icon

Riešenie záchvatu pri žlčníku bez hospitalizácie?

malia18
18. nov 2023

Ahojte ženy som zúfalá. Za posledné 3-4 dni je to môj druhý záchvat a tento posledný trvá už 6 hodín. Ja ale nedokážem odísť od maličkého má iba 3 týždne a je plne dojčený. Má nejaký zmysel ísť na pohotovosť keď odmietnem hospitalizáciu bez bábätka? Vedia aspoň niečo podať na ten záchvat? Môže povedať kto chce čo chce, za mňa nepredstaviteľné od takého maličkého dieťaťa odísť na tri dni.

malia18
autor
18. nov 2023

@sissy27 Ty si aj v reálnom živote takáto mudrlantka alebo iba tu na koňovi? Ako vieš či s niekým žijem kto by sa mi zatiaľ postaral o dieťa? Ako vieš že má otca to dieťa? Ako vieš že mám zahnisaný žlčník? V tomto prípade vieš viac ako lekári a dokonca cez internet môžeš si otvoriť poradňu a veštecké okienko🪄 gratulujem

malia18
autor
18. nov 2023

@danka56 ďakujem za povzbudivú správu❤️ pokúsim sa obvolať okolité nemocnice kde by sa to dalo vyriešiť iba jedným dňom hospitalizácie bol by to taký zlatý stred…ďakujem ešte raz

kvetinka719
18. nov 2023

A nemôžu malú hospitalizovať s tebou? Veď plne kojene dieťa nemôže byt separované od mamy… skúsila by som to spoločnou hospitalizáciou

zoja1234
18. nov 2023

@malia18 si slobodná matka? Si bez pomoci z rodiny? Už ti neziju rodičia ci svokrovci? Ak je na všetko odpoveď nie, tak to znamená, ze o dieťa sa ti ma kto postarať. Dieťa si to pamätať nebude ani náhodou, ale ak príde o mamu, bude trpieť celý život, to mu chceš urobiť? Poviem ti to na rovinu, u teba je otázka par dni kedy sa ti pohorši tak, ze môžeš byť aj v ohrození života, a to chceš? Si sebecká a hľadis len na seba a poviem ti prečo- lebo TY nechceš ísť preč od dieťaťa a poriadne sa vyliečiť. Mysli prosím na to dieta, a daj sa do poriadku, dieťa nepotrebuje ubolenu, nevládnu ci mŕtvu mamu... To ze chceš ostať doma ci skrátiť dobu liečby nieje ani hrdinstvo, ani správne, uz vôbec nie žiadna obeta. Na mlieko sa s prepáčením vyser, milióny deti žili, rástli a prežili na UM a sú tu, nieje povinnost zo zákona kojiť, a na tvojom mieste by som v rámci budúcnosti dieťaťa, teraz uprednostnila svoje zdravie, a poriadne doliečenie.

palicka
18. nov 2023

Pozri, mlieko odsavaj a zamraz. Pokial.to ide, a vydrzis cca par dni, len ty vies, ako na to si, tak oddavaj vsetko navyse a zamrazuj. S lekarom sa dohodni, aby aj oni boli pripraveni na to, ze sa potrebujes co najskor vratit k babu. Drzim palce, nech to spolu date!!!

maryetta
18. nov 2023

Tak kazde dieta ma otca. Resp minimalne toho co ta oplodnil a ma polovicu genov v dietati. Uz ci s tebou zije je vec druha. Ale oplodnit sama sa asi zatial nevies. Nie nie som mudrlantka ale takto to zatial je.

Kazdopadne moj prvy syn nemal ani 3tyzdne ked som utekala na pohotovost. O pol noci. Dieta som nechala u susedky. Mala som silny zapal prsnika 39 teploty. Rovno na chirurgiu kde mi rezali prsnik.
Chcem nechcem. Musela som. Zakazali mi dojcit. Ale mala som druhy prsnik a davala z neho. Mala som aj umele ale zial syn sa nevedel/nechcel na flasu prisat. Takze inej cesty nebolo. Tiez mi neslo odsat ani len 10ml. Napriek tomu ze mlieka bolo dost. Tak mal len kolko vytiahol z toho jedneho. A postupne sa to rozbehlo.
Ist do nemocnice na 2-3dni je este ok. Dojcenie to nezastavi. Budes moct potom aj nadalej dojcit.
Len je to aj na tebe resp ako velmi zle sa citis. Lebo toto neviem ci ma vyznam to takto odkladat…

nika11103
18. nov 2023

@sissy27 wow , palec hore . Veľmi pekný komentár , pravdivý

timea301196
18. nov 2023

Chod ja som dostala záchvat ked mala mala 3m trpela som do jej 9m :D bolo to hrozne.:. Kvôli záchvatom som prestala kojiť keďže to len zhoršovali

zoja1234
18. nov 2023

A ešte dodám, ze možno tvoj problém spočíva v emóciách a v momentálnej hormonálnej búrke ktorú máš počas 600nedelia, ver ze máloktorá žena v tomto období uvažuje 100% racionálne a triezvo.. Keď je pre teba nepredstaviteľné odísť sa poriadne vyliečiť, je pre teba predstaviteľne ze zomrieš a diéta bude plávať životom bez teba?
Alebo ok, mozno smrť je mierne prehnaný scenár, tak povedzme ze budes len nejak zdravotné poznačená na zbytok života, zťp, znížená kvalita života, nemožnosť zamestnať sa plne, komplikácie atd atď - toto je tiež predstaviteľny scenár pre teba? Ze dieťa sa bude starať o svoju chorú matku lebo ta niečo v mladosti vedome zanedbala?
Kyvaju s tebou hormóny ako na husenkovej drahé, všetky tu co mame deti, sme si tým prešli ver mi, neuvažujes racionálne. Preto ti tu pekne a narovinu (a hlavne racionálne s dohľadom na budúcnosť) hovoríme, ze chod, chod sa vyliečiť, daj sa dokopy, dieťa to prežije. Je to tak jednoduche, žena božia..

sissy27
18. nov 2023

@malia18 mudrlantka? No dobre teda, tak sa skrucaj doma v bolestiach, hlavne nechod do nemocnice, same sa to vyriesi… 🙄 dnes zapal mat nemusis, o dva dni ano…
A urcite nie si na tomto svete uplne sama, partner, rodicia, (ex)svokrovci, surodenci, vzdialenejsia rodina, kamaratky, susedia - tito vsetci ludia vedia pomoct. Co take hrozne by sa stalo, keby tvoje dieta vyrastlo na nejakom sunare? Z krasy ani zo sikovnosti mu to neuberie…
Momentalne sa chovas maximalne nezodpovedne voci vlastnemu dietatu, lieky tvoj stav nevyriesia. Ale teda - ja som si tym presla nedavno a poviem ti tak, ze od bolesti som nevedela ako sa volam, nie este aby som diskutovala po internetoch. Takze mozno to take zle s tebou nie je, tak naco zbytocne zatazovat zdravotnikov 😏

malia18
autor
18. nov 2023

@palicka ďakujem pekne❤️

malia18
autor
18. nov 2023

@kvetinka719 bohužiaľ je to realita málokde ti vyjdu takto v ústrety ale netvrdím že teraz rok dva budem čakať len som chcela toto riešiť keď bude mať aspoň 4-5 mesiacov a nie ani mesiac, nakoľko okrem záchvatov problémy nemám a žiadny lekár ma nenaháňal do operácie práveže mi povedal na chirurgii keď som tam bola naposledy že po kojení si to mám prísť vybaviť 🙂 že to stačí a vie o tom že záchvaty mávam a nikdy mi nepovedal že som život ohrozujúci prípad povedal že niekto si to nedá vybrať a žije s tým celý život a tu ma každá už pochovava🫣

mandarinka555
18. nov 2023

@malia18 Na pohotovosti ti pichnú No-Spu, ale tá ti zaberie len na chvíľu...

mayami
18. nov 2023

@malia18 nečítala som všetky komenty, chcem ťa len povzbudiť, ja som bola na operácii síce keď som mala staršie bábätko, ale ešte bolo v podstate plne dojčené a po operácii som sa vrátila späť ku kojeniu ešte na dva roky. Pri tak malom bábätku je to síce komplikovanejšie, ale nie nemožné. Veď prinajhoršom bude umelé mlieko. Neviem ako to máš akútne, nedalo by sa ti to zahnať ešte bylinkami, kým drobec podrastie?

66simonka66
18. nov 2023

@malia18 treba ísť priamo na kliniku jednodňovej chirurgie. Ja som bola na gastro vyšetrení, cez výmenný lístok u obvodného, na gastre ma chceli hospitalizovať, odmietla som s tým, že pôjdem na jednodňovú chirurgiu, tak som išla na vyšetrenie s papierami z gastra, dali mi termin a potom som išla na operáciu, išla som na Sliač na kliniku jednodňovej chirurgie, ale takých je kopec po celom Slovensku.

danka56
18. nov 2023

@malia18 ja som aj oddsavala pred operáciou. Dávala do mrazničky. Malinka to manželovi brutálne odmietala. Teraz by som rozhodne išla do umelého mlieka, ktoré by dieťa tolerovalo aj mne doma. Držím palce!

ivik4
18. nov 2023

No musim suhlasit s
@sissy27 , keby sa Ti zapali pankreas, moze byt o chvilu po Tebe . S tymto naozaj niesu zarty.
Vies, diskusiu zalozis ohladne toho ze by si zbehla na pohotovost a potom v komentari napises zeby Ta pochovavali.
Tak naozaj niesi na tom vobec tak zle.
Keby ano, nevies kde je sever a vobec Ta netrapi ze tvoje dieta bez Teba nebude 3 dni. Bola by si vdacna ze zachrania Teba a tvojmu dietatu matku.
Vobec tu nemusis po nej štekat, ja som si odsrala hrozne veci a dobre Ti radi . Vlastne my vsetky

majulino
18. nov 2023

@malia18 nebude sa dať. Musíš ísť jeden deň pred aby ti urobili predoperačné, druhý deň operácia a tretí deň ideš domov. Mala som 2,5cm kameň

siska53
18. nov 2023

@malia18 pokial viem, ak je dieta malinke a dojcene, mas pravo byt s nim hospitalizovana...navyse ti urcite budu vesiet zabezpecit stravu pre neho, kym nebudem moct opat dojcit. Moja mama taktor trpela a sla, az ked som mala ja 3 roky... Spatna to nevidela ako dobre riesenie a to ma prave kvoli prisnej zlcnikovej dieta nakoniec dojcila len dva mesiace! A moze byt rada, ze nedostala taky zachvat, ze by bola ohrozena na zivote...
Ja som nemavala take zachvaty, tak som mohla pockat, nez mi dieta bude na prikrmoch, lebo to moje mladsie nie a nie sa naucit pit z flase... Ja som bola 11 rokov dozadu a v stredu som nastupila, este mi ju dokonca priniesli na dojcenie z domu. A v sobotu dooobeda som uz bola doma a pokracovala v dojceni. Tam som si mlieko len odstriekavala.. mne to s odsavackou tiez ktoviekao neslo... Som sa natrapila, nez som odsala mlieko na uskladnenie... Hoci mlieka som pre malu mala dost..

Na tvojom mieste by som necakala...

nevenka
18. nov 2023

@malia18 takto, keby Ti dieta aj bolo 3 dni na flaske, nic sa nestane, fakt. Mam ich 4 a 3 z nich som dojcila, aj dokrmovala umelym flaskou, dojcenie bolo prvy mesiac az 6 tyzdnov s klobucikom, aj to sme odburali a kazde som dojcila skoro do 2 rokov, teda 3, stvrte bude mat 11mesiacov.
No a to, ze su kamene nie velke, nic neznamena. Manzel mal "len" piesok, ale totalne mu to upchavalo zlcovody a siel hned a povedali mu, ze dobre spravil. Svagrininej mame praskol zlcnik, lebo odkladala a to bol boj o jej zivot. Moze Bohu dakovat, ze to prezila, neviem kolki lekari pri nej boli a zachranovali ju.
Ja mam problem so stitnou a mne robi problem s tlakkm a srdcom, odporucaju vybrat. Ale ukludnilo sa mi to trochu, lieky zabrali zatial.

maris5
18. nov 2023

Po narkoze nemozes dojcit cca tyzden. Pred par rokmi ma odviezla sanitka od tyzdnoveho babatka, niekedy si clovek nenavybera. V tehotenstve sa mi urobili kamene, zablokovalia zlcovod, ukrutne bolesti, najprv som odmietla hospitalizaciu, ale mala som velke bolesti, sama som sa vratila do nemocnice. V nemocnici som zvracala a vtedy sa mi musel uvolnit kamen, lebo bolesti ustupili, ale mali podozrenie aj na zapal pankresasu... Po operacii mi zistovali za kolko mozem dat mlieko malemu, tak tyzden som musela vylievat.

tanapeta
18. nov 2023

@malia18 ja som od 3týždňového syna odchádzala do nemocnice a prišla som, keď mal 3 mesiace a som rada, že som išla lebo už by bol polosirota. A ty tu riešiš sotva 3 dni

lienka.7
18. nov 2023

@malia18 teraz to odo mňa neber prosím v zlom ale takých "nenahraditelnych" ako ty sú plné cintoríny. Mas malé dieťa, ja nechápem ze takto riskujes... z uplne "banalnej" operácie sa môže pokojne vyvinúť boj o tvoj život a nepekné pobyt na ARE.
Fakt zvaz plusy a mínusy. Byt 2-3 v nemocnici a mat pokoj potom za to rozhodne stojí.

maryetta
18. nov 2023

@maris5 ja sa iba pytam-je v narkoze nejaky rozdiel? Lebo napr ja som mala sekciu v celkovej o pol noci. A na dalsi den mi uz maleho davali v pohode na prsnik a dojcila som.
Zase ked mi rezali prsnik mala som lokalku. Tak mi zakazali. Ale kedze maly flasu nechcel tak som volala dr a ona ze teda aspon z toho druheho mam davat. Ale ze inac aspon 24hod.

maryetta
18. nov 2023

@lienka.7 inac mne toto napadlo ze napr mne sa od toho mensieho islo “lahsie”. Prave ze ked bude mat pol roka a viac uz bude viac vnimat a mama mu moze chybat potom este viac ako teraz. Ked viac menej babo spi. Prebali tiez kazdy…

mayami
18. nov 2023

@maryetta ja si pamätám, že som asi len jeden, maximálne dva dni po narkoze nedojcila. Takže asi to bude individuálne podľa toho aká silná narkoza

maryetta
18. nov 2023

@mayami ja som mala prv epiduralku. Aj neviem cim vsetkym ma napichali. Nakoniec ma uspali. A urcite mi este nieco dopichli silnejsie lebo som sa im na stole zobudila 😂🙈
Ja sa v tom nevyznam ze aky je rozdiel ci pri porode je to iste ako pocas inej operacie… alebo aj od toho ci je v spanku pol hodky alebo niekto pocas vaznejsieho zakroku niekolko hodin a podobne.

taktotedanie
18. nov 2023

@malia18 to iste,cele tehotenstvo na pohotovosti pre zachvaty, opakovane hospitalizacie pre silne zlcnikove zachvaty bol to masaker
Nech ti nosia dieta na kojenie, chirurg mi vravel ze mali matku, ktora mala take bolesti, ze jej dieta pre bolest vypadlo z ruk na dlazbu, ona musela tak ci tak na operaciu a dieta malo krvacanie do mozgu
Prinajhorsom vyckas jednu noc a potom podpises reverz kazdy to prezije to ze kojis nie je koniec sveta dieta to prezije ak mas rodinuktpra ti ho bude nosit na kojenie alebo na tych 48hod dajte umele
Mimochodom alebo si myslis ze je v poriadku pchat do seba lieky a analgetika ktore mozu prejst do mlieka? Dokedy myslis ze takto vydrzis?

hortenziaj
18. nov 2023

Chod na operáciu, to je nutnosť, to neni ze ideš na chatu a dieťa necháš, a aj dojčenie kvôli tomu. Tu ti môže ísť aj o život a nikdy nevieš kedy, a to by som dieťaťu neurobila.
A isto máš okolo seba niekoho komu doverujes, kto ti to dieťa postrazi par dni, je maličké, to zvládnu ľahšie ako väčšie babo ktoré si viac uvedomuje ze mu chýba mama. Ak nedoverujes rodine, tak popros nejakú kamarátku, alebo koho.
A ak prestaneš dojčiť nič sa nestane, proste keď bude dieťa väčšie si uvedomíš ze na tom svet nestojí.,ze sú aj dôležitejšie veci v živote.

kvetinka719
18. nov 2023

@malia18 kašli nato, čo ti tu kto píše, ty to vieš najlepšie. A áno, realita našich nemocníc je na zaplakanie. Ak teda môžeš pockat, ak to hovoria lekári a cítiš sa tak, tak skús pripadne pohľadať nemocnicu, kde môžeš byt s babom. Iste sa nejaká taká nájde. A potom by ti to mohli aj skôr poriešiť. A čo sa tej pohotovosti týka, som si istá, že na reverz odísť môcť budeš. Držím palce 🍀