Skúsenosti s chronickou bolesťou hlavy a jej riešenie
Hľadám skúsenosti ktoré by mi mohli pomôcť s mojou bolesťou hlavy. Už roky trpim bolesťou hlavy, ak stihnem vziať včas liek od bolesti tak to neprejde až do zvracania, inak zvraciam. Nemám auru, citlivosť na svetlo ani zvuky. Pred rokom som bola na mri, ktoré bolo ok, zistili iba nejakú cystu ktorá je vraj bežná; očné vysetrenie ok, orl ok, rtg krčnej ok, chodím už mesiac k fyzio, cvičím cviky + masáže.. Vždy som však mala bolesti také pulzujúce a bolesť som nevedela presne lokalizovať, skrátka celá hlava. Ale posledného cca pol roka ma začala hlava bolieť stále na jednom mieste, vpravo hore ako zvrchu hlavy. Väčšinou mám takéto stavy tak cca 2x do mesiaca a trvajú tak 3 dnu, doteraz mi nato pomohol aj spánok že som sa vyspala a bolo mi o niečo lepšie, ibaže teraz poslednýkrát som sa dokonca budila už aj zo spánku na bolesť. Máte niekto skúsenosti? Už som zúfalá. Celkom som vystrašená že sa tá bolesť tak lokalizovala na jedno miesto a že ma už aj budí zo spánku
@anonym_autor mne uz roky funguje polka Valetolu. Mas zelezo ok?
@anonym_autor tak toto vyzerá na migreny- podľa toho čo píšeš, lokalizácia 3dni..atď...neodkladaj to- neurológ ťa vyšetrí, anamneza, určí ti liečbu. Na migrénu sú lieky
@anonym_autor to je migréna. Mávam ju roky, sú nato lieky.
@anonym_autor mne uz roky funguje polka Valetolu. Mas zelezo ok?
@anonym_48ac74 prepáč ale keď tebe pomôže polka valetolu, tak ty ešte nevieš čo je ozajstná bolesť hlavy. 🤕
Chodím k neurologičke, teraz mám kontrolu po roku ale objednala ma až o 3 mesiace. Neurologička to skonštatovala ako migréna bližšie neurčená, nakoľko nemám ani auru, ani typické príznaky citlivosť na hluk, svetlo… ale tieto bolesti ktoré sú vždy na rovnakom mieste začali až teraz cca pred pol rokom a tiež aj tá nočná bolesť
Chodím k neurologičke, teraz mám kontrolu po roku ale objednala ma až o 3 mesiace. Neurologička to skonštatovala ako migréna bližšie neurčená, nakoľko nemám ani auru, ani typické príznaky citlivosť na hluk, svetlo… ale tieto bolesti ktoré sú vždy na rovnakom mieste začali až teraz cca pred pol rokom a tiež aj tá nočná bolesť
@anonym_autor a dala ti lieky na migrénu?
@anonym_48ac74 prepáč ale keď tebe pomôže polka valetolu, tak ty ešte nevieš čo je ozajstná bolesť hlavy. 🤕
@anonym_c65ed0 t
Uz si skusala niekedy Valetol?
@anonym_c65ed0 t
Uz si skusala niekedy Valetol?
@anonym_48ac74 samozrejme. Pre mňa je to nič pri mojej bolesti hlavy.
@anonym_48ac74 samozrejme. Pre mňa je to nič pri mojej bolesti hlavy.
@anonym_c65ed0 pre mna je nic Novalgin a Quarelin. Kazdy sme iny ale nemozes napisat ze neviem co je bolest hlavy, prvy krat som bola pre migrenu hospitalizovana v detstve pred 30 timi rokmi..stastni ti co to poznali az v dospelosti..
Neurologička mi dala quatelin (nezabral vôbec) a rizatriptan ale po tom mi bolo extrémne zle… ale mne zaberie napr. Obyčajný Ibalgin na cca 4-5 hodín mi zmierni bolesť..
@anonym_c65ed0 pre mna je nic Novalgin a Quarelin. Kazdy sme iny ale nemozes napisat ze neviem co je bolest hlavy, prvy krat som bola pre migrenu hospitalizovana v detstve pred 30 timi rokmi..stastni ti co to poznali az v dospelosti..
@anonym_48ac74 quarelin vám tiež nezaberá?
@anonym_48ac74 quarelin vám tiež nezaberá?
@anonym_autor jasne ze nie, nakolko som mala bolest hlavy ci migreny aj 15 dni v mesiaci nemohlo to fungovat..mavam aury aj zvraciam, je treba patrat po pricine a to odstranit...nie hladat silnejsie analgetikum. Mne pomohlo viacej pokusov ktore zmiernili bolest hlavy. Kazdy musi zistit to svoje.
Mám to iste,každý deň bolesti.Davam Ibalgin,flector,ale už niekedy ani lieky nezaberajú.Mam cystu v hlave,ale neurológ povedal že to nie je kvôli tomu.Povedal že je to z krčnej chrbtice.Mala som aj rehabilitácie na 10 dni,ale ani to nepomohlo.cvičit doma na krčnú chrbticu.Ale ani to moc nezaberá,keď sa ráno budím s bolesťou.
@anonym_48ac74 viem ze sme každý iný, možno som sa zle vyjadrila, tým som chcela povedať ze mne už nič co je na bolesť, aj hlavy, nezaberá. Jedine liek od neurológia na migrénu.
aj si nieco uzivala? niekedy staci fakt malo, ja som mala napriklad nedostatok vitaminu B a pomohol Revitanerv na to.
Zvýšená dráždivosť nervovej sústavy a stres. Tak to mám ja. Takže zmena životného štýlu a čo najviac oddychu. Uvažujem aj nad zmenou práce.
Quarelin a Novalgin nezaberá ani mne. Skôr Nalgesin S, ak to stihnem v začiatku. Ak nie, dávam si Ataralgin. Aspoň trochu zmierni záchvat.

Pri najhorsej bolesti Brufen, ten mi zabera velmi rychlo .. A potom samozrejme smer neurolog. Neviem, ci pomozu masaze na takyto problem.