Stres, úzkosť, napäté svaly, krk a ramená
Ahojte niektorá z týmto problémom?
Ano, mam niekedy. Teda uzkosti nemam. Pomaha vyvetrat hlavu a cvicenie
Choď na masáže...
@martinka17 veru to ani mne nepomohlo 😒
@martinka17 ty 'mas ake priznaky? Mne sa to cvicenim dokonca mam pocit zhoršuje lekár mi predpísal lyriku. Ty niečo berieš'?
@jessi06 ja cvičím denne, ak som až zablokovaná - idem na masáž. Zhoršenie príde, ak mám extrémny stres. Často ako stres skončí, o pár minút je bolesť hlavy preč. Neberiem žiadne lieky, nechodím s tým k lekárom. Snažím sa uvoľniť koníčkom, relaxom, pomáha mi horúca vaňa.
@martinka17 ved jasne pokiaľ ta to neboli moc a nemáš nepríjemné stavy tak sa to zvládnut asi da.
@jessi06 no lebo cvičím každý deň. To nie že zvládnuť sa to dá samé od seba. To je pravidelné denné cvičenie, dávať si pozor čo a ako robiš, v akej polohe máš monitor pri práci, ako pozeráš do mobilu.... Mávala som zabráte, migrény, silné bolesti, musela som nosiť limec... Zmenila som postoj k telu a to hlavne pomohlo. Ale to je dlhý proces, okamžitá úľava nie je. Mne veľmi pomohol SM systém
Aj ja mam skúsenosti.
Ak mám blok, pomáha mi dať si na hodinu niečo také len môj je tenší. https://unizdrav.sk/tovar/559/golier-ortel-c1?g...
Ale kým nezmizne stres, je to vždy náročné
@martinka17 no ja to mam ztoho stresu možno to už je chronické keďže sa to nelepsi
@jessi06 áno mala som, uvoľnila mi na SM fyzioterapeutka a cvičím už rok je to lepšie.
@martinka17 super teda mňa učila fizioterapeutka cviky no žiadne zlepšenie.
@jessi06 klasické ani mne nepomohli až to SM
@jessi06 ja som mala z tetanie a uzkosti stuhnute svaly na krcnej....a po masazach sa to este zhorsilo, preslo to az do bolesti hlavy.... skusila by som magnerot, mozno milgama n, brat pravidelne, aj nieco na uvolnenie svalstva....neurologicka mi povedala ze aj krize ma bolia zo stresu a ked beriem magnerot je to celkom fajn
@drahusa333 aj to beriem 3 x denne jedno
@drahusa333 ja beriem aj to aj milgama n no co mi najlepšie pomoze ja xanax. Ten stres mi uvoľní nič iné mi na to nepomoze všeličo som skúšala. Keď som predtým mala úzkosti brala som len xanax a prešlo to po čase a bolo dobre.
@jessi06 Ked je to uz v stadiu ze magnezko nepomaha, tiez som brala tabletky od neurologicky a do tyzdna mi bolo ozaj po mesiacoch trapenia dobre, po case som vysadila a staci magnezko....treba konzultovat s lekarom, nie vsetko poriesime bez liekov😉
@drahusa333 co si brala?
@jessi06 timonil
Pomáha mi cvičenie - chrbát, celé telo.
Ale nie také to klasické aerobické poskakovanie, skôr cvičenie s primerane ťažkými/ľahkými činkami a vlastnou váhou. Veľmi mi pomáha jeden cvik kde priťahujem gumu zachytenú o rebrinu.

Stres sa najviac prenáša do krčnej a ramien - stuhnú, bolia, bolí aj hlava.... Riešenie - zbaviť sa stresu. Je to úzko prepojené, ani cvičenia a ani masáže zázrak nespravia :(