Zlá cytológia a liečba DeflaGyn. Máte skúsenosti?
Dievcata, prosim, vysla mi "zla" cytologia. Mam kontrolu na novy ster o pol roka. Setricka mi odporuila 3 mesacnu kuru DeflaGYn. Prosim mate skusenost pomohlo? Popravde mam strach nic konrektne mi nepovedala, len teda ze HPV vysokorizikové typy mam negatívne. Treaz neviem ci pol roka sexualna zdrzanlivost aj? Mam doplnit este enjake vitaminy v tabletkach? dakujem za rady
Keď máš termin až o pol roka, tak až take zle to nebude
Horsia, asi nie zla, ked ti dali termin o pol roka...ja som raz mala horsie a dalsi uplne v poriadku a aj ten potom...
zrejme ťa chcú len sledovať častejšie. žiadny stres, ten to zbytočne zhoršuje. hlavne posilniť imunitu a ten sex - to si nemyslím, že je nutná zdržanlivosť
Ja som mala vysoko rizikové pozitívne,kontrola bola o 3-4 mesiace, tá už bola vporiadku
Napr. u mna sa to zlepsilo bez akychkolvek kur iba tym, ze som obmedzila stres a trosku upratala zivot.... Ak su zle vysledky, tak by ti nedavali o pol roka ale urcite by to riesili minimalne kontrolou napr. na onkogyn a podobne. Kuru by som si urcite dala, nic tym nepokazis. Aj celkovo sa pozrela na zivotospravu, stres, imunitu, mozno nejake 'zenske cajiky'. Sex urcite nemusis obmedzovat 🙂.
my tu vacsina nie sme zdravotnici toto by som konzultovala s osetrujucim lekarom, ktory vidi presne aj vysledky a na zaklade toho vie dat najlepsie odporucania a nastavit liecbu nie s laikmi z internetu 🤦🏼♀️
trebars by aspon mohla napisat nejake konkretne cislo, ci 2-3 alebo kolko, a ked nevies, tak si to najprv zistit, ked sa tu uz chces s nami radit...
trebars by aspon mohla napisat nejake konkretne cislo, ci 2-3 alebo kolko, a ked nevies, tak si to najprv zistit, ked sa tu uz chces s nami radit...
@anonym_65c520 neviem iba tolko co mi sestricka povedala
@anonym_65c520 neviem iba tolko co mi sestricka povedala
@tusticka26 ries to so svojim gynekologom
@tusticka26 presne takto som to mala ja. Deflagyn som užívala asi pol roka, 3 roky som mala rovnaké výsledky, najskôr LSis, potom ascus tuším. Potom po pôrode výsledky už boli dobre. Budeš sledovaná, neboj sa nič. S manželom sme mali normálny pohlavný život, len gél som si dávala až po styku.
neboj sa, bude dobre..ale viem, čo zažívaš..2 roky dozadu mi tiež zavolala sestrička, že mi vyšli trošku horšie výsledky (bola som v máji na cytológii) a mala som sa objednať v septembri-októbri aby sme dali opakovací termín (čiže za 4-5 mesiacov), tak som bola v septembri, lebo som bola nervózna ak pes, tak som chcela čím skôr a vtedy mi odporučili si zaplatiť tú lepšiu teda LBC a výsledky som už mala v poriadku..tento aj minulý rok som si už dala hneď tú lepšiu cytológiu a všetko ok..to môžu byť aj horšie výsledky, ak si mala nejaké aj slabé prechladnutie, stres, atď takže keď chceš nasaď si aj indol3c a uvidíš že opakovaná bude OK a sexovať môžeš normálne, teda ja som nemala obmedzenia s chlapom..držím palce 😉

Pri " zlej" cytologii maš rozpravať s lekárom,takže sa na ten rozhovor objednaj.Toto nie je kompetencia sestry,aj ked vieme ako to chodí.