icon

Ako sa rieši nízky testosterón u muža?

nemko
9. feb 2011

zienky zlate , prosim vas mate skusenost s tym, ze mali vase polovicky nizky testosteron? Ako sa to lieci alebo je vobec sanca na zlepsenie?

zabka888
14. sep 2012

@zuz123 jaaaj no tak to neni dobré ked mu to robilo zle na žalúdok 😒 a z čoho a čoho zápal má v sebe? ako dlho sa už snažíte?

zuz123
15. sep 2012

@zabka888 nevieme sa dopatrat z coho ma zapal len z krvi je jasne ze ma zapal. Snazime sa 3 roky od vtedy nam pri kazdom vysetreni nieco zistia uz sa aj bojime ist k lekarom 🙂

zabka888
15. sep 2012

@zuz123 fúha no tak to verím 😒 my sme ete len na začiatku a už teraz sa bojím ☹

martinaema
20. sep 2012

@zabka888 a vy ste už mali spg? mm má len znížený testosterón? na testosterón si kúpte radšej kotvičník /čaj/,tzv. tribulus terrestris, dostať ho aj ako tabl., ale treba pozerať s vyšším obsahom /600 mg/ Myslím že si písala aj o zvýšnom prolaktíne, niekde som čítala, že pri tom sa maca nemá.

zabka888
21. sep 2012

@martinaema nie neboli sme ešte na spg.. moj má znížený testosteron a zvýšený prolaktín, ja som zas čítalal že ked je jedno nízke tak druhé je vysoké.. tak potom asi vačšina má pri nízkom testosterone zvýšený prolaktín.. Už som kúpila tabletky z kotvičníka a čaj 😉 tak nech sa pekne dopuje. Tak teraz neviem čo s tou Macou lebo ju mám už doma či mu ju dávať či nie 😒 a čítala si to že u muža ktorý má vysoký prolaktín sa to nemá užívať?? A náhodou už nevieš kde si to čítala??

martinaema
22. sep 2012

@zabka888 neviem to teraz nájsť ale skúsim

martinaema
22. sep 2012

myslím, ž to bolo v nejakej diskusii
@zabka888

zabka888
23. sep 2012

@martinaema dakujem, bola by som ti vdačná 🙂

jenda82
1. okt 2012

@martinaema Ahoj, jen bych uvedla vlastni postreh. Meli jsme dg. oligoasteno....jen 2 mil/ml. Nakoupila jsem snad vechny dostupne preparaty, ktere maji popdporit spermiogenezi vcetne kotvicniku a macy. Po trimesicni kure dg azoospermie. Takze si rikam, jestli i substituce prirodniho testosteronu nemuze zafungovat jako injekce.

martinaema
1. okt 2012

@jenda82 kotvičník sa má užívať 1 mesiac, potom 4-6 týždňov pauza, práve aby sa nepotlačila tvorba vlastného tst 😉

jenda82
6. okt 2012

@martinaema Tak to teda děkuji moc za informaci. Toto slyším poprvé a to jsem přečetla spoustu informací včetně příbalových letáků. Tak kéž by to byla pravda a tvorba spermií se obnovila. Co bychom dali alespoň za pár kousků.

martinaema
7. okt 2012

@jenda82 no záleží, či máš čaj, alebo tablety, čaj by nemal vadiť, ale pri tabletách by mala byť tá pauza

jenda82
9. okt 2012

@martinaema měli jsme tablety a ještě ke všemu dvojnásobnou dávku - 1000 mg denně. Ještě jsem se na to ptala a bylo mi řečeno, že je to přírodní preparát a nějaké předávkování nehrozí. Ptala jsem se na to i lékaře a řekl mi totéž. Ale začínám zjišťovat, že ani doktoři nemají přehled o všem.

lianka2
10. okt 2012

@martinaema
@jenda82 ahojte. a neviete po akej dlhej dobe ten kotvičník zaberie? teda my nemáme problém so spermiami, ale so žiadnou chuťou ☹

lianka2
10. okt 2012

@zabka888 ahoj. Prosím ťa zaberá Vám ten Kotvicnik? Môj mm má tiez asi nízky testosteron, nakoľko vôbec nema chut na sex, tak by má zaujimalo, či to pomáha aj v tejto oblasti. Či vidíš nejaku zmenu. Diky

zabka888
10. okt 2012

@lianka2 ahoj, no moj nejakú tú extra nízku chuť na sex nemal aj ked občas ho to ani nenapadlo, ale myslím že je to lepšie 😉 aj ked berie to len 3 týždne a to si myslím že je skoro ešte aby boli celkom viditeľné výsledky 😒 myslím si že neuškodí ked mu ho nasadíš 😅 len nezabudni, že mesiac sa má užívať a mesiac pauza 🙂 a tvojmu tiež na vyšetrení prišli na nízky testosteron?

labakam
10. okt 2012

@nemko skus vygooglit dake rady,ale to kupis normalne z netu testosteronove vitaminy

lianka2
10. okt 2012

@zabka888 ale kdeze. To keby som ho aspon k doktorovi dostala, vedela by som čo mu je. On je totiž strašne unaveny, hoci by spal aj dva dni vkuse, tak na treti den by padal od únavy, je vacsinou bez nálady a chut na sex žiadna, ale úplne žiadna. A tu som sa docitala, že by to mohol byt aj nízky testosteron, tak to chcem vyskúšať. Ved hádam mu to nemôže uskodit. Vy beriete tabletky či caj?

lianka2
10. okt 2012

@zabka888 aha, teraz čítam že si kúpila tablety a caj.

figurka1985
10. okt 2012

dievcata, zabludila som na tuto temu, a je mi normalne zle z nasich lekarov! Som uplne zdesena! idu liecit nizky testosteron s nejakymi injekciami, ktore potlacaju tvorbu spermii? ! To kde sme? Ved ziaden chlap nepojde na spg, pokial nechce mat dieta... tak je asi logicke, ze vsetci, ktori sa liecia sa neliecia len tak zo srandy, ale aby zvysili pocet a kvalitu spermii.
Je mi nanic z farmaceutickych firiem, z lekarov, ktori o tom vedia, a s kludnym svedomim naordinuju liecbu Nebidom.

Este ze existuje Modry konik kde si vieme navzajom poradit.... 😉
Drzim vam palce, aby sa testosteron vasich muzikov upravil! 🙂

zabka888
10. okt 2012

@lianka2 tak to kludne može mať čo ten moj - on to má potvrdené od endokrinologa čiže vysoký prolaktín, tým pádom aj nízky testosteron 😖 byť tebou vyšlem ho na endokrinologiu na vyšetrenie, krv, lebo to neni sranda (a už vobec nie ak sa snažíte náhodou o bábo) 😖 ano, moj teraz užíva tabletky, potom mu dám pauzu (má isť na kontrolu k endokrinologovi) a potom mu dám len čaj piť resp. uvidím podla výsledkov ak mu lekár nenasadí liečbu sám..

zabka888
10. okt 2012

@figurka1985 no veru je to bohužial tak!!! 😖 všetko je o peniazoch 😠
dakujeme, snád sa to naším mužom dá doporiadku, lebo by sme to potrebovali 😅

lianka2
10. okt 2012

@zabka888 ahoj. No my babo mame, má 7 mesiacov, ale sa to normálne hanbim napísať, od pôrodu sme spolu spali 5x. Predtým mal chut na sex normálnu, no mesiac pred pôrodom ho povysili, stresy v robote a tak, no a chut na sex sa stratila. Tak musím toto vyskúšať , lebo k dr. On odmieta ísť a ešte s takým problémom. Ja mu hovorím, že uz len ta jeho únava nie je normálna, že určite má nieco so štitnou zľazou alebo nieco vážnejšie. No on nema kedy chodit k doktorovi a uz vôbec nie chut. Teda chut nema pomaly na nic fakt. Dnes som videla v lekárni ten Kotvicnik, 600mg za 17€ 120 tabletiek. Tam písalo že tuším tri tablety denne, má okolo 85 kg, tak by to malo byt tak akurát, čo povieš?

zabka888
10. okt 2012

@lianka2 ahaa, tak to máte ten lepší prípad, ked už máte bábo 😉 my sme zatial len v štádiu snaženia sa, v auguste sme začali a v septembri mu to zistili (chvalabohu celkom zavčasu), neviem si predstaviť, že by sme sa snažili napr.rok a až potom by na to prišli 😖 moj ale nemal v podstate žiadne príznaky, možno bol trochu podráždený, ale nebol ani nejako extra unavený ani nič také.. Ale na vyšetrení sme boli a bol po 3 nočných a ešte mal den pred tým aj stres, tak tomu mohlo dosť skresliť výsledky, preto to lekár ani neriešil ešte ale povedal že mám prísť o 2 mesiace na kontrolu a potom sa to bude podla výsledkov riešiť.. Preto som mu ja kúpila tie tabletky, uškodiť by mu to nemalo.. No ja mám drahšie za 40 €, je tam 60 tbl, 500mg extraktu z kotvičníka a užíva 2 tbl denne. Moj má tých 93 kg, myslím že tvojmu by stačilo aj 2 tbl denne 🙂

jenda82
10. okt 2012

@lianka2 tak u nas nezafungoval kotvicnik ani po teto strance. A to manzel k tomu uzival i macu, L-arginin a dalsi....vsechno udajne prirodni afrodisiaka.....ale vysledek 0 bodu.

jenda82
10. okt 2012

Jeste bych na vas mela otazku, co ve vasem pripade znamena nizky testosteron. Doktor nam rekl, ze by melo byt alespon 12 (nejakych jednotek) a manzel ma 9. Vsechny ostatni hormony jsou v norme. Zajimalo by me, jestli je to hodne malo, nebo jen trochu snizene....???

lianka2
10. okt 2012

@zabka888 ďakujem, vyskúšam to...

lianka2
10. okt 2012

@jenda82 akože nezaucinkoval? Myslíš čo sa týka chuti na sex?

lianka2
10. okt 2012

@zabka888 no síce uz babo mame, vtedy bol ešte mm v poriadku🙂 takto by sme sa k nemu nedopracovali ani za sto rokov. Ale tiez to nie je bohvieco, žiť vedľa seba len ako rodičia...

jenda82
10. okt 2012

@lianka2 tak, tak...taky u nas panuje jina frekvence, nez bych si predstavovala. Ale okolnosti jsou u nas podobne, jako u vas....stres v praci, unava, podrazdenost ☹