icon

Remisia v cukrovke: Vaše skúsenosti a rady

19. mar 2026

ahojte, mal ju niekto? ako dlho vám trvala? mali ste uplne vysadený inzulin?

Strana
z2
anonym_61f7ee
21. mar 2026
@unbeholfen

@anonym_61f7ee takto: Ja som do nejakých 35 rokov bol zdravý a štýhly (čo sa týka civilizačných chorôb) psychické choroby mam malička. A prišla taká doba keď mi zachutila prvá bageta, a potom to už pokračovalo stravou z pumpy, automatov, a tak postupne sa pridávali sladené nápoje, prejedanie sa… Do tej 35-ky cca som bol len na domácej strave, normalne porcie a tak. A jak sa toto spustilo začalo som rapíden priberať, a na prevenčkách pred tým som vždy odchádzal že v poriadku, ale zrazu že výšené hodnoty toho a tamtoho, a pomaly sa to nabalovalo, že vysoký tlak, chóesterol, cukrovka, v očiach vraj niečo so žilami, slabne mi zrak do diaľky. A to všetko začalo zhruba od toho spomenutého komentu. Teraz som vo fáze obezity a problémami aké mávajú pacienti internej a diabetologickej ambulancie ktoré už navštevujem. Doktori hovoria že mám sa zdravšie stravovať a schudnúť. To je ako alkoholikovi povedať aby prestal piť. Keď už je vytvorená závislosť tak pre človeka nič iné neexistuje len objekt závislosti čo je u mňa obžerstvo.

@unbeholfen ty ked to nebudes riesit dopadnes strasne zle. A nezabudni sa ptm stazovat na vsetko

totatimeka
21. mar 2026

Mne diagnostikovali DM1 v 23 rokoch a na začiatku som bola v remisii cca 3 mesiace, nemala som vôbec inzulín.

unbeholfen
21. mar 2026
@totatimeka

Mne diagnostikovali DM1 v 23 rokoch a na začiatku som bola v remisii cca 3 mesiace, nemala som vôbec inzulín.

@totatimeka jedávaš nezdravo alebo diétne jak ti určá lekári? Lebo mne hutoreli nejedz to, hento, tamto…

Strana
z2