Ako povedať mužovi, že som v prechode?
Píšem anonymné lebo je mi to nepríjemné. Tento rok som ešte nemala ms. Bola som na gynekológii. Som v prechode. Príliš skoro, o 10rokov skorej ako ženy v mojom okolí. Začala som priberať. Mám aj iné zdravotné problémy.
Ako to povedať môjmu mužovi?
Koľko máš vlastne rokov?
Mne príde fakt cudne že tvoj vlastný manžel nepozná tvoj zdravotný stav ? Ved čo je na tom mu to povedať? Potom by možno aj pochopil že čo sa okolo teba deje 🤷♀️ Nieje to sused že mu budem zatajovať svoje choroby 🤷♀️
@bluka2 40 ale ms mi hafrovalo už tri roky dozadu. Mala som užívať hak ale to som nechcela a iné lieky boli buď nedostupné alebo neúčinné. Gynekológ mi navrhol na tie
návali hormnalne lieky ale mne ani hak nerobilo dobre, tak som odmietla, tie na prírodnej báze sú nanič.
Ako že ako? "Drahý pamätáš sa, keď sa ti minule nechcel postaviť? Tak sa už nabudúce nemusí ani namáhať"
Žarty bokom, narážky na postavu sú nepríjemné v každom veku, to by si mohol odpustiť. Zvyšok jednoducho musí akceptovať, každú to čaká. Máte deti, to je hlavné. Ak sa cítiš zle kvôli hormónom tak určite existuje medikamentózna liečba
Tie hormonalne na prechod maju ine zlozenie ako ATK.Za vyskusanie nic nedas
Neboj, prechod prejde a bude ti zase fajn. Mas 2 deti - co viac si priat? Muzovi povedz nech sa vprace do koze - ma uz tiez svoj vek, aby sa vedel spravat a ides dalej. Skus situaciu ukludnit - pokial sa neda zmenit - co sa neda, tak to skus vidiet v co najlepsom svetle. Trapenim sa a vycitkami sa aj tak nic nezmeni.
A muz je pan dokonaly? Hodny robit striptera ci modela?
Hlava mi nebere ako toto moze povedat.
Tak mu odpovedz ano viem ze som pribrala je to z lieku a z prechodu.
Nechapem.. Tvoj muz je pre Teba blizka osoba, alebo niekto cudzi? Pretoze ak je blizkou osobou, tak nechapem s cim je problem a preco je problem mu to povedat. Keby bol cudzi, tak pochopim, s tym by som mala problem.
Normalne si predsa sadnete a povies mu to.
Schudnúť sa dá aj úplne bez cvičenia,mam to vyskúšané na sebe,takže určite sa neopúšťaj,jedla som samé zdravé veci a často a veľa,proste som úplne na čas vysadila vysmazane jedlá, mastné,tučné veci,najčastejšie to bolo nejaké mäso so šalátom ci zeleninou,pečivo a ryža zemiaky vypustila,cukor nula,sladené nápoje nula.Tak skus takouto cestou na to ísť.Drzim palce!
A tvoj muz ako vyzera? Ma tehlicky, je bezchybny sexos na roztrhanie? Ved aj ty mu vytkni, ze ma pupok, ze ma male svaly, atd....nech sa zamysli
Ja nechapem, preco sa okolo menopauzy robi take tajomno, ze je to akoze nieco co treba tajit a povazovane za mega milnik v zivote zeny.
Ja mam nieco po 40 a tiez som v prechode a vzdy ked som to niekomu povedala, sucitne na mna pozrel a pivedal ich to je mi luto. OMG skoro som odpadla. Jak keby som mala rakovinu.
Ved to caka KAZDU z nas, muzi maju andropauzu ci jak sa to vola, cize preco sa z toho robi taka veda?
Ja nepocitujem ziadne zmeny v zivote, mam teda navaly s tym som sa naucila zit, aj celulitida sa mi zhorsila, ale inak to proste NERIESIM.
mam 40 a uz pred dvoma rokmi mi potvrdili vcasny prechod. Manzel o tom vie, mala som zdravotne problemy, bud som chodila na vyvolavacky, potom zas aby sa mi zastavilo krvacanie, priberanie, navaly tepla.... to sa neda nevsimnut. Sam sa zaujimal ako mi je, povedala som mu narovinu ako som na tom.
Necitala som všetky komentáre tak neviem, či to tu už niekto poradil ale ja mam síce slabú astmu no pomáha mi Ventolin, Prednison by som nebrala ani keby neviem čo bolo tam sú aj dlhodobé vedľajšie účinky a telo sa po tomto lieku dlho spamätáva, a na prechod by som poradila kontaktovat dietologicku, ktorá sa venuje práve stravovaniu v súvislosti so zdravím a hormonálnom rovnováhou 😊 samozrejme a žiaľ ale menzes to nevráti no strava je základom a moze ti to celkovo veľmi pomôcť 😊
No hlavne by som sa snažila vysadiť ten Prednison, je to hnusný liek a má veľmi vážne vedľajšie účinky. Priberá sa z neho a má vplyv aj na psychiku. Skús nejakú inú liečbu, ak sa dá. Manželovi to skús nejak vysvetliť. Možno by som skúsila aj brušné tance alebo ženské kruhy, to by ti mohlo pomôcť.
Tvoj muž si nevšimol že nemáš menzes? No ak nerobí v zahraničí že je doma len pár dní v mesiaci potom mu to asi ani hovoriť nemusis.. veľmi zvláštny vzťah potom totiž máte..
Myslim si, ze take veci sa normalne v manzelstve hovoria. Predsa to vela vysvetluje ohladom zdravotneho stavu a ked je normalny manzel, tak to pochopi a prijme a prestane mat hlupe reci.
Co to mate za vzťah, keď sa mu bojíš povedať ze si v prechode 🤔
Choď do posilky ,fitka a postava bude ako lusk 😉.. to že si v prechode je čo za problém ? ...stále pre neho ostaneš úžasnou ženou ako doteraz 😉❤️
Koľko máte prosím Vás rokov? Ďakujem
Manželovi to povedz normálne narovinu, ked budeš cítiť, že ste naladení na jednu vlnu - aj keď máte strwsy a problémy, je treba si zaužívať nejaký čas len pre vás dvoch. Prechod nie je koniec sveta, nsopak, začnite si užívať jeden druhého. Sama dom z hormónov hrozne pribrala a stále ešte nie som na svojej váhe, ale snažím sa. Vykašli sa na skupinové cvičenia, Ty potrebuješ osobný prístup trénera a jedálniček. A chôdzu. Ako alergik astmatik viem, že najlepším spôsobom ako zle stav pľúc je práve šport. Začiatok je vždy ťažký, nenechaj sa odradiť - pohyb je zároveň skvelé antidepresivum a pomáha aj s hormonmi.
Podla mna je to tymi liekmi..nie si este v prechode..najdi si poriadneho dr, nech ta lieci..menzes sa obnovi..a muz..no tazko sa mi to pise, ale ak si rok nevsimol, ze nemas menzes tak ani neverim, ze ma o teba zaujem vobec, a nie to este ze dieta s tebou planuje..to mi je nejake divne cele..daj sa do poriadku fyzicky a psychicky, a aj manzelstvo, ak sa da..sorry za uprimnost
Po dlhom covide sa chodi do kupelov. To by Vam pomohlo aj na astmu. Naucili by Vas spravne dychat, primerane cvicit. Date sa dokopy fyzicky, psychicky si oddychnete a vratite sa domov s novou energiou do zivota. Prechod nie je koniec zivota 🙂
Ja ozaj nechápem ako môžu fungovať vzťahy kde si manželia nehovoria všetko... Ja by som to nevedela... Veď o tom to je, že partner je mi z pomedzi všetkých ľudí ten najbližší najlepší priateľ.. komu inému sa zdôveriť? Kto iný by ma mal viac pochopiť?
Človek si pred oltárom sľúbi v dobrom aj v zlom, v zdraví aj chorobe... A keď príde problém tak ideme to tajiť? Veď iba to pekne si budeme hovoriť? To nie je normálne...
Ak ťa miluje tak so všetkým všudy... Ak má narážky na postavu (hej toto by si u mňa môj nedovolil) tak možno to myslí že ho menej priťahuješ a tak ale je teda úprimný, no hneď by som mu povedala láska som v prechode mám taký a taký problém..... Veď ťa miluje a prijme ťa nie? O čom je láska? Úprimnosť, dôvera, otvorenosť, vernosť, pravda.... Prečo na to toľko ľudí zabúda a prestavame veriť že láska je... Klamstvá nedôvera atď, dá sa v tom žiť? Ja by som to veru nevedela..
Aj ja mám včasný prechod....od 39....teraz mám skoro 47....nemám návaly ani potenie. Vlastne sa cítim fajn. Pribrala som sice , ale nič dramatické. Jediné čo mužovi vadí, je absolútna nechuť na sex. Ak sa rozvedieme, bude to kvôli tomu. Vraj sa mám ísť dať liečiť 🥴 keď mi dala hormonálne lieky, bolo mi strašne zle a nastúpili všetky sprievodné javy prechodu...😔
Ahoj, mrzí ma že máš zdravotné problémy a to až také, že musíš užívať prednison. Moja mama ho užívala a dosť z neho pribrala. Na druhej strane aj vďaka nemu je teraz medzi nami. Zdravie je dôležitejšie ako postava a to že žiješ a mozes byť tu, so svojimi deťmi. Máš toho aj dosť, práca, záhrada, domácnosť, deti. Obdivujem ťa,že to zvládaš a ešte aj chodíš do prace na bycikli. Pokiaľ ide o to, že či to povedať manželovi, myslím si m, že áno. Nie je to hanba, skôr varovanie, že niečo s tebou nie je v poriadku a nie je to sranda. Aby si on, aj deti uvedomili, že nie si nesmrteľná a začali si ťa vážiť a pomáhať ti. Buď úprimná, povedz mu to tak,ako to cítiš, že aj teba to prekvapilo, zaskočilo a nie je to pre teba ľahké. Že budeš teraz potrebovať jeho podporu, aby si tým prešla a hlavne čo sa zdravia týka, aby si sa uzdravila. Už ste toho spolu určite veľa prežili a myslím že zvládnete aj toto. A pokiaľ hľadáš odpoveď ako zvládnuť menopauza, tak som akurát čítala Návod na prežitie pre ženu od Bukovského a tam sa tomu podrobne venuje skus pozrieť v knižnici, mali by ju mať. Tak hlavu hore na Toho, kto má v rukach tvoj život a zdravie ,bude lepšie uvidíš😉.

Normálne...počúvaj drahý, som už v prechode... 🤷♀️