icon

Znamená hrozba hantavírusu nové lockdowny na Slovensku?

10. máj 2026

Boljite sa, že na Slovensku rozšíri hantavirusu a zas budú lockdowny? Máte už urobené zásoby pre prípad novej pandemie?

anonym_321d03
10. máj 2026
@anonym_94889e

Netreba sa zbytočne trápiť ani prežívať obavy. Situácie sa riešia vtedy, keď nastanú.
Základné zásoby je rozumné mať pripravené automaticky, či už kvôli prírodným katastrofám, alebo náhlym spoločenským udalostiam.

Pandémia covidu nás všetkých zaskočila, pretože posledná veľká svetová epidémia bola pred sto rokmi. Keď príde ďalšia, už vieme, ako postupovať, stačí aktivovať overené opatrenia.
Jediné, čo si ešte musíme v rodine doriešiť, je pripraviť evakuačné batohy pre každého.

@anonym_94889e pandemie ma nezaskočila, lebo bola naplánovaná , ako všetky ďalšie pandemie čo prídu budú naplánované a umelo vyvolané

anonym_f0935c
10. máj 2026

..... ja neverím 🤦🏻‍♀️ fakt nie.
Aby sa niekto nevedel dočkať ďalšej vakcíny?
To je snáď to jediné, z čoho mám ja obavy 😵‍💫

moonlight1210
10. máj 2026

Jasne povedali, ze ziadna pandemia nebude. Neviem, co riesis.

Prenosnost to ma obmedzenu. Ibaze by si behala za nakazenym susedom az do postele, tak mas sancu.

Akurat na blaznov, co podlahnu kazdej konspiracii, staci dat do bulvarnych titulkov HROZI PANDEMIA? a klikanost je hned o 530% vyssia.
A tradicne dat jednu vetu do zaveru, ze nic nehrozi.

Kam sa vsak vacsina ich citatelov neprepracuje, lebo nevedia udrzat pozornost a suvislu myslienku.

Takze si podavaju zarucene info, ze vsak aj v novinach pisali o pandemii. A uz idu na plne obratky, ze nas chcu zase dacim vyhladit a druha skupina, ze hantavirus je vymyleny a neexistuje, ale chcu nas zase ovladat. A ta tretia? Ta uz riesi farmafirmy.
Joj, a zabudla som - stvrta ma jasno v tom, ze to je na odvratenie pozornosti od Epsteina.

Chod na prechadzku, od zajtra prsi, tak si uzi pekny den.

A ak chces riesit daky virus, citaj aj inde, ako na bulvari.

beloved
10. máj 2026

Ja si myslim, ze autorka pise celu diskusiu v ironickom tone 🙂

autor
10. máj 2026
@anonym_f0935c

..... ja neverím 🤦🏻‍♀️ fakt nie.
Aby sa niekto nevedel dočkať ďalšej vakcíny?
To je snáď to jediné, z čoho mám ja obavy 😵‍💫

@anonym_f0935c Ak by ti zomrel niekto blízky, lebo nestihol vakcínu, keďže boli prioritizovani 80 roční starci, tak by si hovorila ináč.

autor
10. máj 2026
@beloved

@beloved Vôbec nie. Fakt sa obávam o seba a rodinu.

moonlight1210
10. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nehrozi ti nic. Pandemia nebude. Nie z tohto.

anonym_d3208d
10. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak zavri do izbietky a z nej ani nevylez,naozaj a ani deti nepustaj do skoly,skolky lebo vsak,co aj tam sa mozu nakazit alebo ty v praci treba dat vypoved,lebo uz vcera bolo neskoro,co ak to uz mas???Co ???
Naozaj prestan citat blbosti,nicomu sa nevyhnes,vakcina ti nepomoze ak mas na to zomriet,tak zomries aj s 10mi vakcinami.

anonym_a30fcb
10. máj 2026
@anonym_d18ef5

Nemám šajnu o čom točíš. Ja len zíram, čo to zas vymýšľajú, len aby ľudí vystrašili…. 🫣 a dúfam, že ľudia sa už nedajú oblbnúť…

@anonym_d18ef5 bohužiaľ určite dajú... len dúfam, že nie väčšina

zuzanka.zuzu
10. máj 2026
@anonym_321d03

@anonym_94889e pandemie ma nezaskočila, lebo bola naplánovaná , ako všetky ďalšie pandemie čo prídu budú naplánované a umelo vyvolané

@anonym_321d03 a ty si určite o nej vedela vopred lebo si bola v organizačnom výbore že? 🙈😂

sisska96
10. máj 2026
@anonym_e1be0b

Lock by mohol byt
Pre mna cas oddychu a pohody🥳

@anonym_e1be0b presne, to sa mi pačilo. Homeoffice v kľude, žiadne zbytočné návštevy

anonym_f0935c
10. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_f0935c Ak by ti zomrel niekto blízky, lebo nestihol vakcínu, keďže boli prioritizovani 80 roční starci, tak by si hovorila ináč.

@anonym_autor moja pekná, všetci čo sme tu, sme zažili K. Aj ja. Nemusíš ma vydierať citovými výlevmi.

klara546
10. máj 2026

Cely cirkus okolo toho je pripravený aby mohli nastolit digitalne euro a digitalnu identitu.

autor
10. máj 2026
@anonym_d3208d

@anonym_autor tak zavri do izbietky a z nej ani nevylez,naozaj a ani deti nepustaj do skoly,skolky lebo vsak,co aj tam sa mozu nakazit alebo ty v praci treba dat vypoved,lebo uz vcera bolo neskoro,co ak to uz mas???Co ???
Naozaj prestan citat blbosti,nicomu sa nevyhnes,vakcina ti nepomoze ak mas na to zomriet,tak zomries aj s 10mi vakcinami.

@anonym_d3208d Bojím sa, že sa nakazil deti v škole od spolužiakov, že nakazila moju mamu v dôchodkovom veku alebo, že to muž chytí v robote a ostanem na hypotéku sama. A aj samozrejme sa bojím toho, že to chytím v open space v našom office. Dúfam, že čím skôr bude vakcinam k dispozícii, aby sme boli zachránení.

oliolijanka
10. máj 2026
@beloved

@beloved Alebo jej niekto plati za to, aby sirila paniku. Len sa jej nedari, lebo naozaj to vyznieva srandovne.

anonym_6410f7
10. máj 2026

@anonym_autor tak ja teda neviem, ale mne gugel povedal, ze hantavirusy sa prenasaju na cloveka predovsetkym trusom a mocom potkanov, a prenos z cloveka na cloveka nie je zaznamenany.
takze pokial sa denne nedotykam potkanich kakancov a prenos z cloveka na cloveka je nezaznamenany tak logicky mi z toho vychadza, ze pandemia ako pri covide nebude. ale ak sa mylim, tak ma niekto opravte.

anonym_94889e
10. máj 2026
@anonym_321d03

@anonym_321d03 vôbec nie je dôležitý pôvod covidu či bol prírodný alebo mu dopomohol človek, to sa možno v budúcnosti dozvieme, ale že nás to pripravilo na nasledujúce epidémie a katastrofy ktoré prídu
konkrétne u nás sme pocítili na vlastnej koži že neostaneme bezradný bez pokynov a pomoci ako iný ľudia, ale perfektne zafungoval náš núdzový systém

anonym_289b67
10. máj 2026
@anonym_c227b7

Som jediná, ktorej to pride ako fake na rozpútanie oduševnenej debaty?

@anonym_c227b7 Total vymyslená téma. Zásoby toaletného papiera to prezradili 😀

oliolijanka
10. máj 2026
@anonym_94889e

@anonym_321d03 vôbec nie je dôležitý pôvod covidu či bol prírodný alebo mu dopomohol človek, to sa možno v budúcnosti dozvieme, ale že nás to pripravilo na nasledujúce epidémie a katastrofy ktoré prídu
konkrétne u nás sme pocítili na vlastnej koži že neostaneme bezradný bez pokynov a pomoci ako iný ľudia, ale perfektne zafungoval náš núdzový systém

@anonym_94889e Ty si sa poucila, ini zomreli a dalsim zomreli rodicia ci surodenci. Hlavne, ze ty si pripravena.

anonym_289b67
10. máj 2026
@anonym_6410f7

@anonym_autor tak ja teda neviem, ale mne gugel povedal, ze hantavirusy sa prenasaju na cloveka predovsetkym trusom a mocom potkanov, a prenos z cloveka na cloveka nie je zaznamenany.
takze pokial sa denne nedotykam potkanich kakancov a prenos z cloveka na cloveka je nezaznamenany tak logicky mi z toho vychadza, ze pandemia ako pri covide nebude. ale ak sa mylim, tak ma niekto opravte.

@anonym_6410f7 Áno, to je prvotný prenos. Z človeka na človeka sa to ale prenáša normálne a jednoducho. A ľudia to už schytali. Plus veľmi dlhá inkubačná doba

anonym_f0935c
10. máj 2026

Prečítala som niekoľko článkov o tomto víruse. Nie je to žiadna novinka, vyskytuje sa hlavne v južnej Amerike. Vo všetkých článkoch sa píše, že neexistuje liečba, ani vakcína a diagnostikuje sa zdĺhavo, väčšinou odberom krvi. Som teda zvedavá, čo bude o týždeň, dva, tri,.....

https://www.apollohospitals.com/sk/diseases-and...

anonym_ef5d21
10. máj 2026
@anonym_44f062

Virusu sa nebojim, ale nakolko si este pamatam, ako to bolo za covidu, plus nas bude cakat za 2 mesiace velke zdrazovanie jedla (velke sucho, nulova uroda, farmari krachuju, neni ropa, nebudu hnojiva), plus dalsie ine faktory.

Takze skratka a dobre, mam normlanu spajzu, komoru, kde mam bezne veci, co pouzivame, plus mam dalsiu pohotovostnu spajzu, kde mam naskladnene potraviny a ine veci, co dlhsie vydrzia. Mne je jedno, kto si co mysli, vacsina mojich kolegov, a priatelov, co sme si to pocas covidu, nadcasov a co ja viem odsrali a jedine spajza nas zachranila, tak mame veci nachystane, na prezitie.
Taktiez mam aj vody nakupene, kupila som si aj odsavac vzduchu na potraviny a mam tam aj muku a cestoviny,ususene ovocie, naskladnene, vydrzi to roky, tak mozem iba rotovat.

Ale ako hovorim, u nas nas v lete caka kriza, od februara nezaprsalo a situacia nevyzera ruzovo. A jedlo pojde velmi vela hore.

@anonym_44f062 čokoládových bôbov je nadbytok a nemajú odbyt.Ale čokoláda nezlacnie,to je isté.

anonym_ef5d21
10. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak u nás zomreli dvaja 80roční v rodine a verím,že zdravotný stav im zhoršilo očkovanie

anonym_c01227
10. máj 2026

Zásoby nemám, očkovať nechystám ale bojím....lebo keď tým hore prdne v bedni nenarobime zas nič,budeme zas jak také ovce ktoré budú vydierať zákazmi, príkazmi, očkovaním, rúškami.
Dnes bolo krásne,nechcelo sa mi ísť na prechádzku bola som unavená ale som si povedala len choď lebo o týždeň sa ti chcieť bude ale nebudeš môcť ísť..v tejto skurvenej dobe nevieme čo bude zajtra

iwesska
10. máj 2026

Ano,syn sa ma uz pytal,ci budu mat online vyucovanie😄 Sme pobaleni a hned ako to vypukne letime na Mars 🧳🚀

anonym_e1be0b
10. máj 2026

A nieje to len z hlodavcov a ludia medzi sebou to nešíria?

anonym_ef5d21
10. máj 2026

hanta vírus nie je žiadna novinka,bol tu dávno pred covidom

iwesska
10. máj 2026
@anonym_6410f7

@anonym_6410f7 Prenos z cloveka na cloveka sa stal na tej lodi a prenasa sa bezprostrednym kontaktom,teda dotykom s nakazenym - potvrdene virologom.Takze ak sa ludia nebudu po sebe capat,tak mozu kludne spavat.

anonym_94889e
10. máj 2026
@iwesska

Ano,syn sa ma uz pytal,ci budu mat online vyucovanie😄 Sme pobaleni a hned ako to vypukne letime na Mars 🧳🚀

@iwesska Na Marse chýbajú základné podmienky pre život. Najväčším zabijakom je kozmické žiarenie, ktoré kvôli tenkej atmosfére dopadá priamo na povrch a nekompromisne ničí genetický kód v každej jednej bunke ľudského tela.

anonym_f0935c
10. máj 2026

Loď vyplávala z Argentíny pred mesiacom. Inkubačná doba je 6-8 týždňov. Na lodi už traja ľudia zomreli. Vraj. V Španielsku čakajú pasažierov v oblekoch a respirátoroch. A čo ľudia v Argentíne? v Európe strašia pandémiou, zatiaľ čo v Argentíne sú všetci v pohode. Žije tam švagriná a o žiadnom hantavíruse a preplnených nemocniciach, či izoláciách nevie.