Ako sa vyhnúť zápalom močového mechúra po sexe v menopauze?
Žienky 50+ už som naozaj nešťastná. Čo robiť. Vždy po styku s manželom nasleduje zápal močáku ktorý sa lieči tak dva týždne. Monural, biseptol stále dokola. Nemáte niekto nejaký recept? Mám pocit že lekári tiež nevedia a skúsili už na mne asi všetko. Máte osobnú skúsenosť?
neviem či pomohlo to, alebo kys. hyaluronová v moč. mechúri,
ale v prvom rade musíš mať cielené antibiotiká,presne na baktériu, ktorú ti zistia len pri kultivácii moču, mne sa striedala e-coli s clebsielou a na každú zaberalo niečo iné
Tiež si myslím, že potrebuješ dočasne sex s kondómom, aby si telo oddýchlo a následne hormonálnu liečbu. Určite si kúp tbl zospodu probiotické do pošvy, alebo popýtaj lekára, sú aj s obsahom estrogénu, názov nepamätám, napomôžu sliznici. Pi veľa čaju zo zlatobyle obyčajnej, pôsobí na močové ústrojenstvo. Drž sa.
@simsalabim len na to musí byť tip top zdravotný stav a my máme v rodine veľa onkologických ochorení nechcem riskovať hormony
@drahomirrra ďakujem vyskusam
Tato p. doktorka vravela, ze spojenie s onkologickym ochorenim je tradujuci sa mytus. Na zaciatku ho vraj potvrdila jedna studia, ktora bola opakovane vyvratena a zdiskreditovana, lebo bola zle robena a aj tak dokazala nejake riziko oproti beznej populacii 5 zien z 1000 oproti 4 z 1000. A ze lekari, ktori sa dalej nevzdelavaju, si takisto myslia, ze je spojenie s rakovinou, rovnako ako si to mysli laicka verejnost. Nenahovaram ta na to, len je to vec, ktoru si treba zvazit. Ak su pricinou hormony, antibiotika a pod. nepomozu. Ona vravela, ze strasne vela zien trpi zbytocne - aj kvoli tomu, ze ich lekari sa dalej nevzdelavaju.
@simsalabim ďakujem určite si toto nastudujem
ja si nemyslím, že kondóm pomôže, pri styku sa baktérie dostanú do močových ciest, či je tam kondóm alebo nie. a keďže je sliznica krehká, nedokáže zabrániť ich množeniu, tak ako predtým.
Ahoj, ja som na Tom podobne, tiež po každom styku som mala zápal, na urológii výsledky v poriadku aj cystoskopiu mi robili. Urológ mi predpísal urovaxom a po každom styku si mám dať hneď macmiror, to sú ATB. Zatiaľ to riešim takto a zatiaľ to funguje. Manžel ide tiež na vyšetrenie, ale až v apríli, tak uvidíme. Ešte som zabudla dodať, že styk máme s kondómom a tiež veľa gélu.
Nasadiť vaginálne estrogény
Skúste vagisan namiesto lubrikantu
Bol k tomu dobrý článok presne o tomto, nižšie je výcuc
Kokosovy olej ako lubrikant a nasledne kvapka tea tree oilu
Blokurima po každom sexe, pred a po sprcha a ialuron u urológa do mechúra, plus urovaxom a uroril liečba na 3 mesiace. Mne až toto pomohlo a to mávam aj 2 zápaly za sebou. Inak tu blokurimu kľudne denne podľa návodu aj keď nie je akútne teraz 3x denne, potom 2x denne a potom každý večer aspoň 3 mesiace. Plus veľa piť ale čistú vodu. Nekupat sa, nechodít do teplého bazéna, žiadna sauna.
D manozu treba brať dlhodobo. Ja som ju brala viac ako pol roka a mam pokoj. Maa som od GymBeam
@skodovam takže nie som sama...to ma mrzí ..
@adaam áno preto hľadám spôsob čo s tým..ako tu sliznicu obnoviť
@miko_matata to sú tie krémy?
@miko_matata ďakujem prečítam si
Presne ako dala to foto @miko_matata , hormony sa daju dodat aj inak, ako tabletami, co sa prehltaju. Ta odbornicka, co som pisala, hovorila, ze casto su vhodnejsie lokalne hormony vo forme kremov, vkladacich tabletiek a tak. Drzim palce, nech najdes riesenie.
A este som si spomenula, v podobnej diskusii niekto chvalil Flor Femina tbl na zvlhcenie.
@simsalabim ďakujem vyskúšam určite všetko
Presne ako dala to foto @miko_matata , hormony sa daju dodat aj inak, ako tabletami, co sa prehltaju. Ta odbornicka, co som pisala, hovorila, ze casto su vhodnejsie lokalne hormony vo forme kremov, vkladacich tabletiek a tak. Drzim palce, nech najdes riesenie.
A este som si spomenula, v podobnej diskusii niekto chvalil Flor Femina tbl na zvlhcenie.
@miko_matata
@simsalabim Ahoj, Uz starsia tema, ale tiez hladam gyn, ktory nezije v stredoveku a vie predpisat hormony v kremoch. Su vobec taky na slovensku?
@miko_matata
@simsalabim Ahoj, Uz starsia tema, ale tiez hladam gyn, ktory nezije v stredoveku a vie predpisat hormony v kremoch. Su vobec taky na slovensku?
@rejon21 neviem, ale tu tusim niekto spominal https://www.modrykonik.sk/group/10637/
@rejon21 neviem, ale tu tusim niekto spominal https://www.modrykonik.sk/group/10637/
@simsalabim dakujem ti

Nedavno som na Youtube pozerala video s poprednou americkou odbornickou na menopauzu. Spominala, ze na mnozstvo problemov - medzi nimi aj caste infekcie mocovych ciest v pred- a menopauze - perfektne zabera hormonalna substitucna liecba. Sliznica je krehka kvoli nedostatku hormonov.