Vysoký krvný tlak
Čisto zo zvedavosti. V akom veku vám bol diagnostikovaný vysoký tlak?
Mne v 32r, začalo to v treťom tehotenstve ako preeklampsia ale pôrodom sa to nezlepšilo.. najprv som bola na dopegyte, potom som mala obdobie že som nebrala nič a teraz už dva roky sa liečim dvoma druhmi liekov, ráno a večer, beriem aj silnejšie magnézium.. je mi omnoho lepšie, ale som stále nejaká vystresovaná.. holter mi ukázal strašné vysoký tlak vnoci v spánku..
Mám to zrejme geneticky, pretoze sa snažím zdravo žiť a hýbať sa, nie som ani obézna ani nefajcim.. obaja moji rodičia mali vysoký krvný tlak, bohužiaľ obaja zomreli na mozgové porazky.. otec za život dostal dve silné (jednu v 45 s trvalými následkami a teraz v 73r zomrel, mama mala 50ked zomrela)..
@jana_eyre_2 to mi je veľmi ľúto.. U mňa práve v rodine tiež fičia srdcovo cievne ochorenia a dnes na preventívke (mam okolo 40) tlak super. Ale teda bavili sme sa, že tým, že to mám v rodinnej anamnéza a do toho nie ideálny životný štýl (depresie, veľa stresu), že si na seba mám dávať pozor. Maminka mi tiež zomrela pomerne mladá na IM.

manžel berie lieky na tlak od 28r. teraz má 44r.