icon

Ako sa u vás prejavuje perimenopauza?

15. feb 2026

Ahojte! V poslednej dobe sa toto slovo skloňuje dosť často. Týka sa to aj mňa. Zienky, ako sa to u vás prejavuje?
U mňa endometrioza, návaly, smútok, výčitky z ničoho.
Ešte som aj psychiatricky pacient. Ako sa to da zmierniť?

Strana
z2
anonym_0b3fb5
15. feb 2026

len prezit? neviem.. dobre jest, cvicit, prechadzky, spanok...

stellarstar
15. feb 2026

@anonym_autor ui mám skoro všetky príznaky návaly tepla cez deň, v noci len sem tam, problém so spánkom, zhoršilo sa trávenie a vyprázdňovanie, vlasy začali padať a nechty lámať, ms teraz chodí každých ca 40 d keďže užívam inositol inak bez toho každé 2 - 3 m, zvýšená vlhkosť, výkyvy nálady, zadržiavanie vody, brain fog, zábudlivosť, neschopná sa koncentrovať, únava, teraz pribudla bolesť podbruška budem riešiť, bolesti kĺbov a svalov,bolesti hlavy, bùšenie srdca a pribrala som ca 15 kg. Ale začiatkom roka som začala s chudnutím a 7 kg je už dole

stellarstar
15. feb 2026

Môžeš skúsiť doplnky len nie každej sadne a alebo pomôže. Máme tu aj skupinu menopauza tam si radíme navzájom

anonym_2ac209
15. feb 2026

Katastrofa, mam 52, menzes pravidelne kazdych 21 dni, prvy den sa nepohnem z domu, krvi ako na zabijacke, bolesti o nieco mensie ako poslednyxh 6 rokov, ale bez tabletiek to nezvladnem. V noci sa tak 3- 4 x prezliekam, mokra ako mys, na hlave par vlasov. Nespavost a psychika o nicom, nervozna, vsetko a vsetci mi idu na nervy...

salsa26
15. feb 2026

Ahoj, ja mávam návaly tepla hlavne v noci, ale nie každú noc. Búšenie srdca. Únava.. Poruchy, spánku. Nepribrala som, ale chodím 3x do týždňa plávať, 1x fitko. MS 1x ze 3 mesiace. Mám 46r. Bola som na gynde a dala som si urobiť hormonálny profil....

autor
15. feb 2026
@anonym_0b3fb5

len prezit? neviem.. dobre jest, cvicit, prechadzky, spanok...

@anonym_0b3fb5 to všetko mam a vylúčila som aj cukor. Ale také že zrazu neznášam chodiť do kina, proste veci, ktoré som mala rada kedysi, tak ma otravujú

anonym_0b3fb5
15. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_0b3fb5 to všetko mam a vylúčila som aj cukor. Ale také že zrazu neznášam chodiť do kina, proste veci, ktoré som mala rada kedysi, tak ma otravujú

@anonym_autor na toto asi okrem hormonalnej terapie nic neexistuje :(

anonym_7e4fbc
15. feb 2026

Prirastok na vahe a zacina haprovat cyklus, plus suchost a s tym spojena znizena chut na sex

anonym_2758dd
15. feb 2026

Skuste sarapis soja a magnezium, mm povedal ze ako ho beriem som super mila 😁

anonym_e574a2
15. feb 2026

U mna strasne vykyvy nalad, niekedy az depky ma chytaju,nervy, spanok zatial v pohode, navaly nemam. Velmi caste bolesti hlavy, klbov, to ma zabija.Cvicim a potom jem tabletky proti bolesti. Aj prsia ma zvyknu boliet. Menzes mam, obcas pride po 30 dnoch, obcas po 17 dnoch, mala som aj po 5 tich dnoch. Takze bez vloziek ani na krok. Mam 52 rokov. Neviem co bude ked budem bez menzesu, ale zatial to tak nevyzera. Ja budem mozno aj do 60tky menstruovat.🤣

anonym_e574a2
15. feb 2026
@anonym_e574a2

U mna strasne vykyvy nalad, niekedy az depky ma chytaju,nervy, spanok zatial v pohode, navaly nemam. Velmi caste bolesti hlavy, klbov, to ma zabija.Cvicim a potom jem tabletky proti bolesti. Aj prsia ma zvyknu boliet. Menzes mam, obcas pride po 30 dnoch, obcas po 17 dnoch, mala som aj po 5 tich dnoch. Takze bez vloziek ani na krok. Mam 52 rokov. Neviem co bude ked budem bez menzesu, ale zatial to tak nevyzera. Ja budem mozno aj do 60tky menstruovat.🤣

@anonym_e574a2 este som zabudla na zabudlivost, nedokazem si poriadne nic zapamatat, nechut k uceniu niecoho noveho. V podstate sa mentalne citim na dochodkynu. Strasne nieco.

alenamihal
15. feb 2026

Nocne navaly mi presli,libido uplne na nule , bolesti klbov a svalov,posledny rok citlivost zubov a no a teraz bojujem zo zaludkom brrrr ...ovulacia je najhorsia ako som mala ,bolesti aj tyzden v podbrusku ,musim vzdy prikladat teplo a tlaky neskutocne biju do panvy...no masaker...cyklus pravidelny 28.dni ale 2-3dni max a slabe krvacanie..uvidim co dalej ..

anonym_61f6ba
15. feb 2026

ja nervy.. vkuse... vsetko ma otravuje, nechut na sex ale ze uplne zabitá, budím sa kazdú noc o 2, menzes chodil ako hodinky, teraz bud meská aj celý mesiac alebo príde po 2 tyzdnoch, bolesti klbov zatial iba bedrové 😀 a ked idem na dlhú prechádzku a ptom si nedajboze sadnem na gauč, ked vstanem chodím ako robot... ale tie nervy na vsetko strasne... mením sa na monstrum vrcím po vsetkých doma aj v práci... vzdy som bola veselá, milá teraz len somrem ako stará tetka

anonym_f07102
15. feb 2026

Jaj mám takú mozgovú hmlu.Už rozmýšlam že asi to neni celkom okej.Nič nové si nezapamätám.Aj slová zabúdam.Neviem sa vyjadrovať.Ludmi s ktorymi rozpravam 1x nezapamätám si ich.Zabudnem na nich ,mená zapamätať to nehrozí.Je to hrozné.Je mi ztoho do plaču.Mala by som isť k dr.

stellarstar
15. feb 2026
@anonym_f07102

Jaj mám takú mozgovú hmlu.Už rozmýšlam že asi to neni celkom okej.Nič nové si nezapamätám.Aj slová zabúdam.Neviem sa vyjadrovať.Ludmi s ktorymi rozpravam 1x nezapamätám si ich.Zabudnem na nich ,mená zapamätať to nehrozí.Je to hrozné.Je mi ztoho do plaču.Mala by som isť k dr.

@anonym_f07102 mne sa stalo že som mala totálny výpadok. Rozumej naozaj totálny. Bola som v aute na diaľnici a zrazu ako keby bol niekto vypol môj mozog. Nevedela som kto som , kde som a kam idem. Chápeš na diaľnici a mňa chytila taká panika že som si myslela že umrem. Po pár minútach chvála bohu prešlo ale ja som revala. Bola som u neuro, vyšetril ma ( EEG a mrt mozgu ) a nič nenašiel. Ale odvtedy sa to chvála bohu nezopakovalo. Nikomu ten sakra zly pocit neprajem

autor
15. feb 2026

Inak výpadky pamäti mam aj ja. Muža sa jednu vec spýtam aj 3x po sebe. O libide ani nehovorím…. Kúpila som si ten Shilajit či čo to je… nepomohlo

autor
15. feb 2026
@stellarstar

@anonym_f07102 mne sa stalo že som mala totálny výpadok. Rozumej naozaj totálny. Bola som v aute na diaľnici a zrazu ako keby bol niekto vypol môj mozog. Nevedela som kto som , kde som a kam idem. Chápeš na diaľnici a mňa chytila taká panika že som si myslela že umrem. Po pár minútach chvála bohu prešlo ale ja som revala. Bola som u neuro, vyšetril ma ( EEG a mrt mozgu ) a nič nenašiel. Ale odvtedy sa to chvála bohu nezopakovalo. Nikomu ten sakra zly pocit neprajem

@stellarstar to som ešte nemala, ale bojím sa

stellarstar
15. feb 2026
@anonym_autor

@stellarstar to som ešte nemala, ale bojím sa

@anonym_autor dúfam pevne že ani nebudeš mať 🙏

autor
15. feb 2026
@anonym_61f6ba

ja nervy.. vkuse... vsetko ma otravuje, nechut na sex ale ze uplne zabitá, budím sa kazdú noc o 2, menzes chodil ako hodinky, teraz bud meská aj celý mesiac alebo príde po 2 tyzdnoch, bolesti klbov zatial iba bedrové 😀 a ked idem na dlhú prechádzku a ptom si nedajboze sadnem na gauč, ked vstanem chodím ako robot... ale tie nervy na vsetko strasne... mením sa na monstrum vrcím po vsetkých doma aj v práci... vzdy som bola veselá, milá teraz len somrem ako stará tetka

@anonym_61f6ba mňa bolia prsia a mam pocit, že mi klesli o 20 cm

anonym_03dd9f
16. feb 2026

ahojte, ja prežívam niečo podobné, aj keď to nie je ešte peri, ale stavy mávam podobné - neskutočne citlivé prsia hlavne, neviem s nimi existovať a trvá to aj viac ako 10 dní. o tej nervozite ani nehovorím, ale pomohol mi na to Neuromedic. je to teraz nejaká novinka, a okrem toho, že nie som nervavá, tak ma ani telo nebolí... závidím Vám nízke libido, lebo toto u mňa zatiaľ nehrozí. mám pocit, že by som chlapa prekotila 2x denne.

anonym_4b4bcb
16. feb 2026

Baby ja mam 35 ,no za mesiac 36 a toto mam uz 2 roky . Extrém. Najhoršie sú tie návaly tepla cez den , nálady až depresívne stavy,unava . Krvacanie po styku ,zmenené vytoky silna a bolestiva menstruacia ...atď...úplne výpadky pamäte, v polovici konverzácie sa zastavím,lebo mi vypadne niť, ze o com vlastne rozpravam ,dlho rozmýšľam keď chcem niečo povedať..no citim sa ako chuj uprimne ..

robinotina
16. feb 2026
@anonym_03dd9f

ahojte, ja prežívam niečo podobné, aj keď to nie je ešte peri, ale stavy mávam podobné - neskutočne citlivé prsia hlavne, neviem s nimi existovať a trvá to aj viac ako 10 dní. o tej nervozite ani nehovorím, ale pomohol mi na to Neuromedic. je to teraz nejaká novinka, a okrem toho, že nie som nervavá, tak ma ani telo nebolí... závidím Vám nízke libido, lebo toto u mňa zatiaľ nehrozí. mám pocit, že by som chlapa prekotila 2x denne.

@anonym_03dd9f koľko máte rokov?dakujem

anonym_03dd9f
16. feb 2026
@robinotina

@anonym_03dd9f koľko máte rokov?dakujem

@robinotina 42 a tiež som zabudla napísať stavy, kedy kokcem, neviem prísť na nejaké slovo, akoby som strácala slovnú zásobu, pritom veľa čítam... no neviem, asi osprostievam.

autor
16. feb 2026

Ja zajtra volám dr a nechám si spraviť hormonálny profil, lebo dnes mam prvý deň ovulaciu a mam pocit, že mi režú maternicu

autor
16. feb 2026
@anonym_03dd9f

@anonym_03dd9f chlap by bol len rad

anonym_03dd9f
17. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_03dd9f chlap by bol len rad

@anonym_autor no, ale môj nie... môj je presne pravý opak mňa :-/

autor
17. feb 2026
@anonym_03dd9f

@anonym_autor no, ale môj nie... môj je presne pravý opak mňa :-/

@anonym_03dd9f no u nás je to naopak. Totálne som v tomto stratila záujem. Štve ma to dosť.

anonym_03dd9f
17. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_03dd9f no u nás je to naopak. Totálne som v tomto stratila záujem. Štve ma to dosť.

@anonym_autor no ja som to kedysi mala podobne, stačilo mi raz za mesiac, preto teraz nechápem, čo sa so mnou deje. môj vtedy manžel bol zo mňa zúfalý, tak som užívala Aphrodisia V pre ženu a veru to aj účinkovalo. skús...

autor
17. feb 2026
@anonym_03dd9f

@anonym_autor no ja som to kedysi mala podobne, stačilo mi raz za mesiac, preto teraz nechápem, čo sa so mnou deje. môj vtedy manžel bol zo mňa zúfalý, tak som užívala Aphrodisia V pre ženu a veru to aj účinkovalo. skús...

@anonym_03dd9f fakt to pomohlo? Lebo ja som mala aj cbd aj maca a nic

anonym_03dd9f
18. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_03dd9f fakt to pomohlo? Lebo ja som mala aj cbd aj maca a nic

@anonym_autor ano, mne to pomohlo, ale na každého zaberá niečo iné. ja som bola vtedy aj dosť unavená z detí, mamina vážne chorá z toho stresy, tak aj v hlave bol problém. Teraz sa mi odbúrali takéto záležitosti, asi aj preto ten chtíč stúpol.

Strana
z2