icon

Ako sa vyhnúť zápalom močového mechúra po sexe v menopauze?

6. mar 2025

Žienky 50+ už som naozaj nešťastná. Čo robiť. Vždy po styku s manželom nasleduje zápal močáku ktorý sa lieči tak dva týždne. Monural, biseptol stále dokola. Nemáte niekto nejaký recept? Mám pocit že lekári tiež nevedia a skúsili už na mne asi všetko. Máte osobnú skúsenosť?

Strana
z2
simsalabim
6. mar 2025

Nedavno som na Youtube pozerala video s poprednou americkou odbornickou na menopauzu. Spominala, ze na mnozstvo problemov - medzi nimi aj caste infekcie mocovych ciest v pred- a menopauze - perfektne zabera hormonalna substitucna liecba. Sliznica je krehka kvoli nedostatku hormonov.

adaam
6. mar 2025

neviem či pomohlo to, alebo kys. hyaluronová v moč. mechúri,
ale v prvom rade musíš mať cielené antibiotiká,presne na baktériu, ktorú ti zistia len pri kultivácii moču, mne sa striedala e-coli s clebsielou a na každú zaberalo niečo iné

drahomirrra
6. mar 2025

Tiež si myslím, že potrebuješ dočasne sex s kondómom, aby si telo oddýchlo a následne hormonálnu liečbu. Určite si kúp tbl zospodu probiotické do pošvy, alebo popýtaj lekára, sú aj s obsahom estrogénu, názov nepamätám, napomôžu sliznici. Pi veľa čaju zo zlatobyle obyčajnej, pôsobí na močové ústrojenstvo. Drž sa.

autor
6. mar 2025

@simsalabim len na to musí byť tip top zdravotný stav a my máme v rodine veľa onkologických ochorení nechcem riskovať hormony

autor
6. mar 2025

@drahomirrra ďakujem vyskusam

simsalabim
6. mar 2025

Tato p. doktorka vravela, ze spojenie s onkologickym ochorenim je tradujuci sa mytus. Na zaciatku ho vraj potvrdila jedna studia, ktora bola opakovane vyvratena a zdiskreditovana, lebo bola zle robena a aj tak dokazala nejake riziko oproti beznej populacii 5 zien z 1000 oproti 4 z 1000. A ze lekari, ktori sa dalej nevzdelavaju, si takisto myslia, ze je spojenie s rakovinou, rovnako ako si to mysli laicka verejnost. Nenahovaram ta na to, len je to vec, ktoru si treba zvazit. Ak su pricinou hormony, antibiotika a pod. nepomozu. Ona vravela, ze strasne vela zien trpi zbytocne - aj kvoli tomu, ze ich lekari sa dalej nevzdelavaju.

autor
6. mar 2025

@simsalabim ďakujem určite si toto nastudujem

adaam
6. mar 2025

ja si nemyslím, že kondóm pomôže, pri styku sa baktérie dostanú do močových ciest, či je tam kondóm alebo nie. a keďže je sliznica krehká, nedokáže zabrániť ich množeniu, tak ako predtým.

skodovam
6. mar 2025

Ahoj, ja som na Tom podobne, tiež po každom styku som mala zápal, na urológii výsledky v poriadku aj cystoskopiu mi robili. Urológ mi predpísal urovaxom a po každom styku si mám dať hneď macmiror, to sú ATB. Zatiaľ to riešim takto a zatiaľ to funguje. Manžel ide tiež na vyšetrenie, ale až v apríli, tak uvidíme. Ešte som zabudla dodať, že styk máme s kondómom a tiež veľa gélu.

miko_matata
6. mar 2025

Nasadiť vaginálne estrogény

mizoko
6. mar 2025

Skúste vagisan namiesto lubrikantu

miko_matata
6. mar 2025

Bol k tomu dobrý článok presne o tomto, nižšie je výcuc

miko_matata
6. mar 2025
renatka100
6. mar 2025

Kokosovy olej ako lubrikant a nasledne kvapka tea tree oilu

ronie338
6. mar 2025

Blokurima po každom sexe, pred a po sprcha a ialuron u urológa do mechúra, plus urovaxom a uroril liečba na 3 mesiace. Mne až toto pomohlo a to mávam aj 2 zápaly za sebou. Inak tu blokurimu kľudne denne podľa návodu aj keď nie je akútne teraz 3x denne, potom 2x denne a potom každý večer aspoň 3 mesiace. Plus veľa piť ale čistú vodu. Nekupat sa, nechodít do teplého bazéna, žiadna sauna.

helsinka
6. mar 2025

D manozu treba brať dlhodobo. Ja som ju brala viac ako pol roka a mam pokoj. Maa som od GymBeam

autor
6. mar 2025

@skodovam takže nie som sama...to ma mrzí ..

autor
6. mar 2025

@adaam áno preto hľadám spôsob čo s tým..ako tu sliznicu obnoviť

autor
6. mar 2025

@miko_matata to sú tie krémy?

autor
6. mar 2025

@miko_matata ďakujem prečítam si

simsalabim
6. mar 2025

Presne ako dala to foto @miko_matata , hormony sa daju dodat aj inak, ako tabletami, co sa prehltaju. Ta odbornicka, co som pisala, hovorila, ze casto su vhodnejsie lokalne hormony vo forme kremov, vkladacich tabletiek a tak. Drzim palce, nech najdes riesenie.

A este som si spomenula, v podobnej diskusii niekto chvalil Flor Femina tbl na zvlhcenie.

autor
6. mar 2025

@simsalabim ďakujem vyskúšam určite všetko

rejon21
25. sep 2025
@simsalabim

Presne ako dala to foto @miko_matata , hormony sa daju dodat aj inak, ako tabletami, co sa prehltaju. Ta odbornicka, co som pisala, hovorila, ze casto su vhodnejsie lokalne hormony vo forme kremov, vkladacich tabletiek a tak. Drzim palce, nech najdes riesenie.

A este som si spomenula, v podobnej diskusii niekto chvalil Flor Femina tbl na zvlhcenie.

@miko_matata
@simsalabim Ahoj, Uz starsia tema, ale tiez hladam gyn, ktory nezije v stredoveku a vie predpisat hormony v kremoch. Su vobec taky na slovensku?

simsalabim
26. sep 2025
@rejon21

@miko_matata
@simsalabim Ahoj, Uz starsia tema, ale tiez hladam gyn, ktory nezije v stredoveku a vie predpisat hormony v kremoch. Su vobec taky na slovensku?

@rejon21 neviem, ale tu tusim niekto spominal https://www.modrykonik.sk/group/10637/

rejon21
26. sep 2025
@simsalabim

@rejon21 neviem, ale tu tusim niekto spominal https://www.modrykonik.sk/group/10637/

@simsalabim dakujem ti

Strana
z2