icon

Ako sa vysporiadať s menzesom na dovolenke?

scorpionflower1
25. máj 2024

Dámy, ako si poradiť s týmto problémom? Norethisteron neprichádza do úvahy, mávam migrény a minulý rok, keď som ho brala na dovolenke mi spôsobil 6-dňovú migrénu. Máte skúsenosti s nejakými inými pomôckami (menš. plavky, kalíšky) ? Budem rada, keď mi poradíte aj konkrétnu značku, lebo ja nosím len bežné tampóny a tieto moderné výdobytky civilizácie idú mimo mňa :D

Strana
z3
matkahelka
25. máj 2024

@scorpionflower1 perties menstruacne plavky. maju najvacsiu savost na trhu. ale kupit min.2ks, lebo dlho sa susia. dcera v nich minule leto fungovala aj v juli aj v septembri po 5 dni pri mori. a to je vodny zivel, nonstop vo vode resp.pod vodou. urcite odporucam.

ns994
Autor odpoveď zmazal
sissy27
25. máj 2024

@scorpionflower1 ved normalne tampony, kde je problem? Vyleziem z vody, vymenim tampon, vybavene. Hlavne ak si na ne zvyknuta, netreba experimentovat zrovna na dovolenke s novinkami.

@matkahelka ale voda do nich nasiakne, nie? 🤷‍♀️

muchotrafka298
25. máj 2024

Ja mam plavky od Modibodi. Su urcene len pri slabsej menstruacii. Vyzeraju ako klasicke plavky. Dokupila som si este v zime od Dorina vo velkom vypredaji v eshope Beponu. Treba ich mat viac na prestriedanie.

januska12323
25. máj 2024

Používam to čo doma, pri najsilnejšej sa aj tak necítim dobre a nejaké plávanie nepripadá do úvahy.

luccija
25. máj 2024

@scorpionflower1 a posunúť si menzes Norethisteronom ešte mesiac dopredu?Či odmietas ho úplne?

slavomira236
25. máj 2024

@scorpionflower1 normalne tampony..menstruacne plavky to je na slabucky menzes plus vo vode to namokne .

matkahelka
25. máj 2024

@sissy27 a do tamponu voda nenasiakne?
samozrejme, ze nasiakne aj do plaviek, ale ta vrstva v strede udrzi to, co udrzat ma.

janulka182
25. máj 2024

@matkahelka tebe nasiakne voda do tamponu? 😲

simsalabim
25. máj 2024

Ako @matkahelka , dcera fungovala minule leto na menstruacnych plavkach, tocila 3 denne. A ja a starsia dcera ficime na pohariku.

@janulka182 Samozrejme, ze nasiakne do tamponu. Vyskusala si to? Ved tam nie je ziaden stupel, co to uzavrie.

banalu
25. máj 2024

Ja som fungovala s menstruacnym kaliskom aj v mori aj v bazene. Bez problemov 👌

buberova
25. máj 2024

Mala som tampóny.. načo špekulovať

luliu
25. máj 2024

Najlepšie kalisok alebo tampóny, menštruačné plavky sú len na slabú končiacu menštruáciu

anjelok
25. máj 2024

Skusala si aj Lutenyl?

petamich
25. máj 2024

na den/noc menstruacne nohavicky, do vody tampon a hned menim, menstruacne plavky pripadne na posledne dni menstruacie

elief
25. máj 2024

Existujú tampóny do vody, tie vodou nenasiaknu, sa vždy spolieham na ne

janulka182
25. máj 2024

@simsalabim potom ho nemas spravne zavedeny.

simca06022011
25. máj 2024

Normálne s tampónmi som prežila dovolenku....

slavka1988
25. máj 2024

@scorpionflower1 kľudne aj kalíšok je super vec treba len dať tomu šancu

pralinka25
25. máj 2024

@scorpionflower1 mne sa najviac osvedcil kalisok. nepusti von ani dovnutra nic. nenasiakne. taka istota. ale treba sa honaucit pouzivat. niekomu to ide hned ale mne to trvalo vecnost sa to naucit. je tu vela tem o kaliskoch. skus popozerat.tam sa vela dozvies

simsalabim
25. máj 2024

@janulka182 ja tampon nepouzivam uz 2 desatrocia. A tampon vodou nasiakne, ved posva nema uzaver. Ako vysvetlis, ze nie?

janulka182
25. máj 2024

@simsalabim lebo je dnu a svaly su stiahnute? Ci tvoja je normalne otvorena?

pralinka25
25. máj 2024

@janulka182 ale pri plavani sa tam voda dostane a navyse cez tu snurku to nasiakava smerom hore

simsalabim
25. máj 2024

@janulka182 svaly su stiahnute, ale nie tak, ze tam nic nevnikne 🤷‍♀️ Schvalne, daj si do dlane papierovu vreckovku, zatni dlan a ponor na 20 minut do vody. A navyse, tampon ma snurku, na rovnakom principe funguju rozne zavlazovacie finty… voda sa snurkou dostane dnu.

janulka182
25. máj 2024

@simsalabim ok beriem. Ja to mam inak asi.

simsalabim
25. máj 2024

@janulka182 pochybujem, ale budiz 🤷‍♀️

sissy27
25. máj 2024

@matkahelka no rozhodne nie tolko a tak rychlo ako do plaviek 🤷‍♀️ okrem toho su specialne tampony urcene prave do vody, tie naozaj nenasiaknu nic. ja tie plavky este pochopim pri mladych dievcatach, ktore nevedia narabat s tamponom, pri dospelych zenach mi teda zmysel fakt unika 🙈

lauriik
25. máj 2024

@scorpionflower1 ja som prezila dovolenku s kaliskom a uplne super. Ale co este nebolo spomenute - joydivision tampony. Tie su super okrem ineho aj na kupanie 😉

matkahelka
25. máj 2024

@janulka182 si nejaka zazracna, mas na vagine zrejme vodotesne dvere. tampony cez bavlnenu snurku uplne normalne vodu nasiaknu. ja pouzivam vazelinove tampony a tie maju v pribalovom letaku uvedene, ze na rozdiel od beznych tamponov ta vazelina chrani proti nasiaknutiu.

matkahelka
25. máj 2024

@sissy27 s tym suhlasim.ja pouzivam vazelinove tampony, dcera ma ms kratko, tampony skusat este nechce, tak tie plavky pre nu boli super riesenie.a rovnako super riesenie je to pre zeny, ktore tampony pouzivat nechcu.

Strana
z3