icon

Otlačené členky od ponožiek: Čo je príčinou?

Dnes o 06:13

Viem, divne 🙈 ani ja som to doposiaľ nepostrehla , ale už reku sa opýtam lebo ja to mám až tak moc. Mám novú prácu v podstate sedavu , 12tky a teda po celom dni keď prídem domov a mam nahodou aj šilingov ponožky a na tom normálne mám totálne otlacene nohy dole nad členkami po vysokých ponožkách … dneska mám napríklad len ľahkú gumu obyčajne vysoké ponožky , mám ich hodinu a už jemne cítim otlacene 😏 čím to je? Nemavala som to doposiaľ až takto 🧐

Na živo to ešte horšie vypada

Otlačené členky od ponožiek: Čo je príčinou?
doriiis
Dnes o 06:37

To je zo sedavej práce.

anonym_aeaa5c
Dnes o 07:06

kup si komplresne ponozky a zacni sa viac hybat ... rob si prestavky alebo vyloz nohy ak sa da.. po praci ak sa da sa prejdi domov alebo chod sa len tak poprechadzat .. vecer vuloz nohy a striedaj teplu a studenu sprchu ... vyzera to podla fotky,ze mas aj nadvahu a to tiez zavazi .. takze vyvazena strava a pohyb pus vykladanie noh a ponozky

moonlight1210
Dnes o 08:06

Dlhe sedenie. To maju aj ludia z lietadla, ked cestuju velke vzdialenosti. Ked sedis, krv z noh tazsie odteka a hromadi sa “voda”.

Po praci zarad najprv rychlu sviznu chodzu napriklad. Aby si rozhybala srdce, a tym rozprudila krv. Aspon na pol hodiny. Trebars chod do obchodov pesky.
Nasledne si doma lahni a vyloz nohy, aby boli vo vyssej polohe ako srdce. Nechaj ich akoby “odtiect”.

A ako ti povedali, v praci si daj bud kompresne ponozky, alebo kazdu hodinu od prace vstan, porob aspon drepy. Ak mate vo firme schody, chod sa po nich parkrat prejst hore-dole.
Alebo si daj pod stol daku vysoku krabicu (aspon do vysky sedadla stolicky, alebo kusok vyssiu) a vyloz na nu nohy vzdy nachvilu.

anonym_baf209
Dnes o 08:37

Zadržaná voda. Treba sedavú prácu kompenzovať chôdzou, a viac piť. A pokiaľ sa dá, každú polhodinu sa prejsť, hoci len po chodbe, na wc, hore dole schodmi. Vyložiť nohy. Zmeniť polohu sedenia.

mandzula
Dnes o 08:45

Opuch noh z dlheho sedenia. Casty najma v spojeni s ochorenim cievneho systemu.

autor
Dnes o 09:48
@anonym_aeaa5c

kup si komplresne ponozky a zacni sa viac hybat ... rob si prestavky alebo vyloz nohy ak sa da.. po praci ak sa da sa prejdi domov alebo chod sa len tak poprechadzat .. vecer vuloz nohy a striedaj teplu a studenu sprchu ... vyzera to podla fotky,ze mas aj nadvahu a to tiez zavazi .. takze vyvazena strava a pohyb pus vykladanie noh a ponozky

@anonym_aeaa5c praveze vôbec nemám nadváhu 🤣. Som úplne chuda, mám 60kg a nohy praveze mám dosť chude … tak nechápem ale inak som to nepostrehla len keď mám takto ponožky cely deň obuté

autor
Dnes o 09:49

A čím to je ? To každý tak má keď má sedavu prácu? 🧐

veselo_neveselo
Dnes o 09:52
@anonym_autor

@anonym_autor nie, kazdy to nema. Je treba s tym ist k dr, a popatrat po pricine.

mandzula
Dnes o 09:53
@anonym_autor

@anonym_autor Mas problemy so zilami? Ja ano, nohy mi pri dlhom sedeni puchnu. Ani ja nemam nadvahu. Ponozky ti len ukazuju, ze je tam opuch - das si ich rano na neopuchnutu nohu, je to ok, noha opuchne, zvacsi objem, len sa zaryje.

autor
Dnes o 09:55
@mandzula

@anonym_autor Mas problemy so zilami? Ja ano, nohy mi pri dlhom sedeni puchnu. Ani ja nemam nadvahu. Ponozky ti len ukazuju, ze je tam opuch - das si ich rano na neopuchnutu nohu, je to ok, noha opuchne, zvacsi objem, len sa zaryje.

@mandzula aha a aký problém môže byt keď takto puchnu? Ja som bola aj tehotná dva krat a teda nikdy mi nepuchli nohy .. a teraz len hentak hore vyššie že na členku nič nepozorujem 🧐 ako to máš ty ?

mandzula
Dnes o 10:00
@anonym_autor

@mandzula aha a aký problém môže byt keď takto puchnu? Ja som bola aj tehotná dva krat a teda nikdy mi nepuchli nohy .. a teraz len hentak hore vyššie že na členku nič nepozorujem 🧐 ako to máš ty ?

@anonym_autor Vyssie ti to pise moonlight. Mne sa to robi v spodnej casti lytok, vysoke ponozky ani nenosim, len clenkove.

eeffka
Dnes o 10:01
@anonym_autor

@anonym_aeaa5c praveze vôbec nemám nadváhu 🤣. Som úplne chuda, mám 60kg a nohy praveze mám dosť chude … tak nechápem ale inak som to nepostrehla len keď mám takto ponožky cely deň obuté

@anonym_autor no ak mas 60kg a taketo nohy, myslela som ze tak ku 100ke sla by som s tym k lekarovi sa poradit, ved mas nohy ako valceky. Tiez mam sedavu pracu ale nohy som taketo nemala ani v tehotenstve ked som bola ako pampuch 😂
Ja napr nemam rada vysoke ponozky,mi vadia ,nosim len clenkove alebo mam par takych volnych

autor
Dnes o 10:02
@moonlight1210

Dlhe sedenie. To maju aj ludia z lietadla, ked cestuju velke vzdialenosti. Ked sedis, krv z noh tazsie odteka a hromadi sa “voda”.

Po praci zarad najprv rychlu sviznu chodzu napriklad. Aby si rozhybala srdce, a tym rozprudila krv. Aspon na pol hodiny. Trebars chod do obchodov pesky.
Nasledne si doma lahni a vyloz nohy, aby boli vo vyssej polohe ako srdce. Nechaj ich akoby “odtiect”.

A ako ti povedali, v praci si daj bud kompresne ponozky, alebo kazdu hodinu od prace vstan, porob aspon drepy. Ak mate vo firme schody, chod sa po nich parkrat prejst hore-dole.
Alebo si daj pod stol daku vysoku krabicu (aspon do vysky sedadla stolicky, alebo kusok vyssiu) a vyloz na nu nohy vzdy nachvilu.

@moonlight1210 dakujem za vysvetlenie a je to nejaké nebezpečne ?

zuzubb007
Dnes o 10:10

Podľa mňa zle ponožky, mne sa to na niektorých tiež stáva, treba si kúpiť 100 bavlnu také drahšie ponožky

autor
Dnes o 10:14
@eeffka

@anonym_autor no ak mas 60kg a taketo nohy, myslela som ze tak ku 100ke sla by som s tym k lekarovi sa poradit, ved mas nohy ako valceky. Tiez mam sedavu pracu ale nohy som taketo nemala ani v tehotenstve ked som bola ako pampuch 😂
Ja napr nemam rada vysoke ponozky,mi vadia ,nosim len clenkove alebo mam par takych volnych

@eeffka možno len fotka skresľuje , naozaj nemám take nohy 🙊
🤣. Akurát sa polohujem v robote … ale teda keď som mala po celom dni ponožky tienvyssie silonkove tie boli dosť pevne a nižšie normálne tie nemajú nejakú pevnú gumičku tak som mala take zarezky riadne 😏

moonlight1210
Dnes o 11:13
@anonym_autor

@moonlight1210 dakujem za vysvetlenie a je to nejaké nebezpečne ?

@anonym_autor nie, pokial nemas problem s oblickami.
Ale ty pises, ze inak si to nemala, takze oblicky budu ok.

Aj ked udrziavat pitny rezim sa oplati. U nas skoro kazda ma na stole flasu s vodou, aby sme nezabudali pit. Lebo pri sedavej praci clovek citi mensi smad (nehybes sa tolko) a zabuda pravidelne pit.

Trochu to ale moze to casom narobit problem zilovym chlopniam (v hlavnych zilach v nohach - to su take jednosmerne uzavery, ktore sa vzdy po udere srdca a posune krvi vpred, akoby zaklopia a zabranuju krvi stekat naspat dole do noh. Udrzuju jednosmerny pohyb odkyslicenej krvi v zilach naspat do srdca a pluc na okyslicenie).
Toto moze casom viest k nachylnosti na krcove zily. Lebo ak krv tazko odteka, tak zilove steny musia znasat jej vyssi tlak a zacnu povolovat.

moonlight1210
Dnes o 11:17

Este - caj a kava odvodnuju. Maju opacny efekt, ako potrebujes.
Takze tie do pitneho rezimu nerataj. Ber ich trochu akoby “potravinu”.

anonym_80e1a7
Dnes o 13:05

Aj mne sa to deje🤔 vsetko mam ok. 57kg. Otlacene ponozky.

anonym_d39403
Dnes o 14:24

Každých 30-60min v práci, sa prejdi po kancelárii aspoň na 5 minút, alebo sprav pár drepov. Potrebuješ rozprúdiť viac krv, aj mne sa to dialo (pri ani nie 50kg).

anonym_606fe0
Dnes o 14:48

@anonym_autor ja mám kŕčové žily a lýtka veľkej veľkosti. Čiže moje ponožky mi vždy zanechávajú takéto krasnoty na lytkach

rozculena
Dnes o 18:02

@anonym_autor žilová nedostatočnosť