Prvýkrát v celkovej narkóze
Čaute, čaká ma za dva tri týždne operácia, prvykrát v živote v celkovej narkóze. Na operáciu idem skoro 200 km do špecializovanej nemocnice k špecializovanému lekárovi.
Mám dve otázky:
1. Začína ma nejako svrbieť v nose, poškrabkávať v hrdle. Nie som ten typ, čo zomiera na soplík, ale nebude to vadiť k narkóze? Horúčku zatiaľ nemám, dúfam, že to tak aj ostane. Možno to za tie dva tri týždne aj odznie
2. Čoho sa bojím jak čert kríža, tak to je to, že po prebudení ma budú cievkovať. To nikdy nikomu nedovolím, ani keby malo mechúr roztrhať. Ja štandardne nemám problém s pitným režimom, pijem vyše 4 litre vody denne, ale tieto problémy so šikaním po narkóze podľa mojich informácií nesúvisia s oslabenou činnosťou obličiek a mechúra, ale z ochabnutým spojením medzi mozgom a močovým zvieračom. Inými slovami - mechur sa človeku naplní, ale mozog nevie dať povel na močenie. Vie mi niekto povedať z vlastnej skúsenosti, ako často sa to stáva, že musia pacienta vycievkovať? Asi sa ničoho iného na svete nebojím viac než tohto. A môže človek si nejako pomôcť, aby ho nemuseli cievkovať? Je lepšie po prebudení začať piť jak dúha, alebo radšej menej a nechať, nech sa prirodzene spamätajú tie nervové spojenia z tej narkózy?
@thirstymonk ahoj, ak ti budú operovať ruku, nepíšeš čo......je ale neštandardné, že by ťa cievkovali. Jedine žeby zákrok trval veľmi dlho, povedzme nad 3-4 hodiny.
Za ďalšie : ak budeš chorý, operácia sa odloží, chrípka, kašeľ, antibiotiká atď ...ak máš len škrabanie v krku, a inak nič, pravdepodobne to bude ok
Ďalej....pri ARO predoperačné vysetreni, sa porozprávaj s anestéziológom, možno bude pre teba vhodná regionálna anestézia - periferny blok, a vôbec nebudeš uspaty.
A posledná vec .....začni riešiť svoju fimozu, nie je to dobre, skôr či neskôr to bude problém....
To som nikdy nezazila a bola som v narkoze asi 3krat,nikdy ma necievkovali a po hodke ma pustili domov.To iste muz ide cez narkozu trhanie zubov a po 3h.zakroku pojde normalne domov,samozrejme vzdy doprovod.Raz mi ale po narkoze bolo velmi zle,ale to preto,ze od rana som nic nepila,nejedla a do narkozy ma davali okolo 3,ci 4tej.Ani krv mi nemohla zobrat,lebo som bola riadne dehydrovana.Ale po narkoze,som doslova zrala vsetko mozne a uz to zaludok po narkoze nezvladol.Takze potom jedz pomaly a nie vela.
Bola som v narkóze 9x , ani raz cievkovana, z toho 4x bolo operovane koleno, tak si myslim, ze pri operácii ruky tak ako si to popísal, to bude rychlovka a tiez nebudeš cievkovany. Na poslednom zákroku ( vyberanie cysty ) laparka, som bola mierne chorá, par dni pred, ma chytilo hrdlo a kašeľ, dopovala som sa vitaminmi, nepovedala som anesteziologicke uplnu pravdu, ale neber si zo mna príklad.
Pit po narkóze urcite nebudes môcť ako dúha, práveže naopak, začína sa zľahka. Kazdy zvláda narkózu inak, niekto po nej zvracia a je mu zle ,niekto je len veľmi unaveny a tak.
Zvládneš to v pohode .
@thirstymonk ahoj, ak ti budú operovať ruku, nepíšeš čo......je ale neštandardné, že by ťa cievkovali. Jedine žeby zákrok trval veľmi dlho, povedzme nad 3-4 hodiny.
Za ďalšie : ak budeš chorý, operácia sa odloží, chrípka, kašeľ, antibiotiká atď ...ak máš len škrabanie v krku, a inak nič, pravdepodobne to bude ok
Ďalej....pri ARO predoperačné vysetreni, sa porozprávaj s anestéziológom, možno bude pre teba vhodná regionálna anestézia - periferny blok, a vôbec nebudeš uspaty.
A posledná vec .....začni riešiť svoju fimozu, nie je to dobre, skôr či neskôr to bude problém....
@pseudomonas87 Ja už som začal riešiť pred rokom.
Ďakujem vám všetkým za pomoc a podporu

@viestta 2 operacie pri jednom sedeni sa robia len pri urazoch a akutne veci,jeho pripad to určite nie je
@janinah ale vsak viem, to bolo len na odlahcenie, ked je z toho celeho taky predposraty