Ako zabrániť pretečeniu vložiek počas menštruácie v noci?
Ahojte, dcéra má 15 rokov a vždy keď ma menštruáciu tak jej na začiatku 3 alebo 4 dní pretečie vložka v noci. Aj keď sa zobudí niekedy v noci a ide si vymeniť tak keď ráno vstane tak ma pretecene. Bud zboku alebo vzadu kde nieje vložka jej to pretecie, dá sa nejak zabrániť aby jej to nepretieklo? Ja uz neviem co robiť. Co robíte vy aby sa vám to nestalo?
Najsilnejsi tampon si davam a nocnu vlozku, v noci sa zvyknem zobudit, vymenim tampon a je. Ja sa bez tamponu v noci neviem vyspat. Minule som zabudla kupit a to som sa celu noc prehadzovala, na zachod chodila a aj tak pretiekla, no nocna mora.
Kup jej nohavicky, budes mat po problemoch a ona sa aspon poriadne vyspi. Perties su najsamlepsie, odporucam.
@adri266 môžem sa opýtať nemáte v tých nohavičkách pocit mokra?
Ja man tampón, nocnu always,menstruacne nohavicky a ešte si dávam uterak pod seba. Prve 2 dni, potom iba nocnu vložku a nohavicky. Zvyknem mat brutálne silnú menstruaciu.15 rocna používa iba normálne vlozky a mladšia 12rocna používa na noc menstruacne nohavicky a nočné alwaysky a tiež sa jej uz 2x stalo ze pretiekla
Ja som si davala normalne detsku plienku, tie su relativne lacne, vydrzala. V jej veku som skusala aj tampon a vlozku, len to neodporucaju mat dlho vkuse, v sucasnosti pouzivam menstruacny kalisok a na noc vlozku alebo menstruacne nohavicky. Zavisi, ci sa na take citi ona. Ako dieta som spavala vzdy ako mrtvola, deka podo mnou, dve vlozky za sebou, potom prisli aspon kridelkove a nocne, teraz uz su aj jednorazove podlozky, treba skusit, co bude vyhovovat jej.
Kúpte v drogérii nohavičky na menzes tie vsajú a neprepustia,prípadne bez medzi noha vložku z krídielkami dlhšiu určenú na noc a pod ňu asi 1cm podlepte bez krídielkovú až po koniec vrchu nohavičiek alebo ešte sú plienky v drogérií a tie na noc jej dajte.A ak má aj silnú ms dajte vyšetriť zrážanlivoosť krvi.
@adri266 môžem sa opýtať nemáte v tých nohavičkách pocit mokra?
@slavka1988 Nie, vobec.
Mňa zachránili dorina nočné nohavičky. Tie so 4 kvapkami, ešte sa mi nestalo, žeby mi v noci pretiekli. Snnugs nevydržia, ale dorina to dávajú v pohode.
Nočné dve za sebou na nohavičky. Nikdy som nepretiekla a ms som mávala silnu
Používam tieto ALWAYS CLASSIC NIGHT, sú hrubšie ako Always ultra night
snažím sa spať na chrbte, nech sa moc neprekrúcam do strán, a dávam si také užšie nohavičky, nech sa mi nehýbe moc vložka s nohavičkami
@unicornlady toto aj mne pomahalo, take tesnejsie nohavicky, nech to drzi pri tele. Ale stalo sa mi to aj s dlhou nocnou vlozkou 🙃
Perties Bathory- to jej zaručene vydrží
Always veľkosť 4, prípadne 5. Nepremokavá podložka pre pocit, keby čosi a v noci vymeniť
Za mňa sú najväčšie na trhu čierne always ( a že som vyskúšala fakt všetky typy) plus menštruačné nohavičky a boli dní a nocí kedy som si tie čierne alwaysky dávala dve naraz a ešte pod seba starú deku...ma nebavilo.lazdy mesiac to prať a veď viete ako ťažko ta.krv ide dolu
ja mam tampon, always nocne a menstruacne nohavicky 5kapkove a konecne nemam problem 🙂
@unicornlady áno som v poriadku. Ako ak sedím alebo stojím na nohách nemením tak často, ale krvácam dosť a preto som aj unavená a láka ma to ľahnúť ak si môžem a ako si ľahnem proste pretečiem okamžite hlavne ten prvý deň na začiatku. Ja to mám tak že deň a pol silné veľmi a potom len také špinenie-krv skoro žiadna. Mám to tak od 11tich ako som dostala.
@marsmykkok ahoj, ja som v lahu tiez vzdy po chvili pretiekla, myslim, ze je to tym, ze krv tecie pomerne rychlo, nestiha vsiakat do vlozky a tecie prirodzene dozadu.aj ked clovek lezi na boku abo chrbte.pomaha nalepit dalsiu vlozku dozadu, proste tu medzinoznu predlzit dalsou vlozkou az na koniec zadku, t.j.skoro az na chrbat 🤯😆
mne sa to stava casto, ja len na noc tie xxl ake najdlhsie existujú, odporucam nosit spodne pradlo čiernej farby, ak pretecie nevidno to a na noc napr ja si roky pod seba davam cervenu deku ak by pretieklo aby neslo na plachtu ale na deku. 😉
kúp si v lekárni canipool tam maju to su ako poporodne ale ja som ich použivala v prvých dňoch sú aj nočne aj denne.A nikdy mi to nepretieklo. A nezašpinila som nič od krvi.
Ja to riešim tak, že si dám jednu vložku klasicky a jednu alebo dve pozdĺžne za ňou, takže mám ako keby na zadku oblepené takmer celé nohavičky. A pre istotu ešte ležím na uteráku
Kombinácia nočná vložka a menštruačné nohavičky
Ja som mala tento problem tiez a davam si nohavicky mensttuacne snugs a na to si davam este vlozku allways ciernu..a je po probleme
Mne pomáha spať na bruchu.
Anionové gentleday nočné.Tie tmavo ružové.A ako poistka menštruačné nohavičky.Sú drahé ale oplatí sa.
Allwais čierne č.5. ak to preteká " cez zadok, tak ešte nalepim aj slipovu vložku hore... Plus pod seba treba kúpiť detské prebaľovacie podložky DM značka, tak tie majú také krídelká, ktoré sa zastrčia do postele... Plus ešte som si kúpila tmavé pyzamove gate...
Takto keď preteciem tak nezničím ani plachtu ani matrac...
Allwais čierne č.5. ak to preteká " cez zadok, tak ešte nalepim aj slipovu vložku hore... Plus pod seba treba kúpiť detské prebaľovacie podložky DM značka, tak tie majú také krídelká, ktoré sa zastrčia do postele... Plus ešte som si kúpila tmavé pyzamove gate...
Takto keď preteciem tak nezničím ani plachtu ani matrac...
@kathhii A z gynekológom ste neriešili intenzitu krvácania? Možno máte problém zo zrážanlivosťou.Ja som mávala tiež silné a chodím na hematologiu kde mi zistili 68percentnu zrážanlivosť a keď mám tak silné mám si dať liek ktorý mi rpedpísali na zrážanie.
Cierne always ultra na noc
Niekedy pomoze dat si este jedny obyc nohavicky na tie s vlozkou, aby tie vrchne fixovali vlozku a nehybalo sa to celé ked sa v noci otaca
namiesto vlozky inkontinencne nohavicky, je to ako natahovacia plienka. alebo menstruacne, podla toho co mas, k comu inklinujes. v DM kupis vsetko a ked sa nechce stresovat "plienkami", tak v DM su silne hrube inkontinencne vlozky, ich znacka JESSA, ale ja ich kombinujem s tamponmi
@kathhii A z gynekológom ste neriešili intenzitu krvácania? Možno máte problém zo zrážanlivosťou.Ja som mávala tiež silné a chodím na hematologiu kde mi zistili 68percentnu zrážanlivosť a keď mám tak silné mám si dať liek ktorý mi rpedpísali na zrážanie.
@alison11 nie,to mám len 1 deň a nie vždy. Ale vďaka za tip, môže to niekomu pomôcť.

@marsmykkok A zo zdravotného hľadiska si v poriadku? Gynekológ čo na to? Lebo to sa mi zdá dosť, že aj počas dňa za taký krátky čas pretečieš.
@unicornlady áno som v poriadku. Ako ak sedím alebo stojím na nohách nemením tak často, ale krvácam dosť a preto som aj unavená a láka ma to ľahnúť ak si môžem a ako si ľahnem proste pretečiem okamžite hlavne ten prvý deň na začiatku. Ja to mám tak že deň a pol silné veľmi a potom len také špinenie-krv skoro žiadna. Mám to tak od 11tich ako som dostala.