3 týždne krvácam

romculkaa
4. mar 2024

Čaute kakauko 🙂
Obraciam sa na Vás s otázkou..
situácia je taká, že už 11 mesiacov sa snažíme s priateľom o bábatko, ale nedarí sa nám.
Okrem toho, že posledného cca pol roka sa mi dovtedy pravidelná menštruácia zmenila na síce pravidelnú ale ob mesiac, čiže každé dva mesiace (jún, august, oktober, december, február).. ale to by som ešte nepovažovala za taký problém nakoľko lekárka povedala, že mám všetko v poriadku keď som tam bola.
Ale.. teraz vo februári som dostala hneď prvého, trvala týždeň, všetko v norme. A tu nastáva problém..
po tyždni od konca menštruácie som začala krvácať znova a krvacam už tretí týždeň. Volala som lekárke ešte ninulý týždeň, ale objednala ma až na 20.03. Nakolko teraz má dovolenku a tak.
Chcem sa spýtať, čo by podla Vás mohlo byť zle, či ste sa niektorá s niečim podobným stretla.. a či mám čakať do 20teho alebo to riešiť nejako urgentne.
Za všetky odpovede ďakujem vopred 🙂

kaktusik007
4. mar 2024

@romculkaa ak krvacas viac, urcite to ries urgentne... Ja som na 14ty den vyhladala pohotovost, a hemoglobin uz len tak tak - mala som co robit aby som ukecala lekara aby ma kvoli tomu nehospitalizoval.

nie je to sranda. Ale teda ide aj o to, ako silno krvacas - v kazdom pripade, 3 tyzdne je velmi dlha doba a ja by som uz urcite sla na pohotovost.

luccija
4. mar 2024

@romculkaa keď normálne krvácas to by som neodkladala to je už veľmi dlhá doba.Isla by som aj k zastupujúcej lekarke

kvetka404
4. mar 2024

Ahoj, ja som teraz mala taký mesiac a pol. Od skončenia MS prešli dva dni, začala som slabo krvácať čerstvú krv, každý deň, potom to prešlo na dva dni, zas MS a zas až do ovulácie. Nebolo toho fakt veľa, niekedy len po wc, niekedy na dve tri intimky, ale stále jasná krv. Doktor mi dal progesterón na 10 dní a odvtedy mám pokoj. Dala si si spraviť hormonálny profil?

svetlonos
4. mar 2024

@romculkaa
rqdsej choď k dr. U mna to bol potrat, zial. S 4 dnovymi prestavkami som takto krvacala 3 tyzdne. , svetlu cernenu krv. Bez akyckolvek bolesti, co mi bolo ozaj divne. Ked uz som potom krvacala ozaj veľmi moc, isla som večer na pohotovost. Dr potvrdila vysoku stielku, koli silnemu krvacaniu nic nevidela. Test z mocu bol uz negativny a dala mi dupaston na 10 dní. Povedala mi, ze i ked plod nevidela a test je negativny, ide podla tej vydokej stielky o potrat v skorom štádiu. Po dupadtone som krvacala este viac a asi este dalsie 3 tyzdne. Potom uz boli vsetko ok a o 2 mesiace som otehotnela znova.

romculkaa
autor
4. mar 2024

@kvetka404 najskor vraj pozrieme ako to “tam” vyzera a ak bude všetko ok, potom vyšetrí hormony.
Ale tie sa dajú vraj vyšetriť len cez MS. A kedže v podstate by som ju mala dostať zajtra, tak vlastne ani neviem ako to teraz bude s cyklom.

romculkaa
autor
4. mar 2024

@kaktusik007 nekrvacam vela. Praveže tak, že viem s intimkou fungovať, ale denne čerstvá krv.
Nie je to silné, skor ma znepokojuje tá dĺžká toho krvácania.

romculkaa
autor
4. mar 2024

@svetlonos no ja za tie tri tyždne som ešte ani nemala tú “prestávku” al nerátam to, že som doobeda mala čistú vložku 🤷🏼‍♀️ bolesti tiež nemám žiadne.
Ak by šlo o potrat, vie to lekárka zistiť aj nejako spätne?

lb1984
5. mar 2024

@romculkaa ja som tak mala pred rokom ma pomaly vykotilo ale ja som mala tak ze mi skončili do 6 dní boli spať a trvalo to 9 dní. Nezistili absolútne nič ze hormóny to mozu niekedy sposobit.

svetlonos
5. mar 2024

@romculkaa
mozno z krvi, len krvny test je drahsi, preto robia prvy z moču. Ja som sa vycistila tym dupastonom. Uvidis, co tipovie dr. Mna vylakalo hlavne, ze ma
pri tak silnom krva a nic neboli.

kiki68
5. mar 2024

Ja by som isla do nemocky ak je to cerstva krv jasno cervena. Moj gyn vzdy hovori, ked je to iba tmave a slabe sa da pockat na vysetrenie, ked je to jasne cervene, tak riesit ihned ako to neprestava.

romculkaa
autor
5. mar 2024

@kiki68 no a čo by povedal tvoj dr keď je to sice červene ale slabe 😅🤷🏼‍♀️

romculkaa
autor
5. mar 2024

No dievčatá volala som teraz so zastupujucou doktorkou, že keďže zo stale neprestava, či to riešiť alebo čakať a tá ma zrušila hneď, že jak ona má vedieť, či to treba riešiť urgentne keď ma v živote nevidela 🤷🏼‍♀️

bluka2
5. mar 2024

Ja by som sa nenechala odbit, ale mozes skusit aj nejake caje/bylinky medzicasom . napriklad rebricek, mozno pomoze. A zelezo