Vážny priebeh Covidu-19 u mladých ľudí
Dobry vecer,
Poznate osobne aj mladych zdravych ludi, ktori mali velmi vazny, nebodaj fatalny priebeh?
@patusikk a vekovo su ako? Snad budu rychlo ok
35 ročná kolegyňa z bývalej roboty je na plucnej ventilacii teraz. Ináč zdravá ako repa. Doma 2 malé deti 😢
Jeden znamy, 40tnik, sportovec, 2m obrovsky, vymakany chlap skoncil na kysliku na 3 tyzdne v nemocnici, mal obojstranny zapal pluc a bol natom dost zle, jeho zena si uz myslela, ze je koniec... dalsi 40tnik v mojom okoli obdobny priebeh, doteraz ma zdr. problemy...zena 43r. mala 14dni 40tky teploty, tiez zapal pluc, uz jej hrozila plucna ventilacia, no nastastie sa to "zlomilo" a rozdychala to, uz je 3m.na PN, horko tazko prejde do obchodu a z5... inak ostatni +- v mojom veku skor mierny az lahky priebeh....
@scandinavia akurát mi dnes kamarát písal (28r) že dnes, 2.deň po ukončení karantény naňho prišli teploty a brutálny kašeľ. Doktorka mu dala antibiotika.... Moji rodičia, síce asi nespadajú do tej vekovky (49 a 52) ktorá ťa zaujíma, ale ocko detto ako kamoš, v deň keď mal nastúpiť do práce mu vybehla teplota a dostal neskutočný dusivý kašeľ a mamina mala 13 dní vkuse horúčky...schudla 8 kíl, nevládala ani na wc ísť, migrény mala že nonstop vracala... No myslela si, že jej telo dosluhuje. Dr. jej dala dáke antibiotika, ale začala žltúť z nich, tak ich prestala brať lebo sa bála že jej pečeň odchádza...doma je už od 11.1 a iba včera prvý deň nemala zvýšenú teplotu.
Nepatril sice medzi najmladsich, ale bol zdravy, stihly a sportovy typ. Moj bratranec mal 53 rokov, ked zomrel na Covid. Jeho nast rocni synovia a manzelka-vacsia moletka to zvladli relativne v pohode.
@scandinavia dcéra 17r. má dve spolužiačky v nemocnici na kyslíku a infúziách😟
@lucia147852
@narayan
@millky
@angela85
@simsalabim a neviete co bolo zle ze sa to tak zvrhlo? Neslo o to ze dlho cakali s liecbou? A na ktory den sa to tak zvrhlo? Zaciatkom choroby ci az neskor?:(
@scandinavia bratov kolega 32r bol mesiac v nemocnici, ešte minimálne do marca na PN a švagrinej kolegyňa 34 ročná zomrela. Nemala žiadne choroby, teda aspoň nie také o ktorých by sa vedelo.
@evelin2daniels och..moja rovesnicka😢 a prosim kedy sa jej pohorsilo?
@scandinavia to uz neviem...
@narayan je to strasne. My mame tiez tazky priebeh a uz dlho😪
Ja, 30 rokov, bez chronickych ochoreni. Uz je to viac ako mesiac a este stale citim pluca pri kazdom nadychu, po dlhsom rozhovore kaslem, po kazdych par metrov musim odpocivat... cez Vianoce som seriozne rozmyslala nad tym, ze napisem list na rozlucku. Netusim, preco to malo taky priebeh, nastastie organizmus zabojoval.
@scandinavia na 5. deň sa jej zhoršilo od pozitívneho testu. Z ničoho nič dusnost. Brala ju sanitka a na druhý deň už bola napojená 😳 prečo, ťažko povedať. Je to zákerne v tom, že u každého to má iný priebeh.
@lucia147852 boze snad to zvladne🙏 aj sa jej lepsi trochu?
Muž chodí pomáhať do nemocnice ...a predvčerom mali dvoch 40 ročných jeden zomrel hneď ako ho priviezli, oživovali, ale už sa nedalo....druhého prijali, ale vraj veľmi zle na tom bol , nevyzeralo to, že by mal nádej. Vraj veľmi neskoro niektorí ľudia prídu už keď sa nedá pomôcť ....
@martinoocka lenze ked im na 112 povedia, ze ich nevezmu, lebo este mozu dychat..
@scandinavia bolo mu zo dna na den horsie, bol na Jis, polepsilo sa mu, prelozili ho na doliecovacie oddelenie a tam sa mu opat pritazilo.
@scandinavia zatiaľ rovnako ☹️ Nemá dobre prognózy
@scandinavia vidíš no to veru neviem, či to bolo náhle alebo či sa dlho liečila, švagriná tam už nepracuje, kolegovia jej to volali a už len oznámili že zomrela 😩
...my mame v rodine jedneho 40nika s velmi takym priebehom skoncil v nemocnici na kysliku, inak sportovec, zdravy zivotn styl,... dvoch 40nikov kt.uplne v pohode, aj napriek vsokej nadvahe a dvoch 30tnikov chlap uplne v pohode, zena s vysokmi horuckami,kaslom,brusnymi problemami,ale ustala to doma. Momentalne uz vsetci vylieceni.
@rohypnol1 to ma mrzi:( a ake ste mali priznaky ked vam bolo tak zle cez vianoce? Horucky a kasel? Aj ste vrala antibiotika alebo to nejako riesila?
Mam 26 rokov - športujem, stravujem sa zdravo, priznaky mám 16.deň a nebola to sranda. Dýchanie OK, horúčky a bolesti sa tiež dali prežiť, ale ten suchý dusivý záchvatový kašeľ - úplny horor. Revala som zo strachu, že sa zadusim. Momentálne je to v štádiu silnej nádchy ale trva to už strašne dlho
bratranec (32r), sportovec, zdravy zivotny styl... a polozilo ho to, nastastie nemusel ist do nemocnice, ale aj po vylieceni este nie je fit... a byvali kolega(29), skoncil v nemocnici na kysliku, ten sice nema uplne ze zdravy zivotny styl ale je aktivny, chodil cvicit a tak.
Znamy 43r zdravy, zomrel...Dalsi znami, 43r a 46r, inak zdravi, su na ventilacii...😞
+ 2,5 ročny syn (nikdy nebol chorý, žiadna 5.,6.choroba, žiadne ATB, dokonca ani koliky nemal) mal ťažky priebeh (bez hosp.) Horúčky nad 40, triaška, krče z horúčok, dusenie... dostal antivirotika a postupne sa to zlepšuje
@scandinavia na povzbudenie, pradedo 89 ročný, to dal len so stratou chuti a 1 dnovou zvýšenou teplotou nad 37. Tak mi povedzte čo je to za chorobu ze zloží mladého, zdravého človeka a starček to takto zvládol 🙏 naozaj jeden nevie aky priebeh bude mať prave on. Dávajte na seba pozor.
Nastastie zatial nepoznam nikoho kto mal tazky priebeh, ale toto sa zle cita :(

Sme v triede 12 z toho to už traja mali a vravia že to bol masaker...mladý chlapec ktorý hrá hádzanú spolužiak mal problemi s dýchaním ale nebol v nemocnici...teraz to má len jedna spolužiačka a vraví že to je peklo ale neviem ake všetky má priznaky