Problémy s krížami
Zdravím, vie mi niekto poradiť ako mám ísť k lekárovi s krízami keď stále robím od rána do obeda a moja doktorka ordinuje akurát v tom čase kedy ja pracujem? Mám ísť na pohotovosť s tým? Kde ma možno pošlú mojej lekárke a nič mi nepomôžu po dlhých hodinách čakania? Alebo sa mám objednať nejakému súkromnému doktorovi za nenormálne prachy? A keď áno tak k akému?
@petushkaa dovolenka nieje to čo myslela... veď vy máte ako zamestnanec právo zobrať si na seba P"-čko, priepustku k doktorovi. Do roka, tuším 6 na seba a 6 na blizku osobu..(deti, manžel)...
Ak zamestnavatela nezaujimajú Vaše problémy, nemusia zaujimať ani Vás jeho problemy...kto bude robiť.
Nedajte sa, iba mu to nahláste do predu, a date mu potvrdenie od lekára. Zaplatiť Vam to musí z priemeru...( co znamená ako dovolenku)
Dá sa ešte aj tak,že telefonicky sa objednáš k dr.,zamestnávateľovi nepovieš nič /slušnosť káže dopredu oznámiť,ale takému je slušnosť ukradnutá,tak môže byť aj tebe/ a ráno v den vyšetrenia napísať sms,že máš akútne ošetrenie teda Péčko a dôjdeš do práce podla situácie u lekára....u dr. si daj vypísať potvrdenie o ošetrení s dodatkom platí celý deň /to zamestnávatela nemá čo zaujímať prečo ťa ošetrili napr. o 8mej a potom si prečo nešla späť do práce napr. ti pichli obstrek,mala si bolesti-to však nikomu nie si povinná vysvetlovať, platí celý den a vybavené....určite s tým na pohotovosť sa nechodí,len ťa sprdnú a aj tak nedajú lieky ani nevyšetria
Doplnim alebo lepsie povedane upresnim odpovede niektorych, ze "mas narok na 7 dni u lekara". Nie, nie je to tak. Mas narok na tolko osetreni u lekara pocas roka kolko je potrebne. Aj 10 aj 20, aj 30 ked treba. Zo zakona je 7 dni s plnou nahradou mzdy. Vsetky dalsie su ospravedlnena absencia (cize zametsnavatel to musi respektovat a brat ako ospravedlnenu neucast, ziadne ze musis si vziat dovolenku), ale nahrada mzdy za dany den ti uz nepatri.
veď aj tak ta určite neobjedna na druhý deň takže budeš mat čas oznámit mu to dopredu ak sa toho bojíš, toto celkom chápem ja som bola sama na pobočke, sama som ju otvárala a zatvárala, tak som aspoň 3 dni musela dat dopredu vedieť, že budem mať Pcko, aby niekoho našli kto tam bude namiesto mňa..... a ved zavolaj doktorke aj cez pracovnú dobu, odbehni na WC, alebo prestávku hádam mate nejakú...
@petushkaa normalne sa obejdnaj k lekarke, ona ti da potvrdenie do prace, ze si bola u lekara. Na to mas narok aj keby sa zamestnavatel na hlavu postavil. Ty si nemusis brat dovolenku, aby si mohla ist k lekarovi. Ak tvoj lekar neobjednava, povedz zamestnavatelovi, ze potrebujes ist k lekarovi a chod od rana pockat kym prides na rad u lekara. Nema pravo ta vydierat, ze nemozes k lekarovi. Hlavne nepodcen tie krize, ja viem o com hovorim, ja som s krizami skoncila na operacii. Drzim palce a trochu odvahy do toho.

Ty vole, to ako takyto ludia dokazu fungovat v zivote?