Zdravotné výzvy po štyridsiatke: Ako ich zvládať?
Mám 42 r a zatiaľ neberiem žiadne lieky a cítim sa fit.Poslednou dobou ma straší, že mi každá kamarátka, kolegyna hovoria svoje zdr.problemy, až mám z toho paniku.Vacsina z nich je medzi 40-50 r a nezanedbavaju sa.Cez lieky na tlak, gynekologické menopauza, myomy operácia, dlhodobá PN s chrbticou.Pocitujete aj vy nejaké zdr.problemy?Alebo kedy ste si uvedomili, že mladost je preč a je tu stredný vek?Všimla som si, že zle vidím aj mi namerali 1 pre mňa to je šok.Na Silvestra sme boli preč a 2 dni som dospavala veď ja už toľko nevládzem😭
je to veľmi individuálne. Napr. mne sa priaznivý zdravotný stav začal vážnejšie rúcať vo veku 30 rokov. Niektoré dg. vyliečené, zažehnané, niektoré odišli, nové prišli.... 🤷♀️ Stále hovorím, že 40 nie je 30 ani 35. Nástup perimenopauzy, debilné stavy, polovica vypadaných vlasov, ďalšie dioptrie, únava, mám rada svoj kľud a pokoj. Venujem sa sebe, svojim záľubám a tak aby som sa fajn cítila.
Mám kamarátky, ktoré ani nevedia čo je bolesť hlavy,( samé mi povedia, že keby si prešli tým čo ja, tak sa rovno obesia.)
Tak potom, takým je radosť žiť, a je úplne jedno, či majú 30, 40 alebo 50 rokov 😏
Buď rada a vďačná, užívaj si to ❣️

pockaj ked budes mat bezdovodne bolesti tam kde si ich v zivote nemala a potom zrazu absolutne bez varovania zmiznu a o rok znova......