V období PMS fakt trpím psychicky. Silná úzkosť, hnev, depresia, samovražedné myšlienky. Často nie som schopná vôbec fungovať. Dočítala som sa, že to už ani nie je PMS ale "premenštruačná dysforická porucha". Chcem to riešiť lebo to sa nedá vydržať. Ale s kým? Gynekológ, či psychológ, či psychiater? Máte skúsenosť?
Meditujem aj celkovo sa snažím na sebe pracovať. Niekedy to zvládnem aj počas tohto obdobia, ale väčšinou ma to úplne prevalcuje ako keby som vtedy nemala žiadnu kontrolu. Tabletky neviem aké, pred rokmi som brala aj HAK, ako ochranu pred otehotnením, ale to som mala z toho PMS stále každý deň :D Možno mi len nesadli tie konkrétne, neviem, ale tie som presne z tohto dôvodu vysadila.
Aj ja odporucam nejakym sposobom zastavit ms. skusala som predtym vsetko mozno a jednoducho tie hormony boli silnejsie, meditaciou alebo zmeniu stravy nad tym nevyhras. Dobra gynekologicka by s tym snad vedela pomoct. Ja Este aj teraz pocas brania tabletiek obcas dostanem ms a to je neskutocne ako rychlo menim nalady a stracam bad sebou kontrolu. Ale na 99% mi tabletky zaberaju. Tiez som si myslela, ze Len na sebe musim pracovat, aj meditujem pravidelne, a ano, pomaha to, ale iba do istej miery. To je jednoducho biologicka zalezitost,nie psychologicka a treba ju tak aj riesit. Trvalo mi roky kym som to pochopila.
Mozno zacat brat tabletky a vyradit cyklus? Ze pojdes bez pauzy. Alebo zacat nejake meditacie a pod. Pracovat s tym