Problémy s trávením, bolesť čriev, neobvyklá stolica
Dobrý deň, chcem sa opýtať máli ste niekto podobné problémy a príznaky ako ja? Už cca 2 a pol mesiaca ma trápi bolesť brucha - čriev, ktorá nie je stála a vždy sa objaví inde ( v hrubom čreve, inokedy nad pupkom, v rebrách a podobne ) , je bodavá, niekedy kŕčovitá a je každodenná. Nezávisla od stravy, skúšala som dietu nepomohlo, nejem moc koreňené jedla, aj s cukru - sacharidov som ubrala dosť. Pocitujem celkovo diskomfort, tlak v rebrách. Nafukuje ma, občas mám zvyšenú plynatosť a niekedy skoro vôbec nič, grgá sa mi niekedy viac a niekedy menej po jedle, ale grgá sa mi aj nalačno, občas počuť prelievanie čriev, grúlenie, schudla som, mám celkom rýchly hlad a občas pocitujem plnosť čriev, nevoľnosť/ťažobu. Stolica je svetlejšia hnedá, niekedy mi príde do žlta, strieda sa kašovitá stolica, niekedy normálna spolu s kašovitou a niekedy úplne normálna, ale vždy mi príde veľmi leská a je jedno či je kašovitá alebo normálna. A je len raz do dňa, alebo sa stane že deň - dva nejdem na záchod, prípadne za jeden deň idem dva-krát. Čo ma desí je že sa v nej objavujú čierne malé bodky ako je mak, alebo pomletá káva, niekedy je ich viac inokedy menej a aj hlien na papieri.
Brala som cca mesiac a pol probiotiká, teraz som ich vysadila 3 dni dozadu.
Mám za sebou krvné testy - normalne, sono brucha v poriadku a gastroskopiu ( čakám na výsledky ).
@anonym_autor Ahoj, podla opisu mi to pride ako problem so zlcnikom, kedze mas svetlejsiu a mavas aj hlien na papieri. Z toho mozes mat aj nafukovanie, plynatost atd. Pripadne mozes mat problem kludne aj s dvanastnikom alebo pazerakom (suvisi so zlcnikom a zlcou). Tie male cierne bodky v stolici moze byt kludne krv. Rozhodne co najskor gastro vysetrenie-hadicu a bolo by dobre, keby ti spravili aj kolonoskopiu. Nech zistia ci nemas aj nejaky zapal v crevach napr. Ono toto traviace ustrojenstvo jedno s druhym suvisi a kedze si popisala viacero problemov, tak to ozaj moze byt cokolvek od zaludka az "po konecnik".
zlcnik ci pankreas...
@anonym_autor ak máš zvýšenú plynatosť a grgáš, bolesti môžu byť spôsobené zo zastavených vetrov. Skús pridať do stravy probiotické potraviny - kvasenú zeleninu, kefír, biele acidko, alebo jogurt bez cukru... obsahujú tráviace enzýmy, kyseliny, probiotika.. podporia trávenie a mali by znížiť plynatosť...
@anonym_autor schudla si nejako rapídne?
@dennissa16 cca 2,5 - 3kg orientujem sa podľa váhy čo mám normálne, ale včera sa sestrička na gastre dosť zdesila keď ma videla ( z rodiny boli všetci vždy chudí za mlada, rýchly metabolizmus asi, takže keď schudnem, tak som ako kostra ).
@anonym_autor Ahoj, podla opisu mi to pride ako problem so zlcnikom, kedze mas svetlejsiu a mavas aj hlien na papieri. Z toho mozes mat aj nafukovanie, plynatost atd. Pripadne mozes mat problem kludne aj s dvanastnikom alebo pazerakom (suvisi so zlcnikom a zlcou). Tie male cierne bodky v stolici moze byt kludne krv. Rozhodne co najskor gastro vysetrenie-hadicu a bolo by dobre, keby ti spravili aj kolonoskopiu. Nech zistia ci nemas aj nejaky zapal v crevach napr. Ono toto traviace ustrojenstvo jedno s druhym suvisi a kedze si popisala viacero problemov, tak to ozaj moze byt cokolvek od zaludka az "po konecnik".
@motylik2559 na gastre a hadici ( gastroskopii ) som bola včera, vraj na pohľad všetko vyzeralo pekne, žiadne zmeny viditeľné, odobrali rovno aj vzorky na histológiu. Tiež som si zo začiatku myslela že žlčník, ale ten bol v poriadku na sone a krv tiež nič. Ja sa obávam či v črevách práveže neprebieha zápal🥲. Kolonoskopie sa bojím, ale ak nebudem mať navýber, tak budem musieť nabrať odvahu.
@anonym_autor ak máš zvýšenú plynatosť a grgáš, bolesti môžu byť spôsobené zo zastavených vetrov. Skús pridať do stravy probiotické potraviny - kvasenú zeleninu, kefír, biele acidko, alebo jogurt bez cukru... obsahujú tráviace enzýmy, kyseliny, probiotika.. podporia trávenie a mali by znížiť plynatosť...
@anonym_3a1950 probiotiká som do teraz užívala, kapustu som skúsila a nebolo mi najlepšie po nej, bieli jogurt jem, ale bezlaktozový ( menšia záťaž na trávenie ).
@motylik2559 na gastre a hadici ( gastroskopii ) som bola včera, vraj na pohľad všetko vyzeralo pekne, žiadne zmeny viditeľné, odobrali rovno aj vzorky na histológiu. Tiež som si zo začiatku myslela že žlčník, ale ten bol v poriadku na sone a krv tiež nič. Ja sa obávam či v črevách práveže neprebieha zápal🥲. Kolonoskopie sa bojím, ale ak nebudem mať navýber, tak budem musieť nabrať odvahu.
@anonym_autor Podla mna,ked si prezila gastro hadicu,tak kolonoskopia je oproti tomu nic. Ak mas strach,vedia vysetrit v narkoze. Urcite neodkladaj vysetrenie,nech sa co najskor zisti,co ti je a moze sa ti ulavit.
Laktozova intolerancia alebo SIBO. To prelievanie čriev a kolujuca bolesť by sedeli.

@anonym_autor schudla si nejako rapídne?