icon

Vážny priebeh Covidu-19 u mladých ľudí

scandinavia
29. jan 2021

Dobry vecer,

Poznate osobne aj mladych zdravych ludi, ktori mali velmi vazny, nebodaj fatalny priebeh?

Strana
z2
midori123
29. jan 2021

@lavender273 mas pravdu, tazko mi je ked toto citam😰
Normalne mam strach a pocity paniky

mogaa
30. jan 2021

@scandinavia Covid je zákerný v tom že priebeh u rôznych ľudí môže byť uplne odlišný, rovnako ako príznaky....zhoršenie môže nastať z hodiny na hodinu....niekto má priebeh relatívne ok a zrazu nemôže dýchať a musí ísť na kyslík.....takže nie je to že by bola neskoro nastavená liečba.....ten priebeh sa tam môže meniť z hodiny na hodinu, 2dni ti môže byť dobre a zrazu bum začne ťa dusiť alebo nevládzeš ani chodiť,potom opäť dobre a zase zle.....u niekoho je to stabilné počas celej doby(teplotuje kašle) a u niekoho je to ako na hojdačke, prípadne každý deň iné príznaky....stále je to "nový "vírus o ktorom sa toho veľa nevie - prečo u každého iný priebeh, prečo sú rozdielne príznaky,prečo to niekto zvládala pri rovnakom zdr.stave a veku ok a u iného to má fatálny priebeh......v každom prípade treba brať D-čko, zinok , betaglukány a s lekárom komunikovať doplnkovú liečbu napr.ak stále kašle alebo teplotuje zvážiť ATB, znižovanie horúčky, sirupy na kašel, lieky od bolesti.....ale liek na samotný Covid stále neexistuje, teda Nemecko nakúpilo experimentálny liek čo bral Trump(na princípe protilátok)ale ten tiež nie je oficiálne schválený ako liek na Covid.....

patusikk
30. jan 2021
ice8
Odpoveď bola odstránená
ice8
Odpoveď bola odstránená
avril299
30. jan 2021

sused 39r zdravy chlap je na ventilacke a zacinaju mu odchadzat niektore organy

katym77
30. jan 2021

Synovec (brat žije v Anglicku- Derby) 15 ročný, teploty, hnačky, kašel 3 dni bol v nemocnici. Predtým športoval, 2 mesiace po prekonaní Covidu sa veľmi rýchlo unaví, brat 43 roč. to prekonal bez príznakov. Neviem čo je pravda, ale vraj v Anglicku majú teraz problémy tie mladšie ročníky a deti a preto tam budú školy zatvorené do Veľkej noci. Možno ma brat len straší

dismonika
30. jan 2021

Ja som v októbri prekonala covid so zápalom pľúc, bola som týždeň v nemocnici. V sobotu sme mali sfukovať 4 sviečky na synčekovej torte... no namiesto toho sme leteli na pohotovosť. Nechali si ma na infekčnom... covid sme mali skoro celá rodina z mojej ako aj z manželovej strany... pritom sme sa vzájomne nestretávali cca od leta.
Ja som sa už videla na cintoríne... dobre, že ma v tej nemocnici dali dohromady - všetci robili, čo mohli. Ja som celiatička a okrem toho mám aj ďalšie alergie na potraviny. O celiakii viem asi rok. V nemocnici bolo pár celiatikov a ešte viac diabetikov. Diétu dodržujem veľmi prísne, no covid a tie atb, čo som denne v nemocnici brala mi poškodili tenké črevo na toľko, že netuším, kedy a či vôbec sa zasa dám dohromady. Odvtedy mám veľmi zlú pleť, lúpe sa mi celá tvár už asi 3 mesiace... zlepšuje sa to pomaličky. Mám 37.

conta22
5. feb 2021

@scandinavia tatkova priateľka, 44rokov, zdravá - 1.1 pozitívny test 9.1 o 2hej v noci zomrela v spánku. Príčina úmrtia - Covid. Cela rodina sa z toho stále nevieme dostať bolo to rýchle a nečakane 🥺😭😭

Strana
z2