icon

Trvalé odstránenie pigmentových škvŕn laserom: Skúsenosti?

speci
7. nov 2023

Ahojte.
Prosím Vás mate niekto skúsenosti s laserovým odstránením pigmentových škvŕn ?
Už dávno som si začala depilovať časť tváre nad hornou perou, kvôli chĺpkom. Po letnej dovolenke som ale prestala, pretože sa mi tam vytvorila pigmentová škvrna ale že otrasná 🙈 počula som že laserom sa to dá po par sedeniach odstrániť.
Za aké kolvek informácie budem vďačná 🙂

vakatko
•
7. nov 2023

Aj Stukovatená Pečeň môže spôsobiť pigmentové škvrny na tvári, najprv by som riešila Pečeň, ak to nepomôže potom Laser.
Skúste očistu pečene Zdravá strava + Pestrec mariánsky.

stanulienkat
•
7. nov 2023

Skus pogooglit, ale citala som, ze to nie je velmi spolahliva metoda. Vraj to ziadne zazraky nerobi. Treba Spf celorocne.

monika4487
•
7. nov 2023

Ja to teraz riesim, ale v zahraničí. Tiez som chcela laser, ale tak dali mi aj inu alternativu. Laser mi navrhli jedno sedenie mesacne a tvar je velmi podrazdena, cize sami mi povedali, ze by skusili krem. Cize som si vybrala tu druhu alternativu. A po siestich tyzdnoch mam taku pokozku, ze skoro nevidno. Podotykam, ze pestrec uzivam pravidelne z prevencie, pecen mam ok, ale vzniklo to hormonalne v tehotenstve pred par rokmi. Nepomahal Eucerin, ani ine babske rady. Napriek tomu, uz budem musiet stale pouzivat vysoky faktor UVA a taktiez klobuk (ja som mala cele celo, nos a pri usiach).

kiki68
•
7. nov 2023

@speci ide to IPL, chod s tym na esteticku dermatologiu

speci
autor
•
7. nov 2023

@kiki68 vďaka za tip 🙂 máte s ty skúsenosti ?

speci
autor
•
7. nov 2023

@monika4487 ja som mala už v minulosti nad hornou perou slabšiu pigmentovu škvrnu tu mi aj make up zakryl a vždy mi aj zmizla po chemickom peelingu tak som to ani nikdy neriešila ale tento rok som asi podcenila spf pri mori a od augusta sa s tým trápim škvrna nie a nie zblednúť nech používam čokoľvek googlim všetko čo by na to pomohlo ale asi len ten laser 🤷🏼‍♀️

monika4487
•
8. nov 2023

@speci mne odporucili krem cosmelan 2 alebo mi navrhli IPL, ale tak raz mesacne pol roka chidit na peeling, je pre mna casovo dost. Davam si ho 3 x denne a skvrny som mala tmave, cele celo a pri ušiach. Uz som skusila aj Eucein, babske rady a pomohlo len trosku. Po mesiaci uzivania uz skor to vidno ako keby opalene celo, tak snad o mesiac na druhej kontole bude hotovo. Ale taktiez ma upozornili, ze uz ziadne opalovanie a vzdy ked pojdem von tak opalovaci krem s UVA a mat klobuk na hlave. Kedze tie svrny mam hlboko a koza ma pamat, tak aby sa to nevratilo.

renata1405
•
8. nov 2023

Jedine co pomoze je plazma lift fibroblast mam odskusane vsetko a len toto zabralo a ja som mala tmave flaky cele celo aj lica.

kiki68
•
8. nov 2023

@speci Ano mam, zmazali mi skaredy flak z nosa. Na spicke nosa som mala skoro 1cm flak. Na kazdej foto bol vidiet.

speci
autor
•
10. nov 2023

Ďakujem za všetky odpovede a recenzie 🙂
Objednala som sa na liečbu laserom volá sa to CARBON PEEL tak uvidím s pani kozmetičkou sme sa dohodli že vyskúšame toto a keď nie tak ipl 🙂
Ak chcete môžem Vám potom napísať ako to prebiehalo a dopadlo 🙂

renata1405
•
23. máj 2024

@speci dobry den.pomohol vam ten carbon peel a boli to?dakujem.

speci
autor
•
23. máj 2024

@renata1405 Dobrý deň.
Áno bola som 2 krát a 1 krát na laserový.
Cena za jedno sedenie je 60€ teda aspoň u nás niekde inde možno viac možno menej 🤷🏼‍♀️
Ale môžem povedať že mi to pomohlo samozrejme že výsledky neuvidíte hneď ale po par týždňoch a dobrej starostlivosti mi krásne fľaky po akné zmizli som s tým veľmi spokojná.
Nie je to nejaká extra bolesť dá sa to v pohode zvládnuť pokiaľ teda nemáte nejakú extra citlivú pleť je to inak v pohode aj ten Carbonový aj ten Laserový. Samozrejme SPF denno denne aj keď slnko nesvieti inak sa fľaky vrátia.

kiki68
•
23. máj 2024

Mne IPL vytiahlo priamo ten pigment. Vraj to je najucinnejsie. Ja som platila 90eur