Stravujem sa zdravo a priberám. Čo robím zle?
Vylucila som cukor, bielu muku, chlieb, bielu ryzu. Predtym som jedla 80% sacharidov, teraz (2mesiace) jem ovela viac ovocia, zeleniny, hydinove maso, ryby, syr... Pijem 3 litre tekutin.
Cvičiť zial nemozem zo zdravotnych dovodov.
Ako sa mam stravovat, aby som zredukovala hmotnost? Velmi by som potrebovala a chcela par kg zhodit. Prosim poradte ako nato.
Ďakujem.
@catherinah Ranajky-pohankova kasa s bananom +kava s mliekom
Desiata-jablko
Obed - polievka, maso so zeleninou, kava
Skora vecera- proteinove cestoviny s tvarohom
Neskora vecera- mrkva, kalerab
Ak môžem, skúsim poradiť vhodnejší jedálniček:
Raňajky - pravdepodobne máš veľa kalóríí zo sacharidov v jednom jedle. Odporúčam skôr, alebo aspoň na striedačku, aj celozrnný chlieb s hydinovou šunkou, tvrdým syrom do 30% t.v.s., inokedy s domácou tvarohovou nátierkou + kopec zeleniny, praženica s 3 bielkov a 1 žĺtka.
Desiata - opäť sacharid, odporúčam síce ovocie, ale s jogurtom (vtedy má nižší glykemický index ako samotné), prípadne akékoľvek iné ovocie v množstve 1 kus alebo hrsť bobuľového (sladšie druhy len 2x do týždňa) + orechy alebo semená natural.
Obed - veľmi záleží na spôsobe prípravy; počas chudnutia nie sú vhodné zahustené polievky a smotanové. Vhodný je vývar a zahusťovanie nastrúhaným zemiakom, ovsenými vločkami alebo rozmixovanou samotnou zeleninou. Čo sa týka druhého chodu, najvhodnejšie je mäso a ryby na prírodno + kopček celozrnnej ryže, cestovín alebo zemiak v šupke + kopec zeleniny (surovej, na pare, dusenej, mrazenej).
Prvá večera - OK (cestovín 100 - 150g maximálne - váha varených). Inokedy napr. cottage syr + grahamový rožok + zelenina, alebo s vajíčkom, acidofilným mliekom, konzerva tuniaka atď.
Druhá večera - OK.
mala som tiez problem, dokazala som schudnut aj 15kg ale vzdy sa mi to vratilo.... dala som si spravit alergologicke testy, aj na intoleranciu a vsetko vo som jedavala tak to bolo presne to zle z coho som nevedela schudnut, lepok, mlieko, ryza, bravcove maso oriesky museli ist z mojho jedalnicka prec a za mesiac ani neviem ako mam dole 9kg a to sa vyslovene prezieran ovocia, masa, zeleniny a jem aj sladkosti samozrejme len povolene a chipsi ani nehovorim
dukanova dieta , odporucam. ale pozor na jojo efekt.musis si zmenit kompletne stravovanie.a nuz zial aj pohyb. ale dukanova,zarucene zhodis na nepoznanie
@lorela pri všetkej úcte k vám , poprosím radšej neradte ženám ako majú chudnúť . váš jedalniček je totálny blud ! sacharidy potom sacharidy sacharidy zas sacharidy a pre istotu ešte dve večere sacharidov :D :D :D veľké podcenenie inzulínu. Výsledkom vášho "jedalníčku" bude, že dotyčná ktorá to skúsi bude večne hladná, naštvaná a chudnúť bude veľmi ťažko. Po týždni sa na takýto "jedalníček" vykašle ...
@frufruwa kde ti robili testy na intolerciu?
Treba ist k obvodnej ta by mala urobit zakladne odbery a potom treba ist k alergologov. Este su aj domace testy ale to napisem do IP nech nerobim reklamu
@frufruwa domace testy urcite nechcem. Alergolog zistuje aj intolerancie?

No a teraz si vyber 😂🐒
Kazdy napisal nieco ine 😉. Ale priklanam sa m rozmanitej strave a mensie množstva. Podla mna jem vela. A určite su v tom aj hormony a malo pohybu. Dakujem vsetkym za rady a za vas čas