makrobiotikom 🙂 plus teda nejake tiez doplnky - vysoke davky chlorely, sem tam spirulina, prip,zeleny jacmen, zeleny kamut, schideleho mineraly, zrovna teraz mam nacatu flasku goji ramissio... pokial sa da, davam takuto stravu aj synovi, no manzel velky masozravec mi to "kazi" 😅 a stravu som zmenila samozrejme tiez kvoli zdravotnym problemom
@maricca55 mlieko sa uz pomalicky snazim nahradit sojovym alebo ryzovym a najblizsie asi skusim pohankove, jogurtiky a syry, tie uz nemusim, momentalne dost ficim na tofu, na rozne sposoby (nejake receptiky mam aj v albume) a jedine, co mi este dost chuti je tvaroh 🙂 a pecivo?? ano z biopekarne dunajska luzna - zrovna teraz mam bio kvaskovy celozrnny kamutovy chlebik, ak nemam chlieb, tak na ranajky si robim celozrnne kase s bananom a datlovym sirupom, to uz mam tak zabehnute a v pripade nudze si kupim grahamovy rozok
ja tiez nejem ziadne maso,ani mliecne vyrovky a ani mi to nepride na rozum.Ked si predstavim,ako sa chudence zvierata teraz chovaju 😒 Pijem sojove mlieko,jem sojove jogurty a pouzivam sojove maslo, tofu.Staci mi to.....peciem a varim iba so spaldovej a pohankovej muky - bez kvasnic,vsetko so sodou bikarbonou.Inak jem len zeleninu 🙂
@maricca55 tak zatial sa mi vyraznejsie zlepsilo travenie, s cim som mavala doteraz problemy, moj zdravotny problem je s ocami, ktory mam od narodenia a po porode sa to este zhorsilo a teda pokial viem, oci sa prejavia az po dlhsej dobe a v mladosti som dost fajcila, nieco ako ovocie a zelenina mi nic nehovorilo, tak musim napravat celozivotne neduhy... no tato strava mi vyhovuje, chuti, tak teraz uz len cakat
baby a nedate aj nejake recepty na chlieb?
@maricca55 ja stale zvazujem sankhapraksalanu, len pri synovi si to neviem predstavit, bo aj ked cvicim na zemi, maly ma zo mna preliezacku a dviha mi tricko a pusou robi "prdky" na brucho, pritom sa chichuna a vtedy mam docvicene, pri sankhapraksalane keby som nedobehla by to skocilo horsie ako "prdky" 😀
inak ja robim v zdravej vyzive, takze mam sefa ako svojho "guru", vo vela veciach mi uz poradil a mame aj z lekarne presne namiesanu zasadotvornu zmes podla tepperweina, ale este som ju neskusala
@maricca55 no bo mam schindeleho mineraly a to je nieco podobne, s tym rozdielom, ze schindeleho mineraly je rozomleta hornina a zasadotvorna zmes je "umelo" aj ked v dobrom pomere, namiesana, no podla mna to uz nieje " to prave orechove" 5 tibetanov som uz davno skusala, ale su tam niektore cviky, ktore nemozem, pretoze mne uz aj mierny predklon alebo klaknutie sposobuje tlaky v ociach a ked sa postavim sa mi zahmlieva pred ocami ☹ preto moj guru mi poradil, co by som mohla cvicit, sice mam uboleny medzilopatkovy priestor, ale neni sa co cudovat, kedze od zakladnej skoly som bola oslobodena od telesnej vychovy, tak som bola ale ze riadne stuhnuta, tak sa uz postupne uvolnujem 🙂
jej,super tema 🙂 , ze som si ju doteraz nevsimla...ja sa tak velmi snazim zit zdravo az mi to niekedy nejde. Obaja s mm sme vegetariani, plus ja sa snazim nejest mliecne vyrobky. Soji sa vyhybam velkym oblukom. Denne pijem zeleninovo ovocne stavy z mixera. Mam ale velke rezervy s pecivom, pretoze je mi jasne ze kvasnice nie su vobec dobre, ale raz v zivote som chutnala chlieb bez kvasnic a to sa nedalo jest 😖 ako to riesite vy? Inak uzivam cca 5g vitaminu C denne, 5.000 IU vit. D, chlorellu a jacmen. Ryzu jejm len naturalnu, cestoviny len spalodve celozrnne. Na ranajky ovsene vlocky. A stale som zakyslena. Nechapem kde robim chybu 😅 Jaj a aby som nezabudla, mame doma zabudovany filer na principe reverznej osmozy a pijeme len cistu vodu a bylinkove caje 🙂 A mam malu dcerku ktoru stale dojcim 😵
@konteska ja som v uplnej psychickej pohode, prezivam krasne obdobie 😵 , takze v tom to asi nebude...
@rolla20 soju nejem pretoze nie je vobec zdrava, skor naopak. Cukor doma vobec nemame, nekupujem ani sladkosti. Ked obcas sladim tak pouzijem bio agave. Vecere mam tak rozne, vacsinou ovoci, co viem ze nie je asi dobre. 😅 ale nedokazem sa vzdat hrozna
@rolla20 sója nie je vôbec zdravá, výnimkou sú fermentované výrobky ako tofu či tempeh, ale aj to nie tak často..
sója je jedna z najčastejších GMO potravín a ovplyvňuje štítnu žľazu a celkovo hormóny v neblahom zmysle a mnohé iné..
tu je napr. článok, kde je to pekne vysvetlené:

@zdraviezprirody oha,dobra si 🙂 🙂 🙂 to si si teraz zakupila,ci?aj ja chcem,cely den o tom premyslam...chcem sa ist predtym poradit s mojou doktorkou-celkom je fajn a poradi mi....ci nevie kto by ma mohol na to zaskolit 😉 alebo to skusim hned na 1x...rada by az po nejakej z vas tu co ste,a to ma nastartuje 😀 😀 😀 inak himalajsku som kupila ruzovu🙂